Annoncørbetalt indhold

Husmår afføring

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Husmår er et stort problem for mange husejere. Ikke nok med at de kan larme og høres, når de går rundt oppe på dit tag eller loft, så kan de også lave masse skade på dit hus isolering, vægge eller elektriske ledninger. Derfor er det vigtigt, du handler hurtigt, hvis du har opdaget en husmår. En måde du kan opdage, at du har en husmår, er gennem dens afføring. Du vil kunne finde rester af dens afføring på steder som dit loft eller terrasse. Læs mere om hvordan du håndterer en mårs afføring  i denne artikel.


Husmår afføring: hvordan ser det ud?

Hvordan ser husmår afføring ud? Husmårens ekskrementer findes ofte i områder, hvor de har spist. Afføringen kan være op til 8-10 cm lang og 1-2 cm bred. Enden er snoet og kort.  De er normalt mørkebrune, men kan være sorte. I afføringen vil du typisk kunne finde rester fra deres bytte - det er bl.a. knogle - eller fjerrester. Du vil kunne finde afføring enten på dit loft godt blandet sammen din isolering eller på din terrasse eller veranda. Undersøg om afføringen har gjort skade på din isolering - hvis det er tilfældet, så skal du bestille noget nyt isolering. Hvis der bor en mår på dit loft eller i din garage, vil du sandsynligvis også finde dens ekskrementer der.


Rengøring af husmorens afføring 

Hvis du finder husmårens ekskrementer i dit hjem, er det vigtigt at fjerne dem så hurtigt som muligt. De kan ikke kun være en sundhedsrisiko, men de kan også tiltrække andre skadedyr som f.eks. fluer. For at rydde ekskrementerne op skal du have handsker og en ansigtsmaske på. Brug en stiv børste til at skovle saml ekskrementerne op og læg dem i en plastikpose. Smid posen væk med det samme. Desinficer derefter området med en fortyndet blegemiddelopløsning. For at forhindre husmåren i at vende tilbage skal du sørge for at forsegle alle revner eller åbninger i dit hjem, som den kan bruge til at komme ind. Du bør også holde mad forseglet og opbevaret væk, så det ikke er tilgængeligt for husmåren.


Kontakt en professionel

Hvis du har et problem med husmår, er det bedst at kontakte et professionelt skadedyrsbekæmpelsesfirma. De vil være i stand til at identificere problemet og iværksætte en behandling for at slippe af med husmåren. Dette kan indebære opstilling af fælder eller brug af giftige lokkemidler. Hvis du har husmår i din isolering, vil skadedyrsbekæmpelsesfirmaet kunne rådgive dig om, hvorvidt isoleringen skal udskiftes.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.