Annonce
Lemvig

Ny crowdfunding-platform: Kom med idéen og vi hjælper dig i gang

Gruppen, der står bag Crowfunding-projektet fra starten. Fra venstre Peter Schjøtz, Jysk Energi, Lars Thornvig, Mediehuset Lemvig, handels- og eventchef Mai Lindgaard, Jakob Kyllesbech, FMC Cheminova, Henrik Bjerre, Beierholm, Jørgen Skovgaard, Skovgaard Invest, udviklingschef ved Lemvig Kommune Lars Klemensen og Henrik Klejnstrup Sørensen, Vestjysk Bank. Foto: Morten Stricker
Lemvig Kommune har lavet crowdfunding-platform, hvor iværksættere kan få støtte til at komme i gang - etablerede virksomheder har skudt penge i projektet.
Annonce

Lemvig: Iværksættere får nu en økonomisk hjælp til at få sat nye aktiviteter i gang. Lemvig Kommune har oprettet en platform til crowdfunding, hvor alle kan skyde mindre beløb ind i iværksætterens planer, og så er der en gruppe af etablerede virksomheder, som har doneret en halv million kroner til en pulje, som så vil matche det beløb, iværksætteren selv har samlet sammen.

Lemvig Kommune administrerer platformen, og man lader medarbejdere bruge arbejdstid på det. Kommunen og virksomhederne bag platformen håber, at de på denne måde er med at få flere idéer til at gro og blive bæredygtige.

- Det er en måde at få prøvet sine idéer af på en økonomisk overskuelig måde, forklarer udviklingschef Lars Klemensen, Lemvig Kommune, som administrerer platformen sammen med handels- og eventchef Mai Lindgaard og Gert Løkke fra StartVækst Lemvig.

Fremgangsmåden er den, at iværksætteren præsenterer sin idé over for folkene bag platformen. Iværksætteren sætter sig et mål for hvor mange penge, der skal ind. Han/hun markedsfører ideen og sætter sit produkt til salg. Alle kan så købe, hvis de synes, det er en god idé. Når iværksætteren når halvdelen af sit mål, træder puljen til og giver den anden halvdel.

Et eksempel: En iværksætter vil sætte en ny aktivitet i gang, og han/hun vurderer, der skal 10.000 kroner ind for at dække udgifterne. Iværksætteren sælger billetter eller produkter, og når der er solgt for 5000 kroner, så dækker puljen de sidste 5000 kroner. På den måde er det meget lettere at komme i gang. Lykkes det ikke at sælge for de 5000 kroner, får køberne pengene tilbage, og puljen betaler ikke noget. Idéen har så ikke været bæredygtig, men den er prøvet af, uden det har kostet alverden. Lykkes det til gengæld, så har idéen vist sig bæredygtig, og grundlaget er der til at gå videre og udvikle forretningen.

Der kan maksimalt søges om 50.000 kroner.

De kommunale repræsentanter har prikket en række virksomheder på skulderen for at spørge, om de vil være med, så der er penge til at skyde ind fra starten. Seks virksomheder har sagt ja, og nu er der en halv million kroner at starte med.

- Men det betyder på ingen måde, at der ikke er andre, der kan komme med til at støtte iværksætteriet i Lemvig Kommune. Vi ser gerne, at mange flere melder sig og vil være med, siger handels- og eventchef Mai Lindgaard.

Hun og Lars Klemensen opfordrer iværksættere til at være hurtige.

- Det er først til mølle, og vi har de 500.000 kroner i puljen indtil videre. Når de er brugt, er der ikke mere at støtte med. Så det er med at komme i gang, siger de.

Repræsentanter fra de seks virksomheder er ikke i tvivl om, det her er en god ide.

- Vi vil gerne hjælpe med at få startet nye initiativer, og det her er en måde at få nogle af vore penge retur til forbrugerne på. Og da det ikke kun er iværksættere, der bor i Lemvig Kommune, der kan være med, men fra hele vort område, så er det en god idé for os, siger Peter Schjøtz fra Jysk Energi.

Henrik Kleinstrup Sørensen, Vestjysk Bank, siger, at det ligger i bankens dna at støtte lokale initiativer, så her vil man meget gerne bakke op omkring denne nye idé.

Henrik Bjerre, revisionsfirmaet Beierholm:

- Det er en god måde at få medfinansieret gode ideer på. Vi kan speede gode idéer op, og det vil vi som revisionsfirma gerne bakke op om.

Jørgen Skovgaard fra Skovgaard Invest vil gerne være med til at brande Lemvigegnen for noget godt, og det her er en idé, som kan være med til at gøre egnen kendt.

- Jeg har selv mærket, hvordan det er at være iværksætter, så det er vigtigt, der er nogle, der bakker op om at få nye ideer ført ud i livet.

Mediehuset Lemvig medvirker også ved at tilbyde markedsføring.

- Mediehuset er her for at markedsføre lokale initiativer, så det er oplagt, at vi også skal være med. Vi er glade for at være en del af dette nye tiltag, som vi forventer os meget af, siger salgschef Lars Thornvig, Mediehuset Lemvig.

Crowdfunding-projektet går i gang nu, så der er ingen grund til at vente med at henvende sig.

Jeg har selv mærket, hvordan det er at være iværksætter, så det er vigtigt, der er nogle, der bakker op om at få nye ideer ført ud i livet.

Jørgen Skovgaard, Skovgaard Invest

De er med fra starten

Seks virksomheder er fra starten prikket på skulderen og har sagt ja til at støtte Crowfunding-projektet økonomisk. Det betyder ikke, at andre ikke kan være med, men disse blev kontaktet for at sikre, at der var penge i puljen fra starten.

FMC Cheminova 100.000 kroner.

Jysk Energi 100.000 kroner.

Skovgaard Invest 100.000 kroner.

Mediehuset Lemvig 100.000 kroner som 10 X 10.000 kroner i markedsføring.

Vestjysk Bank 50.000 kroner.

Beierholm 50.000 kroner.

Annonce
Annonce
Lemvig

Fællessang i Lemvig: Synger solen ned

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Elfejl gav brand i maskiner

Annonce