Annonce
Struer

Droppede karriere som filialdirektør i sparekasse og blev biavler: Genåbner biavlernes butik

Per From fra Struer (t.v.) og Mathias Hvam fra Vildbjerg overtager lejemålet, når butikken Aulumgaard A/S lukker per 31. december og genåbnder midt i januar under navnet Aulum BiavlsCenter. Privatfoto
Per From fra Struer har sammen med Mathias Hvam fra Vildbjerg overtaget butikken Aulumgaard, hvor der er cirka 2000 biavlere, både professionelle og hobbyavlere, fra hele Midt- og Vestjylland i kundekartoteket.
Annonce

Aulum: Firmaet HF Honning, som bliver drevet af Per From fra Struer og Mathias Hvam fra Vildbjerg, har overtaget salget af biavlerudstyr fra forretningen Aulumgaard, som stod til en lukning midt i december.

- Vi snakkede med mange af vores kolleger og blev enige om, at det ville være rigtig ærgerligt, hvis butikken lukkede. Så vi blev enige med de tidligere ejere fra Jakobsens i Aulum om vilkårene og genåbner Aulumgaard engang i løbet af januar, fortæller Per From, som droppede en karriere som filialdirektør i Sparekassen Vendsyssel, da han gjorde sin hobby som biavler til sin levevej i 2013.

- Jeg var startet med et par bistader derhjemme i baghaven, og så kan jeg ikke rigtigt forklare hvad der skete, konstaterer han.

Men Sparekassens direktion og bestyrelse ville i en retning, hvor Per From ikke ønskede at være med.

Så han tog springet, og efter at han for tre år siden allierede sig med Mathias Hvam fra Vildbjerg, som er barnebarn af Knud Hvam fra Aulum, har det for alvor taget fart.

- Knud Hvam var jo en af de helt store honningproducenter, og det er hans produktion, vi nu driver videre i firmaet HF Honning, fortæller Per From.

Jeg var startet med et par bistader derhjemme i baghaven, og så kan jeg ikke rigtigt forklare hvad der skete.

Per From, Aulum BiavlsCenter

Annonce

Går nu på to ben

Så antallet af bistader er vokset, og Per From fortæller, at han sammen med Mathias Hvad har fået en rimelig fornuftig forretning ud af at producere honning.

- Men vi er klemte på økonomien. Markedet er blevet oversvømmet af udenlandsk honning, konstaterer han.

Det er en af de væsentligste grunde til, at HF Honning har valgt at overtage forhandlingen af biavlerudstyr og forretningen Aulumgaard.

- På den måde kan vi gå på to ben, forklarer Per From og fortæller, at Aulumgaard sælger biavlerudstyr og renser tavler for både professionelle og hobby-avlere i hele Midt- og Nordvestjylland.

- Der fulgte 2000 adresser med i kundekartoteket, da vi overtog firmaet, fortæller han med et begrundet håb om at kunne bevare en god kontakt med langt de fleste af stamkunderne i butikken, når der for alvor kommer liv i bistaderne igen til foråret.

- Indtil videre går vi og får ryddet lidt op, og vi skal også have gjort lidt ved butikken, fortæller han, inden han sammen med Mathias Hvam vil invitere alle landsdelens mange biavler til reception og officiel genåbning af butikken under navnet, Aulum BiavlsCenter, engang i løbet af januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce