Annonce
Debat

Kære Vestjysk Bank – behold hovedsædet i Lemvig

Arkivfoto: Ole Mortensen

Læserbrev: I Kommunalbestyrelsen vil vi Lemvig. Vi vil vores erhvervsliv, vores kulturliv, vores skolebørn, vores ældre og hinanden.

I Lemvig Kommunes vision taler vi om forpligtende fællesskaber og arbejdet for bæredygtig udvikling. Det kræver samarbejde og tager udgangspunkt i vores vestjyske måde at gøre tingene på.

Vi har altid opfattet Vestjysk Bank som en del af Vestjylland. Den er historisk set den lokale bank. I årtier har bankens tilknytning til området været nært og vigtig for alle parter. Ja, banken vi i dag kender under navnet Vestjysk Bank har haft hovedsæde i Lemvig, siden den hed Lemvig Folkebank fra begyndelsen i 1874.

Annonce

Med bankens placering centralt i Lemvig er ingen i tvivl. Banken er mere end mursten. Der  hvor hovedsædet er, der udgår verden fra.

Banken er en lokal institution, der historisk har støttet erhvervslivet, kulturlivet og foreningslivet i det vestjyske.

Der er tætte bånd. Dialogen stortrives. Bankens medarbejderne har lokalt kendskab. De deltager i det lokale liv, har børn i skoler, handler lokalt og er med, når juletræet tændes på torvet (når corona ellers tillader det).


Vi er derfor dybt betænkelige ved, og oprigtigt kede af, at banken i forbindelse med en fusion vil flytte hovedsædet til Herning.


Lokale erhvervsfolk og aktionærer har omvendt hjulpet banken, da den var i knæ. Hjælpen var afgørende for bankens overlevelse.

Vi er derfor dybt betænkelige ved, og oprigtigt kede af, at banken i forbindelse med en fusion vil flytte hovedsædet til Herning.

Bankens lokale forandring forsvinder over tid. Det vil koste mange lokale arbejdspladser. Også udover dem, der konkret rykkes væk fra bankens nuværende hovedsæde i Lemvig. Færre børn skal passes, færre huse købes eller renoveres og så videre.

Derfor håber vi i kommunalbestyrelsen, at I (Vestjysk Bank) genovervejer planerne om at flytte hovedkvarteret og i stedet forbliver lokal.

Vi håber, Vestjysk Bank vil Lemvig – vi vil Vestjysk Bank og vil gerne beholde jer her.

Vi vil en lokal Vestjysk Bank.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Lemvig

Stak af med båd og trailer

Annonce