Annonce
Holstebro

"Klimavenlige ferier" er kommunens nye turisme-sats

Holstebro skal være kendt som "klimavenlig destination", fortæller turistchef Susanne Toftegaard Hansen. Arkivfoto

Der kommer til at stå "klimavenlig" og "bæredygtighed" på skemaet i Holstebro Kommunes turismestrategi i de kommende år. Første skud på stammen er en klimavenlig vandretur i den nordøstlige del af kommmuen.

Annonce

Handbjerg/Borbjerg/Sevel: At turister kan komme på vandreture i Holstebro kommune er ikke nogen nyhed. Det er det til gengæld, at arrangøren bag en fem-dages vandreferie i den nordøstlige del af kommunen profilerer vandreturen som "klimavenlig ferie".

- Der er mig bekendt ikke andre i Danmark, der har markedsført sig som klimavenlige ferier, og det er klart, at skal vi sælge noget i Vestjylland, så skal vi gøre noget anderledes, siger Johannes Ruby, bestyrelsesmedlem i Handbjerg Marina.

Det er marinaen, der arrangerer turen, som udover en overnatning på en af marinaens både og spisning på Restaurant Pavillonen i Handbjerg også tæller en tur til Borbjerg Mølle Kro, Sevel Øko, Sevel Kro og Hjerl Hede.

Turen foregår to gange i sommeren 2019, hvor turisterne blandt andet kan komme på rejesafari, på plantebesøg ved Gartnerhaven og med adskillige timers vandring på skemaet.

Annonce

"Grøn" er fremtiden

Det var Erhvervs- og Turismeudvalget i Holstebro Kommune, der den 23. maj sidste år besluttede at bevilge 65.500 kroner til udviklingen af den miljørigtige vandreferie. Det miljømæssige hensyn i turen ligger ifølge turistchef Susanne Toftegaard Hansen i flere forskellige elementer:

- Det CO2-belaster mindre ved, at man spiser fødevarer, som er produceret lokalt, og som genererer vækst lokalt, og at man vandrer i stedet for at køre rundt. Og så sover man på en båd, og udnytter dermed de ressourcer, der allerede er i området, siger hun.

Samtidig understøtter ferieformen kommunens markedsføringsstrategi, hvor man forsøger at sælge den uberørte natur og det autentiske landskab.

Tidligere har Holstebro kommunemarkedsført sig selv som hundevenlig destination. På samme måde håber man nu at kunne få ry som "grøn destination".

- Klimavenlig turisme vil gennemsyre det arbejde, vi laver fremover på turistfronten - også med Geopark Vestjylland og Nissum Fjord og arbejdet med renholdelse af havnen i Thorsminde, siger hun.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Uheldig bagspiller: Ham, der kunne have løst Aarhus-defensiven, var endnu engang tvunget på bænken

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Lemvig

Efterårsmarked er også aflyst

Annonce