Annoncørbetalt indhold

Har du grøn strøm i stikkontakterne?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Mange danskere går op i klimaet og vil gerne være med til at gøre en indsats for at mindske deres eget CO2-aftryk og leve mere bæredygtigt. Er du en af dem? Så er én af de ting, som du nemt selv kan gøre, at sikre mest mulig grøn strøm i elnettet og dermed i dine stikkontakter. Ved du, hvor din strøm kommer fra? Læs her, hvordan du kan dække dit strømforbrug af med grøn strøm.


Hvorfor fokusere på strøm?

Når det er værd at fokusere på, hvor din strøm kommer fra, skyldes det, at produktionen af strøm kan være skadeligt for klimaet - afhængigt af, hvordan strømmen er blevet produceret. Vi bruger strøm hver gang telefonen lader op, arbejder på computeren, vasker tøj, støvsuger eller blot tænder for lyset. Derfor har det en betydning for klimaet, hvor din strøm kommer fra.


Strøm, der kommer fra fossile brændstoffer som eksempelvis kul eller olie, udleder meget CO2, derfor skal vi have udviklet flere vedvarende energianlæg, så vi øger mængden af grøn strøm i elnettet. Ønsker du at understøtte udviklingen af vedvarende energikilder, skal du derfor sikre dig, at du køber grøn strøm.


Hvad er vedvarende energi?

Vedvarende energi er energi, der kommer fra vedvarende kilder. Eller med andre ord: kilder som vi ikke kan bruge op og løbe tør for. Samtidig udleder vedvarende energi kun en minimal mængde CO2 eller slet ingen. Vedvarende energi er for eksempel:


●       Vindenergi

●       Solenergi

●       Vandenergi


Herhjemme er vindenergi den mest udbredte form for vedvarende energi. En relativt stor del af vores elproduktion herhjemme kommer fra vindmøller. Også solenergi via solcelleanlæg bliver stadig mere populært, mens vandenergi kun producweres i begrænset omfang herhjemme, da vi er et fladt land uden mange floder.


Kan du få grøn strøm derhjemme?

Hvordan sikrer du så, at den mængde strøm, du bruger, er dække af strøm fra vindmøller eller andre vedvarende energikilder? Du skal undersøge dit elselskab og deres elaftaler nærmere. Nogle elselskaber tilbyder nemlig udelukkende strøm, der er grøn. Hvis du vælger et grønt elselskab, er du garanteret, at der købes oprindelsesgarantier fra vedvarende energikilder svarende til den mængde strøm, du bruger


Desværre er det ikke muligt at vide, om den strøm, der kommer ud af din stikkontakt, er 100 procent grøn. Det skyldes, at der kun findes ét elnet i Danmark. I elnettet bliver al strøm blandet sammen, både den fra fossile kilder og den fra vedvarende kilder. Med har du en grøn elaftale opkøber dit elselskab oprindelsesgarantier svarende til den mængde strøm, du bruger - og garantierne er din sikkerhed for, at dit samlede forbrug er dækket af grøn strøm. Vælger du et grønt elselskab, bidrager du altså til mere grøn strøm i danskernes stikkontakter generelt.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.