Tysk par har holdt jul og nytår i Vedersø i flere årtier

Anne-Lies Wiebecke og Dieter Wiebecke holder hvert år jul og nytår i et sommerhus i Vedersø. Det har de gjort i flere årtier. Foto: Johan Gadegaard

Tysk par har holdt jul og nytår i Vedersø i flere årtier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dieter og Anne-Lies Wiebecke har søgt mod Vedersø i de sidste par årtier, når julen og nytåret skal fejres. Her er der plads og en fantastisk udsigt.

Vedersø: De gider ikke alt det jule- og nytårsræs. 72-årige Dieter Wiebecke og hans kone Anne-Lies Wiecke er siden 1972 kommet til Vestkysten, når ferien skulle holdes. Nogle gange flere gange om året. Men siden 1985 har favoritstederne været Vedersø og Husby. Og i over tyve år er også julen og nytåret blevet holdt i området med de stråtækte tage - hvor nytårsskyts er forbudt.

- Det særlige ved området her er udsigten, naturen og pladsen, siger Dieter Wiebecke på tysk, og henviser til den gamle lov om, at sommerhusene i Vedersø som minimum skal have en 5.000 kvadratmeter grund hørende til hvert hus.

Parret bor til dagligt i Werdohl nær Dortmund, men området ved Vedersø er efterhånden blevet deres andet hjem. Og når man som Dieter og Anne-Lies ikke er så meget til julens travle traditioner, så er området perfekt til at slappe af i - og komme ned i gear.

- Vi har ikke børn og familie, så juleaften snakker vi, drikker rødvin og ser lidt fjernsyn. Vi er gamle efterhånden, så vi behøver ikke det med gaver. Det er kun et pres at skulle finde ud af, hvad man skal give, siger Dieter Wiebecke.

Heller intet juletræ kommer inden for døren i det lille sommerhus.

- Julelysene her er nok, siger Anne-Lies Wiebecke.

Juleaften tilbereder parret hellefisk og pighvar, som de henter fra en butik i Hvide Sande. Og så går de stille og roligt og kokkererer og hygger.

- Den tyske jul er så travl. Nogle kalder julen for en tsunami. Så er det bedre, at komme her og slappe af, siger Dieter Wiebecke.

Der bliver læst adskillige bøger i sommerhuset, da begge er bogorme med stort
Der bliver læst adskillige bøger i sommerhuset, da begge er bogorme med stort "b". Foto: Johan Gadegaard

Samme sted næste år

Parret kommer til Vedersø hvert år den 1. december - og tager afsted igen den 12. januar. Så også nytåret bliver tilbragt på Vestkysten. Og de to pensionister savner ikke nytårsskytset. Slet ikke.

- Nytårsskyts er bare dyrt - og bang, så er det væk igen, siger Anne-Lies Wiebecke.

Tidligere havde parret hund, og der gav det ekstra god mening at komme ud, hvor der ikke må fyres af.

- Så går vi i stedet for og drikker vin og snakker og læser bøger. Det gør vi meget, siger Dieter Wiebecke.

Parret har allerede nu bestilt sommerhuset til næste år - samme tid.

Tysk par har holdt jul og nytår i Vedersø i flere årtier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce