Annonce
Struer

Borgmester er klar: - Jeg tager gerne endnu en periode i byrådet som bagsædepassager

Borgmester Niels Viggo Lynghøj holder tale i forbindelse med indvielsen af den nye byhave mellem brobuerne og rådhuset og hele havneprojektet. Foto: Morten Stricker
Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) forsikrer, at han er klar til at overlade taktstokken til patifællen John Christoffersen, selv om hans navn står som det sidste på partiets kandidatliste.

Struer: Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) har besluttet sig og stiller sit kandidatur til rådighed for socialdemokraternes nye borgmesterkandidat i Struer Kommune, når vælgerne skal afgøre, hvordan mandaterne i det nye byråd skal fordeles under kommunalvalget til november.

66-årige Niels Viggo Lynghøj meddelte allerede for et års tid siden, at han ikke ønskede at fortsætte som spidskandidat for partiet.

Under en kampvalg mellem socialdemokratiets gruppeformand i byrådet, John Christoffersen, og Flemming T. Sørensen, var det John Christoffersen, der trak det længste strå, da der skulle vælges ny borgmesterkandidat.

Annonce

Men Niels Viggo Lynghøj har indtil i dag holdt en dør på klem og afvist at tage stilling til, om han ønskede at fortsætte på en mere ydmyg post i byrådet.


Det er måske nok en lidt usædvanlig situation. Men vi er helt på det rene med, hvordan vi fordeler rollerne. Niels Viggo fortsætter som borgmester og sidder i førersædet frem til 1. januar, og bliver han valgt ind i det nye byråd, rykker han om på bagsædet,

John Christoffersen (S), borgmesterkandidat, Socialdemokratiet, Struer Kommune


Resultatet af hans overvejelser bliver nu, at han lader sig genopstille som nummer 18 og sidst på partilisten, når vælgerne skal sætte deres kryds.

Afklaret

Niels Viggo Lynghøj skal dermed sprænge partilisten med sine personlige stemmer for overhovedet at blive valgt ind i det nye byråd, hvor det i alle tilfælde vil være John Christoffersen, der kommer til at svinge taktstokken.

- Den rollefordeling har vi helt på plads, forsikrer Niels Viggo Lynghøj.

- Efter at have været partiets spidskandidat under de seneste fire kommunalvalg, er jeg helt afklaret med at overlade posten som frontfigur til John. Men kan jeg bidrage med noget, gør jeg det gerne, siger han om sin beslutning og den nye position i partiet.

John Christoffersen forsikrer, at han er klar til at overtage posten som frontfigur med Niels Viggo Lynghøj som bagsædepassager.

-  Det er måske nok en lidt usædvanlig situation. Men vi er helt på det rene med, hvordan vi fordeler rollerne. Niels Viggo fortsætter som borgmester og sidder i førersædet frem til 1. januar, og bliver han valgt ind i det nye byråd, rykker han om på bagsædet, fortæller John Christoffersen.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Landmandspar i Lomborg fejrer 40 års jubilæum: De kan nu noget, de Jersey-køer...

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Holstebro For abonnenter

Esther Jensen tilbage ved Borbjerg Mølle Kro: - Jeg kan ikke lade være med at tænke, hvor trist det er

Vestjylland

Mere vand på vej: DMI varsler risiko for skybrud og torden

Leder For abonnenter

Ja tak! Vi køber både de gode tilbud og de gode idéer

Kultur For abonnenter

Politikere: Høringen er en ommer

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Struer For abonnenter

Et halvt år efter Luksusfælden: Det kostede det parret at være på tv

Holstebro

58-årig kvinde nægter sig skyldig i sin mands død: Kan ikke forstå at hendes promille skulle have været så høj

Holstebro

Nedtur: Stort fald i antallet af nye studerende

Danmark

200 buler i bilen og stenslag i håndboldstørrelse: Se video af familie fanget i haglstorm på autobahn

Kultur For abonnenter

Kritik af kommuneplan: ingen ved, hvad der foregår

Lemvig For abonnenter

Forslag: Giv dog sælerne en rigtig platform ...

Leder For abonnenter

Lemvig Kommune kunne lære noget af Holstebro

Annonce