Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Der arbejdes i naturen året rundt, og der findes forskellige gøremål alt efter hvilken årstid, du befinder dig i. I efteråret er løvblæseren og flishuggeren nyttige arbejdsredskaber i vedligeholdelsen af grønne udearealer, og der findes flere forskellige varianter af begge typer af redskaber, der tilgodeser den enkeltes behov.
Skal jeg vælge en løvsuger eller en løvblæser?
Er du i tvivl om, hvilket arbejdsredskab du skal vælge, når efteråret banker på døren og træerne smider bladene? Er det en løvsuger eller en løvblæser, du er på udkig efter, og hvad er i grunden forskellen?
En løvsuger har den egenskab, at den fjerner løvene med det samme, således kan arealet du arbejder på blive helt fri for generende løv. Det sparer dig således for det efterfølgende arbejde med at samle løvet sammen manuelt. Ved store mængder af blade, kan det nemlig have en skadelig effekt på græsplænen som for eksempel dårlig græsvækst, bare pletter eller mosbegroning. Ved hjælp af en løvsuger, der opsamler løvet kombineret med en flishugger, får du effektivt bearbejdet haveaffaldet, så det hurtigt kan blive smidt på kompostdyngen til nedbrydning. De fleste løvsugere kan desuden også anvendes som løvblæser. Det kræver blot, at du afmonterer opsamlingsposen fra udstyret.
Er din arbejdsopgave derimod at fjerne løv fra for eksempelvis stier, gangarealer eller veje, er en løvblæser et effektivt valg. Ved hjælp af løvblæseren kan du hurtigt og enkelt blæse løvet hen til områder, hvor det vil formulde uden at gøre skade på eksempelvis græsplænen. Løvet kan sågar have en gavnlig effekt på bevoksningen og naturen generelt, da løvet vil gavne næste års plantevækst, fungere som føde for regnorme og andre insekter, og endvidere fungere som overvintringssted for en række nyttedyr.
Hvilken type flishugger skal jeg vælge?
En flishugger er naturligvis et nyttigt redskab året rundt både i haven og på store udendørsarealer. En sådan er et oplagt stykke udstyr, hvis du arbejder med at beskære træ eller skære i træ. Når du udfører et sådant arbejde, vil der samle sig en masse træaffald som stamme, grene og blade, der kan være nyttigt at komme af med uden at skulle finde traileren frem. Ved hjælp af en flishugger kan du nemlig selv bearbejde træet til spåner, og således anvende disse til eksempelvis bunddække i bede eller etablering eller vedligehold af stier. Du kan også vælge at smide fliset i din kompostdynge, hvor det komposterer langt hurtigere end hvis træet eller beskæringsaffaldet havde været helt.
Der findes flere forskellige typer af flishuggere, der alle har deres fordele. Den elektriske flishugger er egnet til tynde grene og beskæringsaffald, og er nemmere at håndtere end de benzindrevne. Den benzindrevne flishugger er mere kraftfuld, og udgør derfor det bedste valg, hvis du eksempelvis arbejder med tykke og hårde grene.
Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Om Annoncørbetalt indhold
Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.
Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.
Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.
Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.