Annonce
Erhverv

Enorm interesse for at være med i mølle på Thyborøn Havn til 62,5 millioner kroner

1100 andelshavere er med i Nissum Bredning Vindmøllelaug, men måske når man op på cirka 1400, der er med i den nye mølle på Sydhavnen i Thyborøn. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Den nye mølle på Thyborøn Havn er overtegnet adskillige gange, og måske ender det med, at der er cirka 1400 andelshavere med i projektet

Thyborøn: Interessen for at blive andelshaver i den nye folkeejede mølle, der rejses på Thyborøn Sydhavn, er enorm.

Da ansøgningsfristen udløb 7. april, var der så mange, der havde søgt om anparter, at møllen er overtegnet adskillige gange. Derfor kan mange af de kommende andelshavere slet ikke få det antal anparter, som de har ønsket.

- Vi har slet ikke det nøjagtige antal nye andelshavere og det samlede beløb endnu. Det tager lang tid at registrere de mange ansøgninger. Vi bliver heller ikke færdig med det arbejde i weekenden. Men jeg kan sige, at der er langt flere ønsker, end der er anparter. Måske fire-fem gange så mange, siger Jens Jørgen Birch fra Nørre Nissum Bredning Vindmøllelaug, som står bag den nye mølle, som dog er i et laug for sig, der hedder Thyborøn Sydhavns Møllelaug.

Annonce

Man vil rejse en enkelt mølle til en værdi af cirka 62,5 millioner kroner. Der har ingen indsigelser være til placeringen i høringsfasen, og da interessen for at være med helt lever op til forventningerne, fortsætter arbejdet med planlægningen, så det forventes, at møllen kan komme i drift omkring 1. november i år.

-Der er mange praktiske ting, der skal på plads inden da, men vi håber at følge tidsplanen, siger Jens Jørgen Birch.

I øjeblikket er man ved at hente tilbud hjem på fundamentet. Selve møllen har tidligere stået på prøvestationen på Thy, og den er taget ned for at blive gjort klar til at komme op igen. Møllen er en 7 MW Siemens Gamesa mølle.

Måske 1400 andelshavere

Interessen var som sagt stor. Andelshaverne i Nissum Bredning Vindmøllelaug havde forkøbsret på en del af anparterne.

- Vi har ikke talt alle op endnu, men jeg tror, vi lander på, at cirka 700 ud af de 1100 andelshavere har bedt om at være med i den nye mølle. At ikke alle har udnyttet deres forkøbsret betyder, at der bliver lidt flere anparter til hver, end man havde ret til. Puljen er på godt 10.000 anparter.

Og så er der puljen, hvor alle borgere i Lemvig Kommune kunne søge fra. Her er der mange nye andelshavere.

- Det er svært at sige endnu hvor mange, men mon ikke vi i alt når op på omkring 1400 andelshavere, som er med i den nye mølle. Det er da fantastisk, at så mange lokale er med i et projekt, hvor vi alle har en mølle stående i Thyborøn, siger Jens Jørgen Birch.

Der er søgt om mange flere end de 15.000 anparter, der er i den frie pulje, og de bliver fordelt ligeligt mellem dem, der har søgt.


Det er da fantastisk, at så mange lokale er med i et projekt, hvor vi alle har en mølle stående i Thyborøn

Jens Jørgen Birch, Nissum Bredning Vindmøllelaug og Thyborøn Sydhavns Møllelaug.


- Der er nogle, der har søgt om både 5000 og 10.000 anparter, og det er selvfølgelig helt urealistisk. Jeg vil gætte på, at hver andelshaver vil få omkring 15 anparter, men det må vi se, når vi får talt op.

Jysk Energi har 8500 anparter som medejer af møllen.

Jens Jørgen Birch gør opmærksom på, at sidste frist for at søge er udløbet 7. april, og det kan ikke lade sig gøre at komme med, hvis man er for sent ude.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Endnu en flyttedag for kviktestcenter

Annonce