Annonce
Holstebro

Kommunen rydder ældre kontor: Murerfirma bygger 12 nye huse og fælleshus

Det er på hjørnet af Møllevej og Godthåbsvej - og tæt på politistationen - at Thyholm murer vil bygge 12 nye huse på grund købt af kommunen. Illustratio: Thyholm Murer/Nordpil Arkitekter
Thyholm Murer vil opføre 12 nye huse og et fælleshus i Møllevej, hvor en kommunal ejendom nu skal rives ned. Det er i et kvarter under forandring.
Annonce

HOLSTEBRO: Kvarteret mellem Skivevej og Stationsvej har især de seneste ti år været under stor forandring. Men samtidig har der stået flere ældre nedslidte huse tilbage i området, hvor der tidligere var en del virksomheder og industri.

Snart kommer næste skridt, idet Thyholm Murer A/S vil bygge et moderne bofællesskab med 12 private boliger samt et fælleshus.

Bebyggelsen kommer til at ligge på et stort hjørneareal mellem Godthåbsvej og Møllevej - og det er på en grund på 3720 kvadratmeter, hvor Holstebro Kommunes arbejdsmarkedsafdeling tidligere har haft til huse. Indtil januar var det Revalideringsafsnittet, Træning og Visitation i kommunen, som havde hjemsted i bygningen, hvor der også har været værksted for ungdomsskolen.

Thyholm Murer vil opføre en blanding af 1-plan og 2-plansboliger i størrelserne 60 og 120 kvadratmeter.

Der kommer blandt andet carporte med terrasser på taget og der bliver et grønt gårdrum midt i bebyggelsen med stier og regnvandsbassin.

Projektet hedder "Møllehaven" og appellerer både til det unge par, den ældre borger og den lille familie, skriver Thyholm Murer i en pressemeddelelse.

Kommunen har haft storparcellen i udbud, og der Thyholm Murers projekt blev valgt blandt syv indkomne tilbud.

Annonce

Vi er glade

Glæden var stor på kontoret hos Thyholm Murer, da firmaet fik beskeden.

- Vi er glade for, at valget er faldet på vores tilbud og projekt, og vi glæder os til opgaven. Ti ud ti point for både tilbud og projekt, syntes vi er fint, siger administrerende direktør Dan Gravgaard, der sammen med broren Rasmus Gravgaard ejer familievirksomheden Thyholm Murer A/S.

I Holstebro Kommunes vurdering af projektet lyder det også, at den nye bebyggelse opføres med gode materialer i en moderne arkitektur, der skaber harmoni i området, og at facaderne bidrager godt til at definere gaden.

Nordpil Arkitekter har bistået Thyholm Murer A/S med projektmaterialet. Det nyetablerede arkitektfirma består af arkitekt Kim Pretzmann Olesen og bygningskonstruktør Bashar H. Shuker med rødder og familie i Holstebro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce