Annonce
Lemvig

Landinspektører melder sig ind i Klimatorium

Geopartner er nu en del af Klimatorium i Lemvig. Arkivfoto
Har ekspertise i at dokumentere ændringer i landskabet over en længere periode og kan derfor bidrage til at sikre sig mod de stigende vandstande
Annonce

Lemvig: Landinspektørfirmaet Geopartner Inspections har meldt sig ind i Klimatorium i Lemvig, og det glæder især den administrerende direktør for Klimatorium, Lars Nørgård Holmegaard.

- Virksomheden har en interessant profil i forhold til klima, hvor de går forrest i branchen. Samarbejdet har allerede konkret betydet, at en problemstilling, hvor Lemvig Vand og Spildevand har rør, der sætter sig, løses i fællesskab, hvor blandt andet viden fra DTU Space, GEO og Kystdirektoratet fører til løsninger, som sættes i produktion af Geopartner Inspections og virksomheden Kynde & Toft. Levetiden på rørene forlænges hermed, og besparelsen kommer forbrugerne til gode, siger Lars Nørgård Holmegaard.

Løsningerne er fundet i et samarbejde der kaldes Quadruple Helix, der er det helt centrale i Klimatorium. Det betyder, at Offentlige virksomheder, universiteter, private virksomheder og civilsamfundet arbejder sammen på at finde løsninger på fælles udfordringer.

Geopartner har gennem mere end 150 år arbejdet med ejendomsforhold – såvel planmæssigt, matrikulært og opmålingsmæssigt og er dermed tæt på de ejendomme og naturområder, som særligt påvirkes af klimaforandringerne. Som en naturlig konsekvens heraf blev datterselskabet Geopartner Inspections oprettet for et par år siden med det formål at samle kompetencer og anvende de nyeste og mest avancerede opmålingsteknologier, der kan dokumentere de ændringer i landskabet, som over tid påvirker vores samfund, men ikke umiddelbart kan ses med det blotte øje. Særligt monitorering af den samlede påvirkning af havvandsstigninger kombineret med lokale landhævninger og -sætninger kan anvendes til langtidsprognoser for udviklingen, og dermed give mulighed for at lave de nødvendige afværgeforanstaltninger i tide.

- Vi står overfor store udfordringer med klimapåvirkninger af et hidtil ukendt omfang, og netop derfor er det vigtigt, at vi allerede nu fokuserer på at skabe det datagrundlag, som fremtidens nødvendige beslutninger skal funderes på, siger Søren Holst, landinspektør og bestyrelsesformand i Geopartner Inspections, og han fortsætter:

- Vi har spidskompetencer indenfor et afgrænset område, så for at skabe samlede holdbare løsninger, er det afgørende, at de udvikles i et tæt samarbejde med andre førende aktører indenfor miljø og klima. Det kræver gensidig tillid og vilje at finde de rette samarbejdspartnere, og netop her ser Geopartner Inspections det nye Klimatorium i Lemvig som det samlingspunkt, hvor virkelighedens problemstillinger kan blive præsenteret i et forum, hvor alle medlemmerne har samme indstilling til at skabe løsninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Næste skridt mod legeland i Lemvig

Lemvig

Cyklist dræbt i trafikulykke

Annonce