Annonce
Lemvig

Indstil din kandidat: Hvem skal have Lemvig Prisen 2019?

Vestjysk Bank står nu bag Lemvig Prisen, og nye i prisudvalget er afdelingsdirektør Henrik Klejnstrup Sørensen og privatkundechef Palle Haahr Kragh. Foto: Lars Kamstrup
Lemvig Prisen er uddelt hvert år siden 1984 - ny prisuddeler i år er Vestjysk Bank.
Annonce

Lemvig: Tiden er kommet til, vi skal have fundet ud af, hvem der skal modtage Lemvig Prisen 2019. Nu åbner vi op for indstillingen af kandidater, og man kan indstille dem frem til og med søndag den 15. december 2019.

Lemvig Prisen er kendt siden 1984, hvor den blev indstiftet i anledning af Lemvigs byjubilæum. Det nye i år er, at prisen har fået en anden prisuddeler. I sin tid var det Sparekassen SDS, der indstiftede prisen, og via fusioner og navneændringer nåede det frem til, at de senere år har det været Nordea Fonden, som stod bag. Men fonden ønskede ikke længere at videreføre prisen, da den ikke faldt inden for de kriterier, man gerne vil uddele penge til frivilligt arbejde efter. Man sagde stop, men så er Vestjysk Bank trådt til for at videreføre den. Og det bliver i samme form, som vi alle kender, så i det praktiske vil man ikke mærke nogen forskel. Dog er Nordea Fondens navn til Lemvig Prisen - Gode Liv Prisen - faldet bort igen.

- Vi har valgt at bakke op om prisen og videreføre den, da det er naturligt for os at bakke op om lokale initiativer, sagde afdelingsdirektør Henrik Klejnstrup Sørensen og privatkundechef Palle Haahr Kragh fra Vestjysk Bank, da man offentliggjorde, at man tog over.

- Vi vil gerne være med til at bakke op om dem, der gør en bemærkelsesværdig indsats for os, som bor i Lemvig Kommune. Det er vigtigt at anerkende og hædre de ildsjæle, som gør en stor indsats for, at vores by udvikler sig aktivt og attraktiv. Det er jo til gavn for alle os, som bor i kommunen. Desuden er det naturligt for os, som områdets største pengeinstitut med over 100 arbejdspladser, at støtte op om et initiativ som Lemvig Prisen. Det hænger fint i tråd med vort ønske om at være en nærværende og lokal bank.

Og det er sådan, det er. Lemvig Prisen uddeles til en eller flere personer, en forening, en organisation eller andet, der har gjort en anerkendelsesværdig indsats for borgerne i Lemvig Kommune. Prisen er en ærespris, hvor prismodtageren kan donere 10.000 kroner videre til et velgørende formål efter eget valg.

Alle borgere i Lemvig Kommune kan indstille kandidater, og det gør man på den enkle måde, at man skriver sit forslag med en begrundelse. Det sender man til redaktionen@folkebladetlemvig.dk eller sender til Folkebladet Lemvig, Havnen 66, 7620 Lemvig. Vi vil så løbende offentliggøre kandidaterne.

Her ved artiklen er en liste over tidligere prismodtagere. Ud over den viser perlerækken af prismodtagere, så har den også den praktiske funktion, at listen viser, hvem der ikke kan indstilles som kandidater. Tidligere prismodtagere kan nemlig ikke få Lemvig Prisen igen.

Med en ny prisuddeler er der også en ændring af sammensætningen af prisudvalget. Formand er fortsat borgmester Erik Flyvholm. Formanden for familie- og kulturudvalget Henrik Thygesen er der også fortsat, og det samme er redaktør Lars Kamstrup, Folkebladet Lemvig. Vestjysk Bank er repræsenteret ved afdelingsdirektør Henrik Klejnstrup Sørensen og privatkundechef Palle Haahr Kragh.

Prisudvalget sætter sig sammen, efter indstillingen af kandidater er slut og finder prismodtageren. Prisoverrækkelsen vil finde sted kort ind i det nye år.

Prismodtagerne

Modtagerne af Lemvig Prisen er:
1984: Ellen Damgaard og Kurt G. Christensen.
1985: Onsdagsklubben og Solsikkerne.
1986: Knud Davidsen, B&O.
1987: Per Gundersen og Flemming Nielsen.
1988: H. J. Scheel Andersen, Poul Erik Henriksen og Anne Mette Flyvbjerg.
1989: Anna Berthelsen, Esther Nielsen og Svend Sørensen.
1990: Betty og Karl Erik Christensen, Zenith Møbler.
1991: Elly og Ingrid Bache Lauridsen, Damernes Magasin.
1992: John Clausen og Tilte Maagaard.
1993: Inga Kristensen og Michael Böss.
1994: Jonna Sejg.
1995: Dantrafo.
1996: Jette Carlsen.
1997: Erling Jensen og Ruth Karottki.
1998: Richard Husted Jensen, Bøvling Maskinsnedkeri, samt Inga og Agner Andersen, Hornvarefabrikken.
1999: Museet for Religiøs Kunst.
2000: Bestyrelsen bag Fjaltring Landsbyhøjskole.
2001: Elin Nilsson, Kulturcentret Tuskær.
2002: Nicolai Olesen og Niels Chr. Poulsen.
2003: Susanne og Arne Øe.
2004: Lisbeth Nielsen og Thorkild Houe Andersen.
2005: Personalet på Lemvig Sygehus og roer Jørgen Jensen.
2006: Riis Rejser og Riis Bustrafik.
2007: Michael Tind og Orla Østerby.
2008: Michael Lodahl.
2009: Solveig Krarup, Livsstilshøjskolen.
2010: Ane Margrethe Bjerre og Marianne Lisbygd, Bovbjerg Fyr, og Hans Holmsgaard.
2011: Morten Ganderup, Lemvig Løbeklub.
2012: Familie & Samfund Klinkby.
2013: Lasse Kier Vejlby.
2014: Gunnar Skytte.
2015: Ringe i Vandet.
2016. Gert Normann Andersen.
2017: Ove Damgaard.
2018: Rene Jakobsen og Gert Jeppesen, Lemvig Basket.

Sidste år modtog Gert Jeppesen og Rene Jakobsen Lemvig Prisen for arbejdet med Lemvig Basket .Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Stort fremmøde til valget

Lemvig

Menighedsråd slår sig sammen i 2021

Lemvig

Jesper Andersen sælger Danbolig

Annonce