Annonce
Debat

Sundheds- og ældrepleje er presset

Debat For abonnenter

Elisabeth er blevet gammel og sur (og snart døv)

At leve kan være en larmende affære. Sådan har det altid været, siger de kloge. Du har nok glemt, hvor meget krinolinerne raslede, da du selv var ung. Gammel og sur. Og kan du ikke tåle mosten, må du jo flytte til en øde ø.

Debat

Kronik: Malteserordenen - hvem er det?

Den Spanske Trappe i Rom er et besøg værd, og det er altid meget interessant at begive sig ned ad gaden lige over for trappen. Den hedder Via Condotti og anses af mange for at være det, der kaldes verdens fineste gade. Her handler ikke kun italienske skuespillere og sportsstjerner, men også store amerikanske filmstjerner og andre superstars samt rige familier fra hele verden.

Debat

Kronik: Nato i Irak - Den rigtige vej frem kræver tålmodighed

Søndag den 23. maj besøgte forsvarsminister Trine Bramsen (S) den danskledede Nato-mission i Irak (NMI). Besøget fik ikke den store medieopmærksomhed, og det gav nok heller ikke den store indsigt i, hvad Danmark egentligt laver i Irak.

Debat

Vil besparelser betyde færre medarbejdere?

Debat

Karsten Hønge: Sygeplejerskerne har fået nok

Debat: Sygeplejerskerne stemte med overvældende flertal imod forligsmandens forslag til løsning. Jeg er imponeret over de seje sygeplejerskernes kampvilje i en situation, hvor de står ret alene, og med en meget svær kamp foran sig.

Debat

Venstre har svigtet de små gymnasier

Annonce
Debat

Kronik: Vreden på de sociale medier - Som janteloven på coke

Hvis du fra tid til anden befinder dig på et eller flere af de sociale medier – og det gør stort set alle jo – har du med garanti også oplevet dem fra deres værste side.

Debat For abonnenter

Regions-flertal smækkede døren: Informationsmøder ingen erstatning for at udelukke ildsjælene

Debat

Debat: Besværlig tilgang for arrangørerne - skal det virkelig kræve 26 kommunale tilladelser at holde byfest?

Sommeren er over os, og genåbningen ligeså, og vi kan snart igen - hvis ikke denne sommer, så den næste - fejre de lyse tiders komme ved lokale byfester, koncerter og kræmmermarkeder.

Annonce
Debat

Debat: Stop Dansk Sygeplejeråds konflikt med Danske Regioner - patienterne betaler prisen flere gange

Debat: Patientforeningen opfordrer Dansk Sygeplejeråd og Danske Regioner til at stoppe konflikten. Parterne bør straks sætte sig sammen igen og finde den eller de mæglere, som kan få sluttet konflikten nu med et for alle parter acceptabelt resultat.

Debat

Naturnationalpark Stråsø hilses velkommen af DN

Debat For abonnenter

Rød Front! Det er lidt af et mirakel, at Henrik List ikke er blevet ræverød

Der var parkeret mange 2CV’er med ”Atomkraft nej tak”- og ”Danmark ud af EF”-klistermærker ved min folkeskole i 1970’erne.

Leder For abonnenter

Du får en gave fra kommunen, og den bliver ved med at koste dig penge

Annonce
Debat

Debat: Uddannelsen er bedst med velkendte ansigter på gangen

Regeringens udspil ”Tættere på” kan styrke trivslen og praksisnærheden på de fire største velfærdsprofessionsuddannelser og give flere mulighed for at uddanne sig til et vigtigt job som lærer, pædagog, sygeplejerske eller socialrådgiver. Men det kan kun lykkedes, hvis politikerne åbner tegnebogen og bringer nye midler med til forhandlingsbordet.

Debat

De flygtninge, der kommer til vores land, skal behandles ordentligt

Debat

Debat: Mindre pisk - Fremtidens reformer bør handle om at skabe lyst til at arbejde og uddanne sig

Da statsminister Mette Frederiksen forleden holdt den traditionelle tale ved Folketingets afslutningsdebat italesatte hun en af de største udfordringer i vores samfund. En udfordring, der kalder på politisk handling.

Annonce
Leder For abonnenter

Hornshøj har en pointe: De ældre bliver overset

Debat

Kronik: Dannebrog skal vise vejen i et moderne korstog

At vores fane - Dannebrog - er verdens ældste og ovenikøbet skænket direkte fra himlen til de danske tropper, som var på korstog i Estland under ledelse af kong Valdemar Sejr i 1219, understreger vores position i verdenshistorien og især i den europæiske kulturarv. Hvis vi selv skal sige det.

Debat For abonnenter

Bertel Haarder om Søren og Mette: Hvem var helt, hvem var skurk?

