Annonce
Struer

Går med i vild konkurrence

Sommerfugle og andre insekter har det svært i den danske natur. Derfor har Miljøministeriet lavet en konkurrence med en førstepræmie på en million kroner om, hvem der kan skabe mest vild natur - en konkurrence, som Struer Kommune er med i. Arkivfoto: Martin Ravn
Struer Kommune er med i konkurrencen om en million kroner til den kommune i landet, der er bedst til at slippe naturen fri.

Struer: Den er ikke vild nok, naturen. I hvert fald ikke nok til miljøminister Lea Wermelin (S), der sammen med Den Danske Naturfond har udskrevet en konkurrence, der skal kåre landets vildeste kommune, når talen falder på natur.


Vi står med en unik mulighed for at gøre Danmark grønnere.

Lea Wermelin (S), miljøminister


Der er sat en million kroner på højkant, alle landets kommuner er blevet inviteret med, og Struer Kommune har valgt at være med i dysten.

- Vi står med en unik mulighed for at gøre Danmark grønnere, skriver Lea Wermelin i en pressemeddelelse.

Annonce

Vildt kapløb

Staten har sat 888 millioner kroner af til blandt andet mere urørt skov og naturnationalparker, som skal være med til at skabe mere vild og sammenhængende natur.

En indsats, som gerne må følges op af landets kommuner. Konkurrencen Danmarks Vildeste Kommune har et dommerpanel bestående af miljøministeren, bonderøven Frank Erichsen og biologen Morten DD, begge kendt fra flere TV-sammenhænge.

De to mediepersonligheder vil sammen med et produktionsselskab følge og filme udvalgte kommunale indsatser i kampen om at blive Danmarks Vildeste Kommune.

I slutningen af næste år kåres den vildeste kommune, der er den kommune med det mest imponerende biodiversitetsprojekt baseret på parametre som iderigdom, engagement, antal omlagte kvadratmeter/kubikmeter vild natur og udbredelse af viden til borgerne om den vilde naturs evner og egenskaber.

Vinderkommunen får millionen af Den Danske Naturfond og skal sammen med fonden bruge midlerne til et naturprojekt.

https://modules.wearehearken.eu/dagbladet-holstebro-struer/embed/6827.js
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Annonce