Annonce
Lemvig

Fiskeauktionen fik færre fisk: Auktionsmesteren ser positivt på 2020

Sten Rønn Steen er forsigtig optimist for 2020 efter at måtte notere et pænt fald i landinger og omsætninger for 2019. Arkivfoto: Morten Stricker
Fiskeauktionerne i både Thyborøn og i Thorsminde fik tilført færre fisk i 2019 end året før - men auktionsmesteren er allerede begrænset optimist for 2020
Annonce

Thyborøn: Fiskeauktionerne i både Thyborøn og Thorsminde mistede både landinger og omsætninger i løbet af 2019. Det er dog en tendens, der generelt har været gældende for landets fiskeauktioner, så auktionsmester Sten Rønn Steen mener ikke, at man lokalt er dårlige stillet end øvrige steder i landet.

- Nu har vi haft fremgang siden 2013, men der vil naturligt komme dyk ind imellem, siger han.

Sten Rønn Steen er auktionsmester i Danske Fiskeauktioner, der passer auktionerne i både Hvide Sande, Thorsminde og i Thyborøn. Auktionen i Thyborøn er den største, hvor der i 2019 blev landet 10 millioner kilo fisk, der blev solgt for ialt 250 millioner kroner. Det er to millioner kilo mindre end året før, og derfor er omsætningen ligeledes faldet med 46 millioner kroner.

I Thorsminde er situaionen ikke meget bedre, idet der i 2019 er landet 1,2 millioner kilo fisk, der er solgt for 36 millioner kroner. Det er 0,1 million kilo færre end året før, og derfor er omsætningen ligeledes faldet med otte millioner kroner.

- Situationen i Thorsminde er lidt speciel, for i 2018 havde vi en fantastisk tunge-sæson, som til gengæld slog fejl i 2019. Det udgør alene en omsætningsnedgang på fem millioner kroner. Hvis du derfor ser bort fra tungerne, så er auktionen i Thorsminde faktisk den, der har klaret sig bedst hen over sæsonen, siger Sten Rønn Steen.

Der er flere årsager til, at mængden af fisk er faldet så voldsomt i især Thyborøn.

- Vi har flere fiskere, der er ved at bygge nye både og derfor har solgt deres gamle båd, inden de var klar. Oven i har det været et dårligt rødspætte-år, hvor det ikke er lykkedes at fange kvoten op. Jeg tror generelt ikke, man fiskene nogle af kvoterne op sidste år, siger Sten Rønn Steen.

Han forventer, der vil være større interesse for rødspætte-fiskeriet i år. Dels er kvoten på torsk i Nordsøen halveret, og dels er kvoten på rødspætter sat en anelse op.

- Hvis der ellers er rødspætter at fange, er der nok flere, der vil slå over i det fiskeri. Jeg kan også se, at fiskeriet efter rødspætter her i januar er startet rimeligt godt. Desuden vil en række nye både snart være klar, og de vil gøre alt, hvad de kan, for at fange fisk. så jeg håber, vi får et lille peak op igen, siger Sten Rønn Steen.

Usikkerhederne er imidlertid det snarlige, engelske brexit samt halveringen af torskekvoten.

- Men jeg er begrænset optimist for 2020, siger Sten Rønn Steen.

Nu har vi haft fremgang siden 2013, men der vil naturligt komme dyk ind imellem

Sten Rønn Steen, auktionsmester

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce