Vild lørdag i vente

Nedtællingen til en heftig lørdag i Struer er i gang. Foto: Morten Bang Larsen

Vild lørdag i vente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der bliver gang i den dagen igennem og aftenen med, når der i morgen er både Folkefest og Action Sport Festival.

Struer: De første tegn på, at weekenden byder på lidt ud over det sædvanlige, er allerede begyndt at dukke op i bybilledet.

"Fjordvejen spærret mellem Værftet og Bredgade - lørdag den 11/8 kl. 12.00 - 01.00", står der på et skilt stukket i en betonklods nær spillestedet Folkets Hus midt i Struer.

Det er den for at gøre plads til en helt ny ekstremsportfestival, hvor højdepunktet er en opvisning i den nye VM-disciplin Swoop Challenge på havnen i Struer.

Man kan kort sagt få lov at se på, mens elite-faldskærmsudspringere kaster sig ud i minimale faldskærme fra 1500 meters højde for så at udføre stunts og tricks med op til 150 kilometer i timen lige inden landing.

- Der vil være fly i luften, folk, der kaster sig ned flere steder, og 23 både i vandet, som sørger for sikkerheden, fortæller Peter Kjeldbjerg, der er chef for Lydens By.

- Hele græsplænen over for Restaurant Ved Fjorden bliver landingsplads for tandemspring, hvor folk kan møde op på havnen, blive kørt ud til Lindtorp Flyvecenter og så få lov at springe ud over Struer Havn, tilføjer han.

Vi er mega spændte på, om det er noget, folk synes, er interessant, men vi kan allerede se, at det har bredt sig.
Peter Kjeldbjerg, chef for Lydens By
Sådan kan det komme til at se ud sidst på aftenen. Pressefoto
Sådan kan det komme til at se ud sidst på aftenen. Pressefoto

Mega spændte

Alt sammen under titlen Action Sport Festival, som fra 15 til 18 ud over muligheden for tandemspring byder på de hurtige RIB-både, der sejler ture fra den nye havnepromenade, samt rappelling fra den 46 meter høje silo på havnen.

Fra 18 til 22 er der så show, hvilket ud over swoopere blandt andet indeholder livemusik, MC-stuntrider Mike Jensen og kunstflyvning.

- Vi er mega spændte på, om det er noget, folk synes, er interessant, men vi kan allerede se, at det har bredt sig. Det er noget af det, vi gerne vil, for vi har både luften og vandet og nogle dygtige klubber, som gør i det her, siger Peter Kjeldbjerg.

Festivalen kan man varme op til med den folkefest, der lørdag formiddag sættes i gang for at fejre den nye cykelsti mellem Humlum og Oddesund. Efter politikere i både Oddesund og Humlum har talt, mødes alle på midten af cykelruten, hvor snoren klippes af Dorthe Hvid fra Vejdirektoratet og borgmester Niels Viggo Lynghøj (S).

Når folkefesten slutter midt på eftermiddagen, er der indsat shuttle busser, så det også er muligt at komme til Action Sport Festival.

Få en Swoop-smagsprøve her

Vild lørdag i vente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce