Annonce
Struer

Markant vækst: 34 smittede på Thyholm Skole

Udbruddet af Covid-19 smitte på Thyholm Skole har udviklet sig fra slemt til meget værre: 34 elever og lærere er nu konstateret smittet. Foto: Mads Dalegaard
Skoleleder kalder smitteudbrud "uden for skalaen" - forælder kritiserer skolen for lærerarrangement i uge 40
Annonce

Thyholm: Udbruddet af Covid-19 på Thyholm Skole er gået fra meget slemt til uden for skalaen. Fredag morgen var smittetallet 12 - fordelt på seks lærere og seks elever.

Søndag aften var det tal vokset til 34 konstateret smittede - otte lærere og 26 elever. De smittede elever er fordelt på elever fra 3. til 10. klasse. Alene i 10. årgang på skolen er 15 af eleverne konstateret smittede.

Skoleleder Knud Bjerregaard Hansen siger til avisen, at han inderligt håber at det store smittetal holder sig i ro i de kommende dage. Han kalder samtidig udbruddet "uden for skalaen", og at lokalsamfundets smittefarve nærmest er på vej fra højrød til sort.

Annonce

Kritik fra forælder

Samtidig retter Hugo Grove, Søndbjerg, der er far til tre børn på skolen, kritik af det, han mener var en uansvarlig beslutning fra skolens side. Kritikken er rettet mod den pædagogiske dag for skolens lærere, der blev afviklet på Tambohus Kro torsdag 1. oktober, fire dage før det blev besluttet at lukke skolen.


Specielt set i lyset af, at alle sociale arrangementer, forældresamtaler og forældremøder, fornuftigt nok har været aflyst, så forstår jeg ikke beslutningen om at gennemføre den pædagogiske dag.

Hugo Grove, Søndbjerg, forælder til tre børn på Thyholm Skole


Ifølge Hugo Grove er det problematisk, at arrangementet, der havde dels et fagligt og dels en social karakter, efter hans mening kan have været et arnested for smitte.

- Specielt set i lyset af, at alle sociale arrangementer, forældresamtaler og forældremøder, fornuftigt nok har været aflyst, så forstår jeg ikke beslutningen om at gennemføre den pædagogiske dag, siger Hugo Grove.

Alle hans tre børn er nu testet to gange hver, og ingen af dem er smittet med Covid-19.

Annonce

- Livsfarligt

Skoleleder Knud Bjerregaard Hansen siger til avisen, at han efter kritikken fra Hugo Grove har pointeret i en meddelelse til alle forældre, at der var givet grønt lys for lærerarrangementet af Struer Kommune, og at alle regler og anbefalinger i forbindelse med Covid-19 blev overholdt ved mødet.


Helt overordnet så er det livsfarligt, når vi begynder at skyde på hinanden uden at have fakta på plads. Vi er et lille samfund, og det dur ikke, at vi baserer reaktioner på rygter og fornemmelser.

Knud Bjerregaard Hansen, skoleleder, Thyholm Skole


- Alt er blevet overholdt - både fra deltagernes side, og fra personalet på Tambohus Kro, siger Knud Bjerregaard Hansen.

- Helt overordnet så er det livsfarligt, når vi begynder at skyde på hinanden uden at have fakta på plads. Vi er et lille samfund, og det dur ikke, at vi baserer reaktioner på rygter og fornemmelser. Derfor er det så vigtigt for mig at understrege, at alle retningslinjer er blevet fulgt til punkt og prikke, siger Knud Bjerregaard Hansen.

Smittetallet på skolen begyndte at vokse, efter at en lærer og en elev blev konstateret smittet. Læreren deltog ifølge avisens oplysninger ikke i arrangementet på Tambohus Kro.

Mandag middag i sidste uge blev det besluttet at lukke skolen til foreløbig mandag 18. oktober. Der er stadig fuld gang i smittesporing i forbindelse med det store udbrud på skolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Blev bestjålet ved fødselsdagsfest

Lemvig

Det kan blive meget værre endnu

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Annonce