Annonce
Struer

Dan Duck stævner Fødevarestyrelsen for to-cifret millionbeløb

Dan Duck stævner nu Fødevarestyrelsen og kræver erstatning på et to-cifret millionbeløb. Arkivfoto: Morten Stricker
Hardy Eskildsen, direktøren på Dan Duck i Struer går nu rettes vej for at få oprejsning og erstatning for de tab, slagteriet har lidt efter offentliggørelse af fejlbehæftet kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen 17. december.
Annonce

Struer: - Det er drønærgerligt. Jeg kunne have brugt tiden på så meget andet, der var mere fornuftigt. Men Fødevarestyrelsen har jo ikke været til at få i tale, fortæller Hardy Eskildsen om baggrunden for dagens stævning, som landede på Fødevarestyrelsens bord onsdag morgen.

- Vi har forsøgt at gå dialogens vej for at spare tid, og den gik så ikke, konstaterer han sammen med sin advokat, Hans Sønderby fra Randers, der har kørt stribevis af sager mod Fødevarestyrelsen for andre virksomheder i slagtebranchen.

- Der er tale om et alvorligt skridt. Men en det er også en alvorlig situation, siger Hans Sønderby.

Det er drønærgerligt. Jeg kunne have brugt tiden på så meget andet, der var mere fornuftigt. Men Fødevarestyrelsen har jo ikke været til at få i tale.

Hardy Eskildsen, direktør og medejer, Dan Duck, Struer

Annonce

Massiv omtale

Efter offentliggørelsen af en tilsynsrapport 17. december i fjor blev Dan Duck hængt ud for manglende hygiejne omkring håndvask, når medarbejderne vendte tilbage til selve slagtehallen efter en pause i kantinen.

Fødevarestyrelsen trak alle anmærkninger og indskærpelser tilbage, da kødkontrolchefen efterfølgende kom på besøg på slagteriet. Men det skete først 10. januar, og da var skaden var sket.

Efter en massiv omtale i både den trykte presse og på tv gik salget nemlig i stå.

Hardy Eskildsens forsøg på at tage til genmæle fik aldrig den samme gennemslagskraft, som den første omtale af Fødevarestyrelsens kontrolbesøg på slagteriet.

- Vi mistede langt det meste af den omsætning, vi skulle have haft op til jul, siger Hardy Eskildsen. Ude i detailkæderne, har indkøberne i vid udstrækning valgt at søge mod udlandet for at få leverancer af ænder til både mortensaften og ikke mindst til julen i 2020.

- Vi har kun fået halvdelen af de kontrakter, vi havde budgetteret med i hus. Det er helt klart på grund af Fødevarestyrelsens fejlagtige beskyldninger imod os, siger Hardy Eskildsen, som gik ind i driften af andeslagteriet i Struer som både investor og direktør i 2019.

Annonce

Planerne skudt i sænk

Det skete sammen med to andre investorer. Hardy Eskildsen fandt sammen med en grisehandler fra Videbæk og en anden slagteriejer på Sjælland, da han i september 2019 købte andeslagteriet i Struer af Martin Daasbjerg og Dansk Andeudvikling.

- Vi havde en klar ambition om, at det skulle være en arbejdsplads med faste rammer. Vi ville gerne have medarbejderne på fuld tid og gerne i længerevarende ansættelsesforhold, siger Hardy Eskildsen.

Hardy Eskildsen ville etablere et andeslagteri, så juleænderne ikke skulle køres uden for landets grænser for at blive slagtet og med et mål om at modernisere og gøre produktionen til en helårsforretning med en lang række andre produkter på programmet.

Nu har det i stedet udviklet sig til ren overlevelseskamp.

- Planerne er mere eller mindre skudt i sænk, og så er det oven i købet en af vores egne myndigheder, der har gjort det. Det er det, der er så bittert. Hvis bare der havde været hold i beskyldningerne. Så ville det jo have været vores egen skyld, at det gik så galt, siger Hardy Eskildsen.

- Vi har fået en undskyldning fra Fødevarestyrelsen. De har lagt sig fladt ned og erkendt, at der blev begået fejl under kontrolbesøget i december. Men det kan vi ikke betale regninger med, siger han og går nu rettens vej for at få erstatning.

Stævningen indeholder blandt andet et erstatningskrav på et to-cifret millionbeløb.

Hardy Eskildsen ønsker ikke at oplyse, hvor stort et beløb det mere præcist drejer sig om.

Radio4 Morgen satte torsdag morgen fokus på sagen - lyt med hér:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Danmark

Se Danmark: Bjergtagende solopgang

Lemvig

Vægterne ikke med i programmet

Lemvig

Fødselstal nærmer sig bundrekord

Annonce