Annonce
Struer

Handelsstandsforening aflyser Open by Night

Open by Night den 2. oktober kan ikke gennemføres, som tingene er lige nu, lyder det fra Søren Blaabjerg Jepsen og resten af bestyrelsen i Struer Handelsstandsforening. Foto: Johan Gadegaard
Det eneste rigtige er at aflyse, lyder det fra Struer Handelsstandsforenings nye formand Søren Blaabjerg Jepsen.
Annonce

Struer: Handelsstandsforeningen i Struer aflyser den ellers planlagte Open by Night, som skulle have været afviklet 2. oktober.

Det sker ifølge en pressemeddelelse fra foreningen som følge af myndighedernes nye retningslinjer, der blev meldt ud i fredags.


Vi er naturligvis rigtig kede af det her.

Søren Blaabjerg Jepsen, formand for Struer Handelsstandsforening


En mere uddybende forklaring i meddelelsen lyder, at:

"Der er tilsyneladende godt styr på smitten i Struer Kommune, hvor antallet af personer, som er testet positiv for COVID19, har ligget stabilt på nul de sidste dage. Men et forsamlingsforbud, der nu er nede på 50 og en direkte opfordring fra sundhedsmyndighederne til at aflyse Open by Nights, har fået handelsstandsforeningens bestyrelse til at vælge en aflysning."

I den nye vejledning fra sundhedsmyndighederne står ifølge pressemeddelelsen:

"Det anbefales, at alle byfester og andre lignende arrangementer (f.eks. open-by-night og lignende arrangementer på tværs af detailbutikker, institutioner mv. i det offentlige rum) aflyses."

Annonce

Det eneste rigtige

Der var ellers lagt op til en festlig Open by Night under temaet "Fart over Feltet", hvor racerbiler og racerkørere fra weekendens planlagte motorfestival på havnen ville dukke op i gågaden.

Desuden var der lagt op til et væld af andre underholdende indslag, men også masser af løsninger på, hvordan folk skulle undgå at stimle sammen i større flokke.

- Vi er naturligvis rigtig kede af det her. Vi synes, at vi havde forberedt en god Open by Night, hvor der også var tænkt på kundernes sikkerhed hele vejen igennem, men med myndighedernes direkte opfordring om at aflyse, mener vi, at det er det eneste rigtige at gøre, siger formanden for Struer Handelsstandsforening, Søren Blaabjerg Jepsen.

Han minder om, at det stadigvæk er vigtigt, at kunderne husker at lægge deres indkøb i de lokale butikker og spise i de lokale restauranter, sådan som de har været gode til det hen over sommeren.

Annonce

Plan B i skuffen

Struers forretningsdrivende lægger sig nemlig i selen for at passe på kunderne, så de trygt kan handle ind, lyder det fra den lokale handelsstandsforening.

- Det er ikke sjovt at skulle aflyse sit fyrtårn med de events, som plejer at tiltrække mange kunder i midtbyen, for selvfølgelig har det en betydning for butikkerne, siger Søren Blaabjerg Jepsen:

- Det er noget, man som butiksejer skal forholde sig til, og man må lave andre tiltag, som det også er blevet gjort tidligere, for at opnå sin omsætning.

Kreativiteten er stadig rigtig vigtig ude hos de konkrete butiksejere, lyder det fra handelsstandsforeningens formand.

Søren Blaabjerg Jepsen er heller ikke sen til at gentage sin opfordring om at handle lokalt. Det er alfa og omega, at folk virkelig forstår betydningen af at blive ved med at gøre det.

- Vi ved jo ikke, om det her er 14 dage eller fire uger, siger han.

Handelsstandsforeningens plan A er stadig, at man kommer til at kunne afvikle aktiviteter, inden året er omme, men der er altså også en plan B i skuffen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Minkfarm på Thyholm ramt af corona: Avler savner klare svar fra Fødevarestyrelsen

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen: TTH genfandt den defensive formel og satte Lemvig på plads

Annonce