Ungdomsskolen udskyder deadline for læringsforløb

Det gik lidt trægt med tilmeldingerne til dette års Læringslokomotiv på Ungdomsskolen, men nu begynder det at vende. Arkivfoto: Morten Stricker.

Ungdomsskolen udskyder deadline for læringsforløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Deadline for tilmeldingen til Læringslokomotivet, der kan hjælpe fagligt svage elever, er blevet udskudt, i forsøget på at få flere tilmeldte.

Struer: Deadline for det intensive læringsforløb, Læringslokomotivet, hvor fagligt svage elever kan få ekstra undervisning for at gøre dem uddannelsesparate, er blevet udskudt.

Oprindeligt gik den til 30. april, men selv om forløbet, der kørte for første gang sidste år, var succesfuldt, har det i år haltet lidt bagefter med tilmeldingerne.

Sidst, Dagbladet skrev om Læringslokomotivet i april, var der blot fem tilmeldinger til de 20 tilbudte pladser.

- Deadline er nu udskudt til 1. juni, fortæller Thomas Rørholm Poulsen, viceungdomsskoleinspektør på ungdomsskolen i Struer.

- Men lige nu har vi omkring 14-16 ansøgninger, og vi har tilsagn om, at der er flere på vej, så vi er ikke bekymrede for, om det bliver til noget. Vi er godt med, siger han.

Vi har forsøgt at være ude i god tid. Faktisk var vi en måned tidligere ude i år i forhold til sidste, og det er måske det, der har ramt os lidt.
Thomas Rørholm Poulsen, viceungdomsskoleinspektør på ungdomsskolen i Struer

Ramt af ferie

Hvorfor det i denne omgang har været sværere at finde interesserede elever fra kommunens 8. klasser, ved Thomas Rørholm Poulsen ikke. Ungdomsskolen har gjort det samme som sidste år i forhold til at udbrede viden om tilbuddet.

- Vi har forsøgt at være ude i god tid. Faktisk var vi en måned tidligere ude i år i forhold til sidste, og det er måske det, der har ramt os lidt. Det er lang tid før, eleverne skal starte i 8. klasse, samtidig er de lige startet i nye 7. klasser, så var der påske og konfirmationer oveni. Samtidig skal der lige hul på bylden, ligesom sidste år. Når eleverne finder ud af, at de ikke er de eneste fra deres årgang, der skal afsted, bliver det lidt nemmere at tilmelde sig. Man kan godt se, at de kommer lidt i portioner, siger han.

Læringslokomotivet er et tilbud til fagligt svage 8. klasses-elever, og foregår over fire uger i september, hvor eleverne vil få intensiv undervisning i matematik og dansk, samtidig med at der bliver arbejdet med deres faglige og sociale evner og motivationen for skolearbejdet.

Der er for nyligt blevet evalueret på sidste års forløb, og eleverne blev testet både før og efter forløbet. Det viste sig, at eleverne i Struer blandt andet er gået 13 procentpoint frem i læsning, syv procentpoint i retsskrivning og 20 procentpoint frem i matematik.

- Vi er ikke i tvivl om, at det, vi lavede sidste år, var godt. Derfor er vi også fortrøstningsfulde med hensyn til antallet af deltagere i år. Jeg tror stadig, vi ender på de 20 deltagere, som vi har plads til, siger Thomas Rørholm Poulsen.

Ungdomsskolen udskyder deadline for læringsforløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce