Annoncørbetalt indhold

Bliv klar til årets Oscar-uddeling - det skal du vide

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Den 12. marts 2023 bliver der endnu en gang afholdt Oscar-uddelinger, hvor årets bedste film, skuespillere, teknikere og meget mere skal findes. Der er i alt 23 kategorier, hvor der skal findes en vinder af den berømte Oscar-statuette, så der er nok at glæde sig til - også set med danske briller. '

For at blive klar til Oscar-uddelingerne, er der flere ting, der er gode at vide. Derfor får du i denne artikel noget af den viden, der er god at have op til showet.

Hvem bliver årets Oscar-vindere?

Det er endnu ikke til at sige, hvem der kommer til at vinde de 23 priser til årets Oscar-uddelinger. Dog kan du se alle Oscar odds her, så du kan få en indikation om, hvem der umiddelbart spås til at tage prisen med hjem.

Umiddelbart gættes der fra de fleste på, at filmen ‘Everything Everywhere All At Once’ kommer til at tage prisen for bedste film - det er desuden en film, der er repræsenteret i hele ti kategorier. Så har du ikke set den endnu, kan det være en god forberedelse til Oscar-uddelingerne den 12. marts.

To danske Oscar-nomineringer i 2023

I 2023 er der to danske film, som har fået en Oscar-nominering. Den ene er Simon Lereng Wilmonts dokumentarfilm 'A House Made of Splinters', mens den anden er kortfilmen 'Ivalu' af Anders Walter og Pipaluk K. Jørgensen. Disse film lægger sig som endnu et led i en kæde af danske Oscar-nomineringer og -shortlists. Faktisk har mindt én dankser været nomineret eller shortlistet hvert eneste år siden 2013, hvor Nikolaj Arcel blev nomineret med filmen 'En kongelig affære'.


Siden Oscar-uddelingernes startede i 1931, har fire danske film vundet i den internationale kategori, mens en række andre danskere har vundet i kategorier som kortfilm, teknik, animation og andet. Dermed er Danmark altså ikke kun repræsenteret på Hollywoods største scener, men også ved at have præstere nogle af de bedste film i verden.

Hvordan bliver Oscar-vinderne udvalgt?

Oscar-vinderne udvælges af Academy of Motion Picture Arts and Sciences, som er en non-profit organisation bestående af over 8.000 medlemmer fra filmindustrien. Medlemmerne er delt op i 17 forskellige kategorier, og hver kategori har deres egen jury, der vurderer de nominerede film og skuespillere. Juryerne består typisk af tidligere Oscar-vindere og andre brancheeksperter.

Når alle juryer har stemt, bliver resultaterne sendt til Academy's Board of Governors, som godkender vinderen.

Oscaruddelingen er en af de mest prestigefyldte begivenheder i verden. Derfor er det vigtigt at være forberedt, så du kan følge med på natten. Giv dig selv tid til at researche, og læs om alle de talentfulde mennesker bag filmene, så du kan blive klar til årets Oscaruddelinger.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.