Annoncørbetalt indhold

Sådan udskifter du dine viskerblade

PR-foto credit 

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Udskiftning af viskerblade er ikke så svært, som nogle tror, og i virkeligheden er det noget, de fleste kan gøre selv. Her ser vi nærmere på netop viskerblade, og hvad man skal være opmærksom på, når de skal udskiftes, så læs med og få gode råd.

Det er naturligvis også en mulighed at få skiftet viskerbladene på et værksted, men hvis man ikke alligevel skal have foretaget reparationer, kan man altså overveje at skifte dem selv eller måske sammen med en ven. Viskerbladene skal skiftes, hvis de er slidte eller ikke længere trykker tilstrækkeligt mod ruden.

Bevar udsynet uanset vejret

Viskerbladene er en lille, men meget vigtig del af bilens udstyr, for viskerbladene holder forruden fri for nedbør, blade og insekter, således at udsynet til enhver tid er optimalt. Ved regn kan det være svært at se ordentligt ud uden viskerblade og sikkerheden mindskes dermed. Det kan medføre farlige situationer for dig selv og dine medtrafikanter.

Sådan virker viskerbladene

Viskerbladene fungerer på den måde, at de fra kabinen tændes og slukkes. Når de er tændt, bevæger de sig på ruden op og ned i en 90 graders vinkel og fejer så at sige nedbør og andre objekter væk, så fører og passager kan se ud. Vinduesviskerne kan indstilles til forskellige hastigheder afhængig af, hvor kraftigt det regner, og selv det værste uvejr er der en indstilling til, således at ruden holdes fri og udsynet bevares.


Billede taget fra siden autodoc.dk


Både for og bag

Bilens forrude er altid forsynet med viskerblade, for det er her, bilens fører primært orienterer sig om trafikforholdene og de andre trafikanter. Tidligere var det ikke almindeligt at have viskerblade på bagruden, men i dag ses det på de fleste biler. Også bagruden er det vigtigt at kunne se ud af uanset vejret, og det er derfor standardudstyr på de fleste biler.

Sådan udskiftes de forreste viskerblade

Udskiftningen af de forreste viskerblade foregår i tre simple trin. Sæt om nødvendigt viskerbladene i servicemode og løft herefter viskerarmen væk fra forruden. Nu skal du enten slå tændingen fra og aktivere viskersystemet, bruge servicemenuen på kørecomputeren eller blot løftene viskerarmene manuelt. Her er det vigtigt at sikre sig, viskerarmen ikke hviler mod motorhjelmen, da det kan forårsage ridser.

Inden næste trin skal du have de nye viskere og et par bløde klude klar. Hold nu armen sikkert fast for ikke at skade bilens forrude. Fjern det gamle blad fra monteringen, læg en af kludene under armen og sænk den så forsigtigt. Klik monteringen fast og sæt forsigtigt armen tilbage på ruden. Her er det vigtigt ikke at berøre bladets gummidel, da det kan skade den. Til sidst tjekkes, at viskerbladene fungerer korrekt.

Sådan udskiftes de bageste viskerblade

Når det gælder udskiftning af bagrudens viskerblade, startes med at fjerne beskyttelseskappen fra armens fastgørelse og herefter løfte viskerarmen væk fra ruden. Fjern den øverste forbindelse ved at lade den glide af, og fjern herefter viskerbladet.

Monter nu det nye viskerblad og gør det fast. Sænk forsigtigt armen tilbage på ruden og monter til sidst beskyttelseskappen. Kontroller at systemet fungerer korrekt.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.