Tyverier på efterskole stoppet via samarbejde med politiet

Forstanderen på Vedersø Idrætsefterskole, Kim Skouborg, er glad for det samarbejde, skolen har haft med Holstebro Politi i forbindelse med tyverier på drengegangen i den seneste tid. Arkivfoto

Tyverier på efterskole stoppet via samarbejde med politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På det nuværende elevhold har Vedersø Idrætsefterskole oplevet flere tilfælde af tyveri, og derfor var politiet på besøg onsdag eftermiddag. Det førte til en form for opklaring - og bortvisning af en elev.

Vedersø: Når man har omkring 125 teenagere boende under samme tag, kan det nemt ske, at der forsvinder en t-shirt, et par dåse-colaer, en shampooflaske eller en pose Matador Mix.

- Men når det kommer til at dreje sig om en pung og en iPhone 8, så er grænsen nået. Det er groft tyveri.

Sådan siger Kim Skouborg, der siden sommeren 2015 har været forstander på Vedersø Idrætsefterskole. Og aldrig har han oplevet noget, der matcher det, der har udspillet sig på skolen den seneste tid - helt specifikt på drengegangen.

Torsdag 4. januar om aftenen forsvandt der en sort pung med penge og diverse kort i fra ét værelse, mens der fra et andet blev stjålet en iPhone til en værdi af omkring 6000 kroner. På "tabslisten" stod i forvejen tre dyre designertrøjer, der forsvandt fra drengeværelser i efteråret.

På baggrund af sagens alvor valgte Kim Skouborg mandag aften i denne uge at sende en mail med overskriften "Tyveri på drengegangen" ud til forældrene.

Det er en hård straf og bestemt ikke en straf, vi uddeler med løs hånd. I dette tilfælde så vi dog ingen anden udvej
Kim Skouborg, forstander, Vedersø Idrætsefterskole

Koldt og beregnende

I mailen - som Dagbladet er kommet i besiddelse af - skriver forstanderen blandt andet dette:

- Vi har ikke nogen reel fornemmelse af, hvem det kan være, og det er ret usædvanligt. Men det virker også utrolig koldt og beregnende den måde, det foregår på.

I mailen forklarer Kim Skouborg også, at han har valgt at henvende sig til Holstebro Politi, der onsdag eftermiddag sendte en uniformeret betjent ud på Vedersø Idrætsefterskole.

I omkring en halv time talte politimanden til eleverne, der blandt andet fik et godt indblik i, hvad tyveri af den slags kan have af konsekvenser med blandt andet en plettet straffeattest og risikoen for at komme ind på en kriminel løbebane.

- Det gjorde et stort indtryk på mange af eleverne. Især en pointe om, at man absolut ikke er en god kammerat ved ikke at fortælle, hvis en kammerat stjæler - men tvært i mod er man en god kammerat ved at fortælle det, så det kan blive stoppet, fik sat gang i nogle tanker, siger Kim Skouborg.

Ingen anden udvej

Politiassistentens velmente ord fik efterfølgende flere elever til at gå til en voksen på skolen for at lette samvittigheden for ubehagelig viden.

Det er fortsat uafklaret, hvad der er blevet af den pung og den mobiltelefon, der forsvandt torsdag i sidste uge, men uafhængig af hinanden har flere elever fortalt, at de ved forskellige lejligheder har set en af drengene stjæle slik i en lokal butik.

- Der ud over har flere drenge ved flere forskellige lejligheder med egne øjne set kammeraten stjæle og/eller opbevare andres MacBook-opladere eller høretelefoner, siger forstander Kim Skouborg.

På den baggrund valgte han onsdag aften at bortvise den pågældende elev, der ikke vender tilbage til skolen:

- Det er en hård straf og bestemt ikke en straf, vi uddeler med løs hånd. I dette tilfælde så vi dog ingen anden udvej, tilføjer forstanderen.

Det er første gang i det igangværende skoleår, at ledelsen på Vedersø Idrætsefterskole har set sig nødsaget til at bortvise en af eleverne.

Tyverier på efterskole stoppet via samarbejde med politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce