Annonce
Debat

Pengene skal findes først

Debat

Debat: Giv en hånd til unge, som lærer med hænderne

Debat: Alt for mange børn og unge får ikke nok ud af skoletiden, fordi de har lidt ekstra krudt i røven. Jeg synes, at vi skal give en hånd til de mennesker, som bedst lærer med hænderne.

Debat For abonnenter

Meningsmager Bertel Haarder: Man kan lære uden at blive undervist - for eksempel i mesterlære

I Korea og Japan har uddannelsessnobberiet ført mange unge ind i udsigtsløse blindgyder. De stræber og stræber efter at komme på universitet, og når de så er færdige, kan de slet ikke få de job, de har uddannet sig til. Samtidig mangler der teknikere og faglærte på næsten alle områder.

Debat

Debat: Lad os holde Madspildsdag hver dag

Hver gang, vi smider en madrest ud, er det ikke kun maden, der går til spilde. Vi spilder også ressourcerne, der blev brugt til at drive maden frem, emballagen og transporten fra jord til bord.

Debat

Ingen prestigeprojekter uden vedligeholdelsesgaranti - tak!

Debat

Debat: Er de varme hænder hele løsningen på fremtidens velfærdskabale?

Debat: Et af de helt store samfundsproblemer lige nu er mangel på arbejdskraft. Både i det private erhvervsliv og navnlig i den offentlige sektor, hvor de ansatte løber hurtigere og hurtigere for at nå deres opgaver. Der mangler varme hænder, lyder det desperat. Men er flere varme hænder nødvendigvis hele løsningen?

Debat

Stærke lokalsamfund skal være endnu stærkere

Annonce
Debat

Kronik: Kære politikere, I kan være med til at gøre handicap mindre

I Danmark er vi flere end 500.000 mennesker med et handicap eller kronisk sygdom. Hos nogle af os vil I kunne se vores handicap. Og hos andre vil I ikke vide det, medmindre vi fortalte jer om det.

Debat

Det er ikke arbejdet - det er vilkårene

Debat For abonnenter

Meningsmager Jens Rohde: Er der en virksomhed, der vil passe mine børn en gang om ugen?

Den konservative leder Søren Pape Poulsen har meddelt, at han vil have børnene ud på arbejdspladserne, så de kan bruge deres hænder fremfor alt det uddannelsessnobberi, der ligger i at bruge sit hoved. Ifølge Søren Pape, der selv var skolelærer, før de seneste tre-fire folkeskolereformer blev vedtaget, er folkeskolen ”alt for boglig”. Det så han selv i nullerne, bedyrer han.

Annonce
Debat

Udlændingeministeren om flygtningstrømme: - Vi skal undgå et kollaps som i 2015

Debat: Ingen kan tillade sig at være overrasket, hvis Talibans magtovertagelse fører til nye strømme af mennesker, der bevæger sig mod Europa. Det kræver handling. For nylig sagde jeg, at mure og grænser er en del af løsningen. Det har mødt kritik. Jeg vil derfor gerne sætte lidt flere ord på baggrunden for mine udtalelser.

Debat For abonnenter

Manden har jo ret - vi får for lidt

Debat

Kronik: Naturnationalparker skal være med til at redde naturen

I de seneste måneder er der blevet sagt og skrevet overraskende meget usagligt om naturnationalparker. Senest på forsiden af denne avis 17. september, hvor en række byrådspolitikere og borgmestre gentager nogle helt forfejlede myter om naturnationalparker. Det er trist. For biodiversiteten i Danmark er i katastrofal tilbagegang.

Debat

De lukkede punkter kunne ikke have været behandlet på anden måde

Annonce
Debat

På kant: Enten gør vi det i fællesskab - eller også gør vi det ikke

Debat:  De fleste ser elbilen som et alternativ til fossilbilen og økologi et alternativ til det konventionelle. På samme måde som privathospitaler og friskoler er alternativer til det fælles offentlige tilbud. Vi har som individer et valg mellem to gode muligheder og det er jo altid rart.

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Det er muligt, at vi ikke har brug for en læge, men vi ringer ikke til lægevagten uden grund

Leder

Lægevagten trænger til et sundhedstjek

Ventetiden i lægevagtens telefon er for lang - eller i hvert fald længere end regionens egen målsætning. Det viser en undersøgelse, som DR har foretaget. Hos Region Midtjylland er målet, at man maksimalt må vente i fem minutter i telefonen, men ifølge DR har der i mere end to år ikke været en måned, hvor regionen levede op til sin egen målsætning, hvis man gør tallene op for hele måneder. Det er et åbenlyst tegn på, at noget ikke fungerer efter hensigten. Og nu, hvor den akutte trussel om at hele sundhedssystemet kan blive lagt ned af corona, må antages at være parkeret, skylder Region Midtjylland os at få styr på de basale ting.

Annonce
Leder For abonnenter

De tomme lægebiler er en pinlig historie for regionen

Debat

Erhverv = velfærd

Læserbrev:  Hænger overskriften sammen? Ja!

Debat

Det er blevet svært at sige goddag: Danmark har fået krammeabstinenser

Undgå kys og kram. Det var en noget nær ufattelig udmelding, som borgerne modtog fra de danske myndigheder og statsministeren tilbage i marts 2020.

Debat

Holstebro Kommune skal være en attraktiv arbejdsplads

Debat For abonnenter

Kikset og uværdigt

Lad os være ærlige. Naturligvis mener det socialdemokratiske folketingsmedlem Annette Lind ikke, at forsvarsminister Trine Bramsen (S) bør have en medalje for, at hun arbejdede en søndag. Hun har godt nok ikke pure afvist det – al den stund hun faktisk ikke ønsker at tale om hendes udtalelse, der faldt i forbindelse med et samråd i Forsvarsudvalget om evakueringen af danske statsborgere og samarbejdspartnere fra Kabul. Men der er næppe noget medlem af Folketinget - endsige resten af befolkningen - der ved deres fulde fem mener, at nogen som helst minister skal have nogen som helst medalje alene for at passe sit arbejde. Udtalelsen fra Annette Lind gjorde hende dog helt fortjent til weekendens "Komiske Ali" på de sociale medier, hvor hun måtte stå model til lidt af hvert.

Debat

Kronik: Kampen mod Lukashenko - Anerkend Belarus’ legitime eksil-regering nu

På et hotel i Vilnius i Litauen sidder en journalist fra Belarus i to timer og fortæller, bliver ved og ved. Hun fortæller, hvordan hun pludselig blev revet ud af en af de fredelige demonstrationer i Minsk, kidnappet, truet med at blive dræbt og derefter smidt i fængsel til vold og tortur, inden hun efter ti dage slap ud og hurtigt derefter sørgede for at forsvinde helt ud af landet.

Debat

Nej, cigaretter og snus hænger ikke sammen med at dyrke sport

Rygning er fortsat meget udbredt blandt unge. Kigger man på tallene fra Kræftens Bekæmpelse og tæller runde tal, så er det cirka hver 10. mellem 15 og 17 år, der ryger. Og går man op til de lidt ældre mellem 18 og 24 år, så er det hver femte.

Debat

Vi mangler et ældrecenter i Mejdal-Halgaard

Debat For abonnenter

Anders Samuelsen: Løkkes comeback skaber panderynker både i blå og rød blok

Undervurdér aldrig Lars Løkke. Manden har overlevet de mest ufattelige mediestorme, egne svagheder og et hav af politiske fjender. Ikke bare én gang, men igen og igen og igen.

Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Den forunderlige og guddommelige pause

Vi kender det alle sammen. Man har været en tur i haven med hækkesaksen og har været i gang i et par timer. Sveden pibler frem på panden. Pulsen pumper, som var man midt i en mild workout. Man er lidt over halvvejs med hækken og har gjort sig fortjent til en pause.

Debat

Kan man være miljørigtig og samtidig sætte valgplakater op?

Debat

Debat: Ingen vinder på at blive tvunget ind i et rigidt barselssystem

Debat: Er spørgsmålet om øremærket barsel egentlig familiepolitik eller ligestillingspolitik? For os i Det Konservative Folkeparti er vi ikke i tvivl. Barsel er familiepolitik. Og det er familien, som skal afgøre, hvad der er bedst for dem og deres børn. Det skal hverken EU eller vi politikere blande os i. For os er det ikke noget mål i sig selv, at mænd og kvinder skal tage lige meget barsel. Målet må være at familien selv fordeler, hvem der skal tage barslen. Det er trist, at vi er nået dertil, at samfundets og politikernes mål for ligestilling går forud for friheden til den enkelte og familierne. Men vi skal også lige huske på, at bare fordi nogle politikere og EU beslutter at øremærke barsel til far, betyder det ikke, at han får ret til løn under barsel pr. automatik. Nej han får ret til barselsdagpenge. Hvilket han sådan set allerede har i dag.

Annonce
Debat

Frit valg for varme hænder

Debat

Debat: Digitale sundhedstilbud kan ikke erstatte den lokale læge og det lokale apotek

Debat: Videokonsultation hos lægen og online-køb af medicin. Digitaliseringen inden for sundhedssektoren har for alvor taget fart og er et godt supplement til fysiske besøg hos lægen og på apoteket. Men de digitale tilbud kan ikke erstatte muligheden for at møde op fysisk.

Debat

Redaktørens stol: Nyhedsbrevet Dagens Danmark står tidligere op

Den russiske forfatter Dostojevskij skulle angiveligt engang have sagt: ”At skændes med en kvinde er som at læse avis i stormvejr”. Det var en spids kommentar til den usammenhængende argumentation, han følte sig ramt af, når han diskuterede med en af sine koner.

Leder For abonnenter

Vi må have et svar, Gudiksen: Hvad er en temadrøftelse, og hvorfor skal den holdes hemmelig?

Debat

Forsvarsministeren: En soldateruddannelse skal åbne døre

Debat: Det er ingen hemmelighed, at danske soldater er blandt de dygtigste inden for deres felt. Vi kan være stolte af den respekt, partnere og allierede har for de danske soldaters faglighed, samarbejdsevner og menneskelige egenskaber. Det skal vi være stolte af.

Debat

Kronik: Nederlag for USA og Nato - en tragedie for Afghanistan

Ligesom Sovjet måtte opgive efter 10 år, så har USA og Natos nederlag stået klart siden 2010, da den første exitstrategi blev lagt. Danmark forlod Afghanistan i 2013 efter 12 års krig, som har kostet 20 milliarder kroner og 43 danske soldaters liv. I 2017 sendte Danmark igen soldater til Afghanistan, fordi regimet var ved at miste kontrollen.

Annonce