Annoncørbetalt indhold

Hvad koster et kreditkort?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

De fleste danskere har et kreditkort, fordi det bare gør handel af forskellig slags en hel del nemmere. Det er en fleksibel løsning, som kan bruges i indland, udland og på nettet. Men hvad koster det egentlig at have et kreditkort?


Der er ikke nogen tvivl om, at det er smart og praktisk at have et kreditkort. Det lille kort kan altid være i pungen eller inderlommen, så man har det klar, hvis man skal købe det ene eller det andet. Det kan også komme med på udlandsture, og på nettet giver det også adgang til diverse produkter i webshops.

Men koster koster et kreditkort egentlig? Det kan være svært at gennemskue, præcis hvad omkostningerne er, og det er også forskelligt fra kort til kort. Vi prøver at gøre det en smule mere overskueligt for dig her.


Det koster de forskellige kreditkort 

Hvis du er interesseret i at finde det bedste og billigste kreditkort – og du i det hele taget leder efter info om kortene - så kan du tjekke KredittkortInfo.no ud. Her kan du nemlig hurtigt blive meget klogere. Når det kommer til prisen på kreditkort, afhænger det en hel del af, hvilken bank du har, samt hvilket kort det drejer sig om.


Hvad koster MasterCard? 

Det giver nok mere mening for dig, hvis vi tager et eksempel, så lad os gøre det. På Mastercard.dk kan du hurtigt læse dig til, at et MasterCard Standard koster et sted mellem 0 og 250 kroner årligt. Det er igen et spørgsmål om, hvilken bank du har, hvad den eksakte pris vil blive.


Prisen afhænger af kortets fordele og banken 

I sammenligning med dette tilbyder et MasterCard Guld nogle flere fordele, og det løber op i et sted mellem 0 og 895 kroner. Der findes så også et kort som MasterCard Platinum, og det koster helt op til 2100 kroner. Det er selvfølgelig fordi, der følger en række fordele med kortet, og prisen kan desuden også være billigere i visse banker.


Hvad koster VISA Dankort? 

Du kender helt sikkert også VISA Dankort, som er et meget populært kreditkort. Det vil som oftest blive inkluderet i den aftale, som du i forvejen har med din bank, og derfor er det lidt sværere umiddelbart at prissætte. Det vil være et spørgsmål om, hvad du kan forhandle dig frem til med banken, og det er her, du skal henvende dig for at forhøre dig om prisen.


De forskellige gebyrer for kreditkort 

Hvilke gebyrer kan du så støde på med kreditkort? Du kan selvfølgelig ende ud i en omkostning, hvis du mister dit kreditkort. Det kan afhænge af banken, hvor billigt du kan få et nyt, men du skal nok regne med at komme til at skulle betale fuld pris for et nyt kort.


Gebyrer når du overtrækker på kreditkort 

Det er normalt, at man i udgangspunktet kan overtrække på et kreditkort. Her kommer man til at skulle betale et gebyr, som er fastsat af den konkrete bank. En undtagelse er såkaldte debitkort, som man ikke kan overtrække på. Disse kort er populære blandt unge mennesker, og populariteten skyldes nok, at man så undgår at overtrække, uden at man bemærker det.


Gebyrer i forbindelse med internethandel 

Før i tiden var det ret almindeligt, at det kostede gebyrer, hvis man handlede i webshops på nettet. Sådan er det imidlertid meget sjældent i Danmark i dag, hvor rigtig meget køb og salg jo foregår online. I udenlandske webshops, og især udenfor EU, vil du dog godt kunne støde på denne type gebyrer, så det er meget godt at vide, at de findes.


Når du hæver penge i udlandet 

Der kan også være visse gebyrer, hvis du hæver penge i udlandet. Disse gebyrer vil typisk ligge på omkring 50 kroner og en lidt dårligere kurs. Hvis du køber noget i en butik i udlandet, er der til gengæld ikke nogen gebyrer. Det drejer sig altså udelukkende om, når du hæver penge i en automat.


Bruger du andre bankautomater end din egen? 

Sommetider kan du også få et gebyr, hvis du bruger dit kreditkort i en anden automat end din egen. Det er heldigvis ikke noget ret stort beløb, men kan fx være mellem 5 og 15 kroner. Alligevel er det godt at være opmærksom på, for hvis man ikke er klar over det, kan det jo løbe op i større summer relativt hurtigt.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.