72-årig i klemme: Gratis busrute koster tilskud til egen kørsel

Det tager ni timer at komme til og fra sygehuset for Hermann Leo Grønbæk, når han til januar skal til undersøgelse i Holstebro. I hvertfald, hvis han ikke selv skal betale for transporten fra Husby. Arkivfoto: Morten Stricker

72-årig i klemme: Gratis busrute koster tilskud til egen kørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

72-årige Hermann Leo Grønbæk er ikke begejstret for den gratis busrute, der er lavet mellem Thorsminde og Holstebro. For busruten betyder, at han ikke kan få tilskud til kørsel i egen bil til undersøgelser på sygehuset.

Husby: 72-årige Hermann Leo Grønbæk lider af diabetes og hjerteproblemer. Han bor i Husby og har i flere år taget bilen, når han skulle til undersøgelse på sygehuset i Holstebro. Hermann Leo Grønbæk er pensionist og har derfor kunnet få tilskud til kørslen fra regionen.

Men sidst, da han var på sygehuset, fik piben pludselig en anden lyd. Nu kunne han ikke længere få tilskud.

- Det blev jeg da egentlig lidt forbløffet over at få at vide, siger han.

Årsagen er, at regionen dækker udgifter, der svarer til en billet til den billigste transportform. Men da busruten fra Thorsminde til Holstebro - der går gennem Husby - er en af de fire gratis busser, som Holstebro Kommune indførte i starten af året, ja så er den gratis bus den billigste transportform. Det betyder, at Hermann Leo Grønbæk mister tilskuddet, hvis han tager egen bil.

- Regionen følger de nationale regler, så tilskuddets størrelse er det billigst mulige - i det her tilfælde nul kroner, siger Mads Nørskov Villumsen, udviklingskonsulent i Region Midt.

Og det havde da heller ikke været det store problem for ham at tage bussen, hvis ikke det var fordi, at bussen kun går få gange om dagen.

Næste tid, han har på sygehuset, er en undersøgelse 7. januar klokken 11. Skal han tage den gratis bus til Holstebro - uden at skifte til tog i Ulfborg, som koster penge - så skal han med bussen klokken 6.35 om morgenen. Undersøgelsen klokken 11 varer som regel en times tid - og så vil han først kunne være hjemme igen klokken 15.18.

- Det er urimeligt. For det er næsten ni timer, jeg skal bruge for at tage ind til en undersøgelse, der varer under en time, siger Hermann Leo Grønbæk, der ikke synes, systemet er rigtigt skruet sammen.

Vil kigge på reglerne

Det vil regionsrådsmedlem Arne Lægaard (V) godt give ham ret i.

- Det synes jeg, vi skal have set på. For det er ikke rimeligt, at han skal vente så lang tid, hvis han tager bussen - og hvad skal han så gøre, når han en dag skal til Gødstrup. Hvor lang tid, kan man kræve, at folk skal vente? spørger Arne Lægaard og tilføjer:

- Så jeg synes, vi skal have kigget på regionens refusionsregler, siger han.

72-årig i klemme: Gratis busrute koster tilskud til egen kørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce