Annonce
Lemvig

Hornfabrikken åbner butik i Ringkøbing

Designer Sara Brunn Buch kunne straks se mulighederne, da hun i 2007 besøgte Hornvarefabrikken. I 2008 overtog hun og Peder Frølund Buch fabrikken, der til foråret åbner butik i Ringkøbing. Arkivfoto Morten Stricker.
Virksomheden i Bøvlingbjerg åbner til foråret butik i Ringkøbing; Hornvarefabrikken ser store muligheder i en by, hvor turismen er i klar fremgang.
Annonce

RINGKØBING: Hornvarefabrikken i Bøvlingbjerg åbner til foråret en butik i Ringkøbing.

Det fortæller Peder Frølund Buch fra Hornvarefabrikken.

Virksomheden har også fundet et velegnet butikslokale i midtbyen, men Peter Frølund Buch kan dog endnu ikke afsløre, hvor det bliver.

- Men planen er, at vi overtager lokalerne pr. 1. marts 2020, og derefter satser vi på at åbne til påske, fortæller han.

Hornvarefabrikken har i forvejen fysiske butikker i Bøvlingbjerg og Aarhus. At den tredje butik nu åbner i Ringkøbing, er der er flere gode grunde til, siger Peder Frølund Buch.

- Vi ser Ringkøbing som en by, der er inde i en spændende udvikling, og har faktisk overvejet at åbne en butik der i tre-fire år. Der er flere positive faktorer på spil: Turismen er i vækst, Lalandia er på vej, og den vil styrke helårsturismen, der er kunsthåndværkermiljøet omkring Latinerkvarteret, og så er der hele vestkysttrategien for turismen.

Peter Frølund Buch understreger, at Hornfabrikken har gjort den erfaring, at det især er turismen, der skaber omsætning, og derfor er det vigtigt, at strategien går ud på at øge helårsturismen; det skaber et bedre grundlag for en butik.

Annonce

Husflids-udspring

Hornvarefabrikken laver - som navnet fortæller - en lang række forskellige produkter i horn: Skeer, knive, skohorn, skåle, smykker og alt muligt andet.

Fabrikken blev grundlagt i 1935 af Peter Husted, der havde lært håndværket af sin far. Peter Husted udviklede mange af de skeer og brugsgenstande, som Hornvarefabrikken producerer og sælger den dag i dag.

I 1958 overtog sønnen Asger og svigerdatteren Eva Husted virksomheden, som de drev indtil 1990, hvor Inga og Agner Andersen købte fabrikken.

I 2007 nærmede pensionsalderen sig for Inga og Agner. Hornvarefabrikkens fremtid lå hen i uvished, da der ikke umiddelbart var nogen, der ønskede at føre virksomheden videre.

Heldigvis var Sara Brunn Buch i november 2007 på juleindkøb i Hornvarefabrikken, og hun kunne straks se mulighederne. Hun er uddannet fra Seminaret for Kunst & Håndværk i Kerteminde, så hun havde også den håndværksmæssige baggrund til at føre virksomheden videre.

I dag ejes virksomheden af Sara Brunn Buch og Peder Frølund Buch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

CrossEyes i Lemvig har fået mere plads

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce