Tiltalt for krænkelser og vidnestrusler: Kunne ikke huske meget

En 17-årig mand og en 14-årig pige er uenige om, hvad der skete den nat, de to sov i samme seng. Arkivfoto

Tiltalt for krænkelser og vidnestrusler: Kunne ikke huske meget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var ikke meget, anklageren kunne få ud af en 17-årig, ung mand, der fredag sad på anklagebænken i Holstebro tiltalt for blandt andet vidnetrusler og seksuelle krænkelser.

Struer/Holstebro: - Det kan jeg ikke huske.

En sætning, der gik igen flere gange i retten i Holstebro, hvor en 17 år gammel mand afgav forklaring. Han er tiltalt for at have skaffet sig andet seksuelt forhold end samleje med en 14-årig pige på pigens hjemmeadresse i Struer samt efterfølgende på video at have truet hende til ikke at fortælle nogen om det.

Den 17-årige nægtede sig skyldig i begge dele.

Anklageren forsøgte flere gange at stille indgående spørgsmål til den 17-årige, og noget kunne han huske mere tydeligt end andet. De seksuelle krænkelser skulle ifølge anklagen have fundet sted mellem den 2. og 3. april i år, hvor den 17-årige fortalte, at han overnattede hos den 14-årige.

De to havde kendt hinanden i omkring halvandet års tid, og han betegnede dem som venner.

- Har der tidligere været flirt eller kys mellem jer, spurgte anklageren.

- Nej, ikke rigtigt. Ikke ifølge mig, svarede den 17-årige.

Det var også sket flere gange før, at de to venner havde sovet sammen, forlød det. De havde spist aftensmad sammen med pigens forældre og var gået i seng på et tidspunkt efter midnat.

- Og så sov jeg, forklarede den 17-årige.

Jeg kender min datter, og jeg kan se på hende, når hun lyver.
Mor og vidne i retten i Holstebro

Hvem sendte video

Men ifølge anklageskriftet forgreb den 17-årige sig herefter på pigen. Det beskrives, at den 17-årige, mens den 14-årige pige sov, berørte hendes kønsdele, lagde sig nøgen mellem hendes ben og trak hendes t-shirt op over hendes bryster for yderligere at beføle hendes krop.

Næste morgen kom de for sent op, og pigen nævnte ifølge drengen ikke noget om, hvad der var sket eller ikke sket i løbet af natten.

- Ved du, hvorfor hun kom med den forklaring, spurgte anklageren.

- Næh, lød svaret.

- Har du ingen anelse om, hvorfor hun skulle sige, at du havde gjort det, prøvede anklageren igen.

- Nej.

På trods af at drengen og pigen havde sovet sammen ved tidligere lejligheder, kunne han heller ikke svare på, om pigen normalt sov tungt. Han vidste heller ikke, om pigen havde været seksuelt sammen med andre, som forsvareren gerne ville vide.

Pigen fortalte sin mor sin version af nattens hændelser den efterfølgende aften, og de tog på politistationen for at blive afhørt. Mens pigen sad til afhøring, modtog hun en besked på det sociale medie Snapchat, hvor man kan sende billeder og videoer til hinanden, der forsvinder, efter at de er blevet set til ende.

Beskeden bestod af en video, der blev afspillet i retten. Den viser den 17-årige, der kigger ind i kameraet, og siger "Du må gerne tage screenshot, du må gerne gemme dem, det bliver værst for dig selv. Så når jeg kommer ud igen, så kan du ikke gemme dig nogen steder."

Denne video kunne den 17-årige heller ikke huske hverken at have optaget eller sendt til pigen.

- Hun har koden til min konto på Snapchat, sagde den 17-årige og henviste dermed til muligheden for, at den 14-årige skulle have sendt videoen til sig selv.

Som en bror

Pigen selv afgav efterfølgende forklaring for lukkede døre, mens pigens mor vidnede til sidst. Hun var tydeligt påvirket, da hun fortalte om, da hendes datter kom hjem fra skole 3. april, dagen efter den påståede hændelse.

- Hun isolerede sig på sit værelse, og jeg kunne mærke på hende, at der var noget galt. Og til sidst brød hun grædende sammen og fortalte mig det, sagde moren fra vidnesbænken.

Moren fortalte også, at de to havde været venner i lang tid, og at den 17-årige var en, som hendes datter nærmest betragtede som en bror før hændelsen.

- Tror du på, at din datter taler sandt, spurgte anklageren.

- Ja, sagde moren, uden tøven.

- Jeg kender min datter, og jeg kan se på hende, når hun lyver.

Et vidne mangler at komme med forklaring i sagen, men er på ferie i øjeblikket, lød det fra dommeren. Retssagen fortsætter derfor 21. august, hvor en personundersøgelse af den 17-årige også skulle nå at være blevet færdig.

Tiltalt for krænkelser og vidnestrusler: Kunne ikke huske meget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce