Annonce
Holstebro

Forpagtere gav op efter få måneder

Hvorfor Onkel Toms hytte lukkede, får ingen at vide. Det ønsker de to tidligere forpagtere at holde helt privat. Men der kan være håb den gamle bodegas stamgæster. Foto: Morten Stricker
Onkel Toms Hytte er nu sat til salg. Ejeren ønsker ikke længere at bortforpagte bodegaen, efter de to seneste forpagtere kun holdt i tre måneder.

Holstebro: Når håndboldsæsonen starter op igen, så er det uvist om de TTH-fans, der plejer at tage en tredje halvleg på Onkel Toms Hytte, skal se sig om efter et andet stamværtshus.

Status er, at bodegaen på Stationsvej har været lukket i adskillige uger, og hele ejendommen er nu sat til salg, efter de to forpagterne kun holdt i ganske få måneder.

- Det er selvfølgelig ikke noget, vi har gjort med glæde, men de nærmere omstændigheder, der ligger til grund, vil vi gerne holde for os selv, siger Nina Dyremose.

Det var selskabet Onkel Toms Hytte I/S, ejet af Nina Dyremose og Mia Ankerstjerne, som fik alkoholbevillingen tilbage i december 2018. Selskabet var kun aktivt fra 1. januar 2019 og tre måneder frem. Fra 1. april var Mia Ankerstjerne ude af billedet, og et nyt selskab Onkel Toms Hytte IVS, tegnet af én person, Nina Dyremose, opstod.

De to forpagterne skød hver især 50.000 kroner i projektet.

- Vi har fået solgt inventaret og noget af varelageret, så vi har fået lidt ind igen, men da langt fra det hele, siger Nina Dyremose.

Annonce

Vil hellere drive caféer

Ejeren af bodegaen valgte at sætte hele ejendommen til salg for ti dage siden.

- Jeg ønsker at trække mig, idet det ikke længere er vores forretningsområde, siger den 73-årige Carl Erik Larsen, der udover engrosvirksomheden Chokoland Struer også har en række caféer i det nordvestjyske, heriblandt Larsen Caféerne, KaffeLaden og Bingohallen i Holstebro.

Det er en lokal mægler, Bunzel Erhverv, der har fået opgaven med at sælge Onkel Toms Hytte, og alt tyder på en hurtig handel.

- Vi forhandler med én interesseret køber, siger Carl Erik Larsen, der forventer, at det falder på plads inden for 14 dage.

Købsprisen på ejendommen er sat til 1,3 millioner kroner. Grundarealet udgør cirka 300 kvadratmeter. Ud over bodegaen på 273 kvadratmeter i stueetagen indeholder ejendommen også en lejlighed på 70 kvadratmeter på første sal. Lejeindtægten for lejligheden lyder aktuelt på 2.950 kroner om måneden, og forpagtningsafgiften har ligget på et niveau på cirka 12.000 kroner om måneden.

Stamgæsters sparepenge udbetalt

Onkel Toms Hytte er nærmest en institution og har været en del af Holstebros restaurationsliv igennem 40 år.

Den halve tid har Spareklubben Onkel Toms Hytte eksisteret. Det er en frivilligt drevet forening, der hjælper stamgæsterne med løbende at få lagt penge til side. Opsparingen udbetales to gange om året - op til sommerferien og op til jul.

- Alt er gjort op, og alle har fået deres opsparing udbetalt, fortæller Nina Dyremose.

Både hun og Mia Ankerstjerne er i job igen.

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Grønkjær og Aske måtte se sig slået

Lemvig

Caféen rives ned for at genopstå

Lemvig-Thyborøn For abonnenter

Må hjem og arbejde med angrebsspillet på træningsbanen

Annonce