Annonce
Holstebro

"Klimavenlige ferier" er kommunens nye turisme-sats

Holstebro skal være kendt som "klimavenlig destination", fortæller turistchef Susanne Toftegaard Hansen. Arkivfoto

Der kommer til at stå "klimavenlig" og "bæredygtighed" på skemaet i Holstebro Kommunes turismestrategi i de kommende år. Første skud på stammen er en klimavenlig vandretur i den nordøstlige del af kommmuen.

Handbjerg/Borbjerg/Sevel: At turister kan komme på vandreture i Holstebro kommune er ikke nogen nyhed. Det er det til gengæld, at arrangøren bag en fem-dages vandreferie i den nordøstlige del af kommunen profilerer vandreturen som "klimavenlig ferie".

- Der er mig bekendt ikke andre i Danmark, der har markedsført sig som klimavenlige ferier, og det er klart, at skal vi sælge noget i Vestjylland, så skal vi gøre noget anderledes, siger Johannes Ruby, bestyrelsesmedlem i Handbjerg Marina.

Det er marinaen, der arrangerer turen, som udover en overnatning på en af marinaens både og spisning på Restaurant Pavillonen i Handbjerg også tæller en tur til Borbjerg Mølle Kro, Sevel Øko, Sevel Kro og Hjerl Hede.

Turen foregår to gange i sommeren 2019, hvor turisterne blandt andet kan komme på rejesafari, på plantebesøg ved Gartnerhaven og med adskillige timers vandring på skemaet.

"Grøn" er fremtiden

Det var Erhvervs- og Turismeudvalget i Holstebro Kommune, der den 23. maj sidste år besluttede at bevilge 65.500 kroner til udviklingen af den miljørigtige vandreferie. Det miljømæssige hensyn i turen ligger ifølge turistchef Susanne Toftegaard Hansen i flere forskellige elementer:

- Det CO2-belaster mindre ved, at man spiser fødevarer, som er produceret lokalt, og som genererer vækst lokalt, og at man vandrer i stedet for at køre rundt. Og så sover man på en båd, og udnytter dermed de ressourcer, der allerede er i området, siger hun.

Samtidig understøtter ferieformen kommunens markedsføringsstrategi, hvor man forsøger at sælge den uberørte natur og det autentiske landskab.

Tidligere har Holstebro kommunemarkedsført sig selv som hundevenlig destination. På samme måde håber man nu at kunne få ry som "grøn destination".

- Klimavenlig turisme vil gennemsyre det arbejde, vi laver fremover på turistfronten - også med Geopark Vestjylland og Nissum Fjord og arbejdet med renholdelse af havnen i Thorsminde, siger hun.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Kommune og borgere vil arbejde sammen for at få en omfartsvej ved Klinkby

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Der er bud efter kranen, men nye opgaver må vente - det kræver nemlig 100 lastbiler at flytte den

Leder For abonnenter

Hvis vi ikke vil indstille os på et ringere serviceniveau, må vi se at få alle i sving

Lemvig

Radikale kommer til at bide negle når man håber på at bevare pladsen i byrådet

Navne For abonnenter

Landmandssønnen fra Borbjerg brugte 110.000 kroner på at blive uddannet butler: - Det er jo bare et ganske normalt arbejde

Lemvig

Ung knallertkører undgik lige akkurat at brage ind i bil

Leder For abonnenter

De mørke skyer truer: Vi skal måske forberede os på en anden økonomi i hverdagen

Holstebro For abonnenter

Om en måned skal Martin, Joshua, Juliane og Sofie sætte deres første krydser: - Det betyder altså ikke, at vores stemmer ikke også tæller

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Kultur

Stem her: Nu kan du være med til at finde det bedste billede i lokal fotokonkurrence

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Lemvig

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Lemvig

Stor pumpe skal forhindre oversvømmelse i Lemvig by

Annonce