Ældre-hygge på cyklerne

Projektleder i Godt Hverdagsliv, Pernille H. Nørby, hjælper til med at gøre klar til en tur med de populære rickshaw-cykler. Foto: Lars Kamstrup

Ældre-hygge på cyklerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rickshaw-cykler er stadig en attraktiv beskæftigelse for mange ældre på plejecentrene

Harboøre: Det er fortsat meget populært hos de ældre på plejehjemmene at få en tur ud i den friske luft på en af de otte rickshawcykler, som står til rådighed.

Nu er det efterhånden også en tradition, at der arrangeres en årlig aktivitetsdag med rickshaw-cyklerne i centrum, og sådan en var der tirsdag på Harboøre Omsorgscenter og Dagcenter.

I alt 100 ældre fra seks af de otte plejecentre havde tilmeldt sig frokosten og tog dermed del i mindst noget af aktivitetsdagen.

- Rickshaw-cyklerne bruges stadig meget. De ældre nyder at komme ud på den måde, hvor de får noget at se. Vi havde alle otte cykler i sving om formiddagen, hvor vi kørte en tur på 15 kilometer. Vi stoppede blandt andet ved havet, og det var en stor oplevelse for de ældre at kunne se ud over vandet, fortæller Pernille H. Nørbye, som er projektleder for Godt Hverdagsliv i Lemvig Kommune, og dermed også var arrangør af dagen i Harboøre.

Ud over de otte rickshawcykler, er der også to af de såkaldte dobbeltcykler, hvor den ældre er med til at træde.

Helt afgørende for rickshaw-succesen er, at der er uddannede piloter til at køre.

- Vi har gennem tiden uddannet over 100. men der er jo stor udskiftning. Nogle uddanner sig for at kunne køre med et familiemedlem, og så stopper man, når det behov ikke er der længere. Vi har stadig en del, men vi kan godt bruge flere. Det gør ingenting, hvis sådan en dag bliver lidt reklame for at få nogle flere til at melde sig som piloter. man kan jo afsætte den tid, man nu kan, siger Pernille H. Nørbye.

Om eftermiddagen var der mindre køreture, hvor de ældre kunne udfylde en alternativ banko-plade, mens de kørte rundt om plejehjemmet i Harboøre. Der var også cykel-ringridning, inden man sluttede en hyggelig dag af med at drikke kaffe.

- Vi er begunstiget af dejligt vejr sådan en dag, og det gør det jo ikke mindre godt, sagde Pernille H. Nørbye.

Der er også et par såkaldte dobbeltcykler, hvor den ældre hjælper med at træde. Foto: Lars Kamstrup
Der er også et par såkaldte dobbeltcykler, hvor den ældre hjælper med at træde. Foto: Lars Kamstrup

Ældre-hygge på cyklerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce