Annoncørbetalt indhold

Hvorfor får så mange kvinder brystforstørrende operationer?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Flere og flere kvinder vælger at få lavet en brystforstørrende operation (eller en BFO, som det også kaldes). Men hvad kan det skyldes? I artiklen her dykker vi ned i nogle af de årsager, der kan være til, at man vælger at få opereret sine bryster større.


1. Man er fra naturens side født med små bryster

Nogle kvinder er bare fra naturens side udstyret med meget lidt brystvæv og dermed små bryster. Det kan påvirke selvfølelsen, og de vælger at få en brystforstørrende operation for at føle sig mere feminine.

Selvom der er gode muligheder for diverse pushup-BH’er, ønsker nogle kvinder en mere permanent løsning.


2. Ens bryster har mistet fylde efter vægttab

Mange kvinder, som går igennem større vægttab, oplever store mængder løs hud, som ikke er til at træne væk. Dette kan f.eks. være på maven, lårene og armene, men det kan også forekomme på brysterne. Dette får brysterne til at hænge og miste fylde, og derfor vælger nogle at få en brystforstørrende operation.


3. Ens bryster har mistet fylde efter graviditet og amning

Det er ikke nogen hemmelighed, at brysterne bliver påvirket af graviditet og amning. Alligevel kommer det ofte bag på kvinder, hvor meget udseendet på deres bryster rent faktisk kan ændre sig. Der er naturligvis stor forskel fra kvinde til kvinde, men især efter flere graviditeter og amninger kan det næsten ikke undgås, at brystvævet bliver mere slapt, hvilket medfører, at brysterne mister fylde og hænger mere.


Derfor vælger mange kvinder at få opereret deres bryster efterfølgende. I sammen ombæring er den såkaldte ”Mommy Makeover” også blevet meget populær. Her kombineres flere operationer som f.eks. en brystforstørrelse og en fedtsugning af maven. Ved denne type operationer er der fokus på de områder, som ofte bliver påvirket efter graviditet og amning.


Selvom det er muligt at amme med silikoneimplantater, anbefaler plastikkirurgerne alligevel, at man venter med operationen, til man har fået de børn, man vil have. Det skyldes, at amning ligesom ved naturlige bryster kan påvirke brysternes udseende, og dermed er det bedre at vente til bagefter. På den måde risikerer man ikke, at resultatet bliver påvirket negativt efterfølgende.


4. Man ønsker at leve op til et skønhedsideal

Scroller man igennem Instagram og andre sociale medier, kan man næsten ikke undgå at blive mødt af den ene fotomodellignende kvinde efter den anden. Mange af disse har store flotte bryster og en smal talje. Som eksempel kan nævnes den amerikanske realitystjerne Kim Kardashian.


Mange kvinder ser op til disse og ønsker også selv at leve op til det herskende skønhedsideal. Dog er en brystforstørrende operation noget, man skal få lavet for sig selv og ikke for andre.


5. Der er sket en ændring i synet på brystoperationer

Når man siger ”silikonebryster”, kommer mange af os nok til at tænke på den barmfagre Baywatch-babe Pamela Anderson, som i 1990’erne hang på mange teenagedrenges værelser rundt omkring i verden. I dag er det dog langt fra kun forbeholdt Hollywood, for flere og flere helt normale kvinder vælger at få foretaget indgrebet. Og i dag kan man lave brysterne, så det mange gange slet ikke er til at se, at de ikke er naturlige.


Derudover er plastikoperationer generelt blevet meget udbredte, og det er ikke længere så tabubelagt at sige, at man har fået udført en plastikoperation.

Dog er det altid noget, man skal tænke nøje over, før man får udført.


6. Man skal have rekonstrueret sit bryst efter f.eks. cancer

Ikke alle brystforstørrende operationer udspringer af et ønske om en flot barm: Der er også kvinder, som på grund af cancer er nødt til at få fjernet et af eller begge deres bryster. Her kan de få rekonstrueret deres bryst ved hjælp af implantater.

Ønsker du at vide mere om brystforstørrende operationer? Bliv klogere her.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.