Politiet roser efterskole i sag om tyveri fra værelser

Da ledelsen på Vedersø Idrætsefterskole havde svært ved at komme et skridt videre i sager om tyveri, blev det besluttet at rette henvendelse til forebyggelsesafdelingen hos Holstebro Politi. Arkivfoto: Michael Bager

Politiet roser efterskole i sag om tyveri fra værelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiassistent fra Midt- og Vestjyllands Politi forklarede onsdag eleverne på Vedersø Idrætsefterskole, hvad der kan ske, hvis man bliver stemplet som tyv.

Vedersø: Hvis du har blot en lille plet i din straffeattest, kan det ske, at du på et tidspunkt senere i livet bliver nægtet indrejse i USA.

Det var et af de meget håndgribelige budskaber fra politiassistent i Holstebro Politis forebyggelsesafdeling, Kurt Munk, da han onsdag eftermiddag mødtes med eleverne på Vedersø Idrætsefterskole.

Det skete på en kedelig baggrund, da der på det seneste har været en håndfuld tyverisager, hvor der fra drengeværelser er stjålet dyre trøjer, en pung og en iPhone.

- Der er langt mellem efterskoler, der ringer til os. De løser det ofte selv, men det er da fantastisk og dejligt, at de har tænkt os ind i det her. Det skal de have stor ros for, siger Kurt Munk.

Han forklarer videre, at den slags foredrag fra ordensmagtens side er sjældne:

- Problemet dér ude var, at de ikke havde nogen idé om, hvem det kunne være, der stod bag tyverierne, tilføjer politiassistenten, der - som han siger det - "helt juristagtigt fortalte eleverne, hvad der står i straffeloven om tyveri."

Der er langt mellem efterskoler, der ringer til os. De løser det ofte selv
Kurt Munk, politiassistent, Holstebro Politi

Dreng er blevet bortvist

Under sit foredrag gjorde Kurt Munk det også klart, at det kan give rigtig god mening at gå til rette vedkommende med sin viden, hvis man ved, at en kammerat er ved at komme ud på et skråplan:

- I mine 29 år som betjent har jeg aldrig mødt en narkoman eller en tyv, der har givet udtryk for at være glad for det liv, siger Kurt Munk.

Efter deres møde med politiassistenten gik eleverne ud i deres såkaldte kontaktgrupper, hvor de sammen med lærerne fortsatte snakken om at have en mulig tyv i flokken.

Det fik flere af eleverne til at lette hjertet for ubehagelig viden, og onsdag aften valgte ledelsen på Vedersø Idrætsefterskole at bortvise en af drengene.

Politiet roser efterskole i sag om tyveri fra værelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce