Debat

Annonce
Læserbrev

Opgør med partnervold og partnerdrab

Læserbrev

Butiksansatte skal ikke leve med verbale overgreb

Læserbrev: Som formand for HK Handel MidtVest hører jeg alt for ofte fra medlemmerne, hvor grimt der indimellem bliver talt til dem af de kunder, som de servicerer og forsøger at hjælpe efter bedste evne.

Debat

Tillykke med Nationaldagen i Grønland

Læserbrev: Grønlands nationaldag falder den 21. juni og er dagen for grønlandsk national identitet. Dagen blev indført af det tidligere Hjemmestyre i 1985 og det var på denne dato, at Grønland i 2009 fik selvstyre.

Leder For abonnenter

Velkommen tilbage, der er nok at tage fat på

Nu skal man ikke gå i for små sko. Selvfølgelig skal landets politikere også have lov til at slå håret ud en gang imellem, og det gjorde de så over en forlænget weekend på Bornholm, hvor man blandt andet kunne se ministre give den som DJ’s, mens de drak øl med de lobbyister og journalister, de alligevel går klos op ad til hverdag. Styrker det demokratiet, at man en gang om året kan tage til klippeøen i Østersøen og være heldig at rende ind i en minister i sommerskjorte - eller et af de mange medlemmer af Region Midtjylland, der har fået tilbudt en gratis tur til folkemødet? Måske. Men hvis man tror, at politikerne også kommer hjem fra den skattebetalte demokrati-FEST med nye løsninger på de udfordringer, som sundhedsvæsnet eksempelvis står overfor, og med bedre muligheder for at skaffer læger til lægebilerne, så tager man også fejl. Det bedste, man kan håbe, er, at politikerne kommer hjem med en god oplevelse, og med mod på at tage fat på de problemer, de efterlod, da de trådte ind i boblen ved Allinge.

Leder For abonnenter

Investorer klar til at udvikle sygehusgrunden: Tillykke til Holstebro - og lad os så få noget fremdrift

Debat

Hvordan ser det ud med den personlige frihed i 2022?

Læserbrev: Ja, vi har lige været gennem en pandemi, hvor vi alle blev udfordret i vores friheder af hensyn til almenvældet. Og de fleste af os er nok enige om, at det var nødvendigt at lave midlertidige begrænsninger i vores frihed. Men når vi evaluerer indsatsen, bør vi have grundlovens ord om, at den personlige frihed er ukrænkelig, med i vores betragtninger.

Debat

Et glas rent vand på natbordet eller..?

Annonce
Leder For abonnenter

Birgitte Nyholms læserbrev bør være fast pensum for politikere med behov for at finde besparelser

I Struer Kommune forventes specialundervisningsområdet i 2022 at overskride budgettet med små ti millioner kroner. Det gør ikke Struer Kommune til noget særsyn. Specialundervisningen er en vanskelig budgetpost i mange kommuner. Relativt få sager kan få stor indflydelse på den samlede regning, og skiftende behov er med til at gøre det til et vanskeligt område. Da vi for nylig skrev om budgetoverskridelsen i Struer Kommune, affødte det et læserbrev fra Birgitte Nyholm. Som mor til et barn, der har stor glæde af specialundervisningen, er hun - helt forståeligt - glad for, at kommunen har brugt "for mange penge" på området. Hun frygter nu, hvad eventuelle besparelser vil betyde.

Debat

Ih, hvor er det regionalt…

Debat

Forventning om blå kritik af minkavlere

Læserbrev: Der findes gribbe i den blå side af den politiske linje, der kun venter på at minkkommissionen kommer med deres rapport i slutningen af denne måned.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Dybe: Torsmindevej 14 solgt for 580.000 kroner

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Hvad har Rasmus Brohave, Alexander Husum og Morten Münster, som jeg ikke har?

Der findes mange svar på spørgsmålet fra overskriften, men lad os nøjes med det mest oplagte: Et kæmpe publikum. Bag de tre navne i overskriften gemmer sig tre af de mest populære Youtube-stjerner i Danmark, og deres følgerskarer er enorme. Som chefredaktør på en traditionel avis kan jeg kun drømme om et abonnementstal i den størrelse, de tre kan mønstre. Mens jeg tæller mine abonnenter i tusinder - og glæder mig over hver eneste nye - så tæller de deres i hundredtusinder, og det er ikke uhørt, at deres videoer bliver set mere end en million gange. Deres store succes til trods, tør jeg godt vove den påstand, at de fleste af mine læsere her ikke aner, hvem de er. Vi henvender os nemlig til et vidt forskelligt publikum.

Læserbrev

Ny national strategi understøtter turismevækst på Vestkysten

Debat

Skoleeksempel på løftebrud

Læserbrev: “Der bliver ikke lempet i udlændingepolitikken. Og ydelserne bliver ikke hævet.”

Læserbrev

Bevar Kræmmerhusets jordbærhus i Lemvig

Annonce
Leder For abonnenter

Hvis det kan lade sig gøre i Hobro, Fredericia, Viborg og Herning, så burde det også være muligt i Holstebro

Golfklubberne kan prale af mange medlemmer. Cykelsporten har sin årlige sommeroptur - som i parentes bemærket næppe bliver mindre i år med et Tour de France på dansk grund. Håndboldklubberne kan her i området prale af at høre til i toppen af sporten.  Gymnastikforeningerne kan bryste sig af at have godt fat i bredden og ungdommen.

Leder For abonnenter

Kongehuset kunne have sendt et tydeligt signal - i stedet blev det en logisk beslutning i sidste øjeblik

Leder For abonnenter

Gødstrup-farcen fortsætter – hvornår får borgerne det, de har betalt for?

Det burde nok ikke komme som en overraskelse, når alt kommer til alt. Sygehuset i Gødstrup endte med at blive fem år forsinket, og når der var så lidt styr på byggeprocessen, var det nok også naivt at tro, at sygehuset havde bedre styr på åbningen. Det havde det så heller ikke, viser det sig. Det såkaldte supersygehus udsendte torsdag en 12 punkter lang liste over problemer, hvoraf nogle formentlig ikke har nogen løsning før i slutningen af året - andre udfordringer såsom personalemangel er det endnu vanskeligere at se en løsning på. At der må påregnes at være småproblemer hist og her, når man tager et nyt byggeri i brug, er næppe overraskende. Men omfanget af problemer virker så stort, at det er vanskeligt ikke at komme til den konklusion, at man simpelthen er flyttet ind for hurtigt, og at sygehuset ikke turde blive ved med at udsætte indflytningen. Så måtte det briste eller bære, da patienterne fra det nu lukkede sygehus i Holstebro flyttede ind som de første i februar.

Annonce
Læserbrev

Mere frihed for ældre borgere

Debat

Det her må for guds skyld ikke ske - vi vil blive til grin over hele verdenen

Læserbrev: I 1981 var man snu og fjerne lidt af giften i Høfde 42 depotet for derefter at bilde folk ind, at forureningen nu er væk, og fantasien lader ikke vente på sig her i 2022, for nu prøver man det igen.

Debat

Præsident Zelenskyj, søg dog freden

Læserbrev: Svar til præsident Zelenskyj:

Læserbrev

Vestjylland: Bestemmer vi overhovedet noget selv?

Leder For abonnenter

Uforståeligt der ikke er mulighed for at lave en aftale der ikke gør patienterne til tabere

Der er møde i regionsrådet 22. juni, og da skal man beslutte, om man vil trække behandlersygeplejersken væk fra akutklinikken i Lemvig Sundhedshus uden for normal arbejdstid, fordi der ikke er blevet lavet en aftale med de praktiserende lægers organisation, PLO, så der i øjeblikket ikke henvises patienter.

Leder For abonnenter

Steffen Damsgaard har helt ret: Det må være et krav, at flere vindmøller afføder reel udvikling i landområderne

Regeringen vil fjerne loftet over vindmøller og udpege nye områder til udbygning af store vindmølleparker på land. Naturligvis i den grønne omstillings hellige navn og for at nå de ambitiøse mål for nedbringelse af CO2-udledning og afhængighed af fossile brændstoffer - herunder russisk gas. Planen er både prisværdig og nødvendig, men en massiv udbygning af energiproduktionen kommer ikke uden sværdslag og omkostninger. Som du kan læse i dagens udgave af Avisen Danmark, peger formanden for Kommunernes Landsforening, Martin Damm (V), på, at borgermodstanden er den største udfordring mod hele omstillingsprojektet, fordi kompensationernes værdi ikke står mål med den ulempe, det er for et lokalområde at lægge jord til de nye energianlæg. Den ubalance er man nødt til at tage alvorligt, hvis omstillingen også skal være bæredygtig på andre områder end CO2-regnskabet.

Bolig

Den afrevne negl og kampen om en gule rive

Her godt 62 år senere husker jeg min børnehave. Ikke hvad den hed, og hvor den lå - andet end i Søborg. Ikke en eneste pædagog eller medhjælper. Ikke et eneste barn - men der var dog en dreng, som jeg legede godt med.

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Stop nu - børns tid foran en skærm er ikke problemet - det er bare det nye, og så står der straks en bekymret ekspert klar til at advare

Bolig

Klumme: En bonderøv i storby-klæder

Da jeg gik i gymnasiet og pludselig skulle tage stilling til, hvad jeg ville lave resten af mit liv, gik jeg i baglås.

Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Kan man få dyrevelfærd for 11 kroner og 10 øre? Hvis vi vil have mere velfærd i staldene, må vi kræve den og betale for den

En ambitiøs plan for at øge velfærden for de danske svin har slået grundigt fejl på udvalgte områder. Det kan man læse i dagens udgave af Avisen Danmark, som har set på en evaluering af udviklingen fra 2014 frem til nu. Bag evalueringen står Dyrenes Beskyttelse, og organisationens hovedpointer bekræftes af Peter Sandøe, der er professor i bioetik ved Københavns Universitet og ekspert i dyrevelfærd. Et af de ufravigelige fakta i evalueringen er, at flere danske svin dør i utide nu, end det var tilfældet for otte år siden. I 2021 døde tæt på 11 millioner pattegrise - et tal som svarer til små 30.000 døde dyr hver eneste døgn. Det tal skal selvfølgelig ses i relation til den omfattende produktion af svin i landet.

Leder For abonnenter

Nu må politikerne lige tackle den udfordring og sikre fremtiden for det elskede hus

Debat For abonnenter

Det skal den branche roses for

Når vi taler og hører om byggebranchen lige i øjeblikket, så er det historier om fuld beskæftigelse, masser af opgaver, lange leveringstider og mangel på ansatte til at løse de mange opgaver, der har fulgt coronaen, hvor mange menneskers overskud af penge ikke er brugt på rejser og andet socialt. I stedet har det været ønske om at forbedre boligen, bygge nyt eller andet, der krævede håndværkere.

Annonce
Leder For abonnenter

Inger er tilbage, og det kan være skidt nyt for Venstre

Læserbrev

Elever skal lave et praktisk svendestykke i folkeskolen

Annonce