Man oplever meget dumt gennem 45 år som politiker. Men beslutningen først i maj om at droppe Johnson & Johnson-vaccinen er nok det dummeste og dyreste, jeg har set. Den forlængede pandemien og fik Danmark til at rasle ned ad skalaen, når det gælder EU-landenes vaccinedækning.

Debat

Nyd din ferie - det er din ret

Debat

Debat: Sølle trafikudspil fra regeringen - Danmark har brug for flere cyklister

Lige nu forhandles der på Christiansborg om Infrastrukturplan 2035 og fremtidens transport. Det er på ingen måde ligegyldigt, hvordan det ender. Planen vil få stor betydning for, om vi som samfund kan styrke sunde, grønne og bæredygtige måder at transportere os på til skole, uddannelse, familiebesøg, fritidsaktiviteter og arbejde.

Debat

Debat: Uddannelser i hele landet skal komme flere til gode

Debat: I Socialdemokratiet ønsker vi at skabe et Danmark, hvor det er muligt at tage en uddannelse i nærheden af, hvor man bor eller kommer fra. Vi foreslår at oprette nye uddannelsespladser i alle regioner - med 25 nye uddannelsesudbud og op mod 7500 nye uddannelsespladser uden for de store byer.

Debat

Kronik: Coronaen ramte turismen som et hammerslag

Sommeren står for døren, og turisterhvervene må igen i år nervøst følge med udviklingen for smittetal og coronapas, forsamlingsforbud og restriktioner, genåbninger og nedlukninger.

Debat

Politiets nye supervåben - i udlandet

Debat

Bonnichsens fodboldminder: Er vi blevet klogere siden 1992?

Debat: Nedtællingen er begyndt. Nu er der kun tre dage, til Danmark skal møde Finland i Parken i den indledende kamp om europamesterskabet i fodbold. Hvem husker ikke beruselsen fra 1992? Hvem håber ikke på at mærke suset fra dengang?

Annonce
Annonce
Debat

Kronik: Os fra gruppe 8 - os gamle

Jeg er en af de gamle. En af dem, der blev produceret under mørklægningen. En af dem, Statens Seruminstitut klassificerer som gruppe 8, og jeg er så heldig at bo i Region Syddanmark, hvor de er så søde, at de sender invitationer ud til deres undersåtter.

Debat

To samlere

Debat

Kronik: Beskyttelse af vores privatliv på nettet - Data om os flyver rundt, uden at vi er bevidste om det

En martsdag i 2015 havde 15-årige Sofie sex med en jævnaldrende fyr. Det er der for så vidt ikke noget mærkeligt i. Desværre havde fyren to venner, der optog dem med deres mobiltelefon og spredte videoen på nettet i en Facebookgruppe og på Messenger. Det er den sag, der går under navnet Umbrella-sagen.

Annonce
Debat

Sammen skaber vi en levende bymidte

Debat

Debat: Uddannelser til hele Danmark? SDU leverer allerede

Debat: Da jeg var dreng, gik jeg på Tønder Øvelsesskole. Den lå – og ligger – bag digerne og åen med udsigt til det flade, fortryllende marsklandskab. Det var en fortrinlig folkeskole med dygtige lærere (ingen nævnt, ingen glemt) og en betydelig udviklingskraft, hvilket blandt andet hang sammen med, at skolen var tæt knyttet til Tønder Seminarium (det var derfor, det var en ”øvelsesskole” – seminaristerne ”øvede” sig angiveligt på os).

Debat

Debat: Flykapringen i Minsk gør os alle til gidsler

Debat: Den statslige kapring af et Ryanair-fly tvunget til landing i Minsk har fuldstændig ændret situationen ikke bare mellem Belarus og EU, men for den almindelige borger overalt i Europa, fordi ingen kan vide sig sikker længere. Nu handler det ikke kun om krænkelse af menneskerettighederne i et fremmed land, men også om den trussel, alle borgere i Europa kan blive udsat for bare ved at være ombord på et fly.

Debat

Virkeligheden i hjemmeplejen

Debat

Fire borgerlige partiledere i fælles opråb: Restriktioner skal helt væk med sidste stik

Endelig lysner det. Du kan igen gå på restaurant, til håndbold og børnene er tilbage i skolen. Alt imens flere og flere bliver vaccineret, og færre og færre indlægges, kan vi se frem til en mere normal sommer.

Debat

Folketingets formand: Den demokratiske samtale er truet

Det er demokratiets festdag i dag. Grundloven fylder 172 år. Den har givet os en af de største gaver, et civiliseret samfund kan give sine borgere. Retten til frit at udtrykke holdninger og tanker på skrift og i tale. Gennem samtalen bliver vi klogere og taler os til rette med hinanden om, hvordan vi ønsker at indrette samfundet.

Annonce