Annoncørbetalt indhold

Er din elregning forvirrende?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Hvis du knap nok ikke kigger på din elregning, så er du langt fra den eneste. Nye undersøgelser viser, at mange danskere har svært ved at forstå deres elregning.

Her finder du en hurtig guide, som vil gøre dig i stand til at kontrollere og eftertjekke din elregning hver 3. måned. Dette vil være et af de mange skridt, som vil hjælpe dig med at få et bedre overblik over din samlede økonomi.

Tidligere periode og acontobeløb

På første side vil du næsten altid se opgørelsen for den seneste periode, samt det beløb du skal betale aconto for næste periode. Hvis du undrer dig over, hvorfor du nogle gange for penge tilbage og andre gange skal betale mere, så er differencen mellem disse to beløb forklaringen. Af denne difference vil det fremgå hvad enten du skal betale penge eller have penge tilbage.

De forskellige ydelser

På en af de følgende side vil det fremgå, hvilke ydelser du har betalt for. Her vil du kunne se hvordan betalingen er fordelt mellem ydelser. Den første ydelse er dit elselskab. Det er dem, som du køber din strøm af. De køber den selv fra producenter, og sælger den dernæst videre til dig. Du kan ikke vælge hvilken producent, som leverer din el, men du kan frit vælge mellem elselskaberne på det danske marked. Derfor er det denne ydelser, som du har mulighed for at spare penge på, ved at skifte din el. Dernæst vil du kunne se andelen, som er gået til nedselskabet. Netselskabet er det selskab, som ejer elkablerne der leverer strømmen til dig. Du vil heller ikke have mulighed for at vælge netselskab. Dette er afhængig af hvor du bor. Til sidst vil du kunne se hvilken andel, der er gået til staten i form af moms.

Betaling for fremtidig periode

Dernæst vil en af følgende sider fortælle dig, hvor meget du skal betale for din kommende periode. Hvis du betaler faste priser i aconto, vil dette blive vurderet af dit elselskab ud fra dit tidligere forbrug. Alternativt kan du vælge at betale i variable priser. Dette betyder, at du betaler prisen for selve strømmen. Ved denne løsning kan du dog risikere at priserne på strøm stiger, hvilket vil resultere i en stigning på din elregning.

Følg udviklingen

Undersøgelser viser, at hvis du følger udviklingen på dit elforbrug vil dette alene spare dig 15%. Dette er fordi du bliver mere bevidst om dit forbrug og begynder at danne vaner, som vil mindske forbruget.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.