Annoncørbetalt indhold

Stomiposer: Det skal du vide om produkter og tilbehør

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Når man får anlagt en stomi, er der mange ting at tage stilling til. Hvilke stomiprodukter er de rigtige? Og hvor skal du gå hen, hvis du har brug for ekstra råd og vejledning?


Alle kroppe er forskellige, og derfor er det også individuelt, hvilke produkter og tilbehør, der er rigtigt for dig.


Hvilke stomiprodukter skal du vælge?

Har du lige fået anlagt en stomi, eller står du overfor en snarlig stomioperation, kan det være svært at overskue, hvad du skal vælge af produkter.


Sortimentet af stomiposer og tilbehør er bredt, og alle kroppe er forskellige. Derfor vil du sandsynligvis have dine egne personlige krav og behov til stomiprodukter.


Et godt sted at starte er at diskutere dine behov med din stomisygeplejerske. Det er vigtigt at få klarlagt følgende spørgsmål:


1. Skal det være en 1-dels stomipose eller 2-dels stomipose?

Når det kommer til stomiposer, skelner man mellem 1-dels poser og 2-dels poser. På 1-dels produkter sidder posen fast direkte på klæberen. Det betyder, at pose og klæber skiftes på én gang ved hvert skifte. Ved 2-dels poser består produktet af 2 dele: en plade, som klæbes fast til huden, og en pose, som kobles fast til pladen. Dermed kan du skifte posen, uden også at skulle skifte pladen.


Der er fordele og ulemper ved begge typer. Hvis du oplever hudproblemer, kan et 2-dels produkt være ideelt, da pladen ikke skal skiftes, hver gang stomiposen skal skiftes. Det er dermed mere skånsomt for huden. Omvendt oplever nogle, at en 1-dels stomipose føles mere behagelig at have på, og derfor foretrækker denne løsning.


Den bedste måde er derfor at prøve dig frem og teste forskellige produkttyper af. Derudover vil du naturligvis få vejledning og oplæring af dine tilknyttede stomisygeplejersker og læger. De kan også hjælpe dig med generelle spørgsmål og bekymringer.


Her kan det være en god idé at notere dine spørgsmål løbende, så du kan drøfte dem med din læge eller sygeplejerske. For det er helt naturligt at føle sig overvældet af alle de ting, man som stomibruger skal tage stilling til.


2. Hvordan er kropsformen omkring din stomi?

Alle kroppe er som sagt forskellige. Når du vælger din stomipose, skal du derfor sørge for, at den passer til din kropsform. Generelt skelner man mellem 3 typer af kropsformer omkring stomier:


En kropsform, hvor området omkring stomien er på samme niveau, som din mave. Her vil du ofte skulle vælge et fladt produkt.


En kropsform, hvor området omkring stomien skaber en fordybning. Her vil du ofte skulle vælge et konvekst produkt.


En kropsform, hvor området omkring stomien er bulet. Her skal du ofte vælge et konkavt produkt.


Coloplast står bl.a. bag SenSura® Mio-serien, der byder på forskellige stomiposer alt efter behov. Det særlige ved SenSura® Mio er, at poserne tilpasser sig efter din individuelle kropsfacon. På den måde får du en sikker vedhæftning, uanset om området omkring din stomi er fladt, går indad eller buler udad. Det mindsker risikoen for lækage, så du kan føle dig tryg – også når du er på farten.


Når du har ovenstående ting klarlagt, har du dermed meget bedre forudsætning for at finde det rette produkt til dig. Det afhænger nemlig alt sammen af kropstype, din livsstil og eventuelle særlige behov du måtte have i hverdagen.


Få gratis støtte og rådgivning med Coloplast Care

Som stomibruger kan der være mange spørgsmål, der fylder i hverdagen. Det kan være alt lige fra produktvalg, til bekymring om fremtiden og livet med stomi generelt.


Coloplast Care er et ekstra støtteprogram til dig med stomi, som kan give dig tryghed, når du har brug for det. Når du melder dig ind i Coloplast Care, får du adgang til personaliseret rådgivning på tværs af e-mail, web og telefon.


De kompetente sygeplejersker har masser af erfaring med vejledning og support til stomiopererede. Har du spørgsmål til produkter eller brug for rådgivning om alt fra priser og bevilling til gode rutiner, kan du derfor helt uforpligtende tage kontakt til Coloplasts team af erfarne sygeplejersker.


Du har også mulighed for at bestille gratis vareprøver på stomiposer og tilbehør, så du kan finde frem til de helt rette stomiprodukter til dig.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.