Annonce
Lemvig

Kapsejladser spredt ud over ugen

Nu skulle der så komme både på fjorden - bare færre ad gangen og fordelt over det meste af ugen. Arkivfoto
Lemvig Sejlklub forsøger med nyt koncept, der ikke bryder med forsamlings-forbuddet

Lemvig: I sidste uge fik Lemvig Sejklub forbud fra Dansk Sejlunion mod at genoptage tirsdagsejladserne, selv om man havde fundet et format, der tog hensyn til de krav, der er mod forsamlinger.

Nu har sejlklubben så udtænkt et nyt format, der gør, at kapsejlerne kan komme på vandet og konkurrere - hver for sig.

- Vi har ganske enkelt taget hele ugen i brug, forstået på den måde, at vi sejler aftenkapsejlads fire aftener om ugen i stedet for én, fortæller Knud Kristian Wrist fra sejladsudvalget.

Det betyder, at mandag aften starter de mindre både uden spiler. Der må maximalt deltage fem både med maximalt to personer i hver båd.

Tirsdag aften starter både med spiler – og de samme max-regler gælder.

Onsdag aften starter større både uden spiler – og det samme torsdag aften, idet der her var tilmeldt 11 både.

Deltagerne får en gruppe-sms med banenummeret og skal straks svare tilbage, om man er med. Kommer der mere end fem svar tilbage, så får den, der svarede sidst, besked på, at den ikke kan deltage denne aften. Praksis viser dog, at det ikke er alle både, der møder op hver gang, så det vil formentlig ikke blive nødvendigt.

Bådene har fået et GPS-starttidspunkt, og man skal selv sørge for at starte til tiden. Når man går i mål, skal man sende en sms med GPS-måltiden. På denne måde er der ingen officials på havnen, da det kan ordnes hjemmefra.

- Vi lader dog et kamera med urvisning køre, så eventuelle protester om forkerte tidspunkter kan tjekkes, siger Knud Kristian Wrist

- Vi kan selvfølgelig ikke forbyde både, der ikke skal kapsejle en bestemt aften, at tage en tur på vandet. Men vi har sagt, at de ikke må sejle i baneområdet, men skal holde afstand. Og når man har rigget båden af efter sejladsen, skal man tage hjem. På denne måde mener vi ikke, at vi overtræder nogle regler/anbefalinger, og nu ser vi så tiden an. Ændres forsamlingsforbuddet i juni til for eksempel 30 personer, kan vi nøjes med at sejle to aftener, og bliver det 50 personer, kan vi alle sammen sejle én aften, når blot der højst er to personer i hver båd, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Minister afkræves svar om Høfde 42

Lemvig

Ekstra penge til turistarbejde

Annonce