Annonce
Struer

Lokalt smittetal i frit fald

Væksten i det lokale smittetal var tirsdag så beskendt - to positive test - at Struer Kommune har håb om det afspejler, at der er ved at komme styr over smitten. Foto: Niels Christian Vilmann / Ritzau Scanpix
Tirsdag var der gode nyheder til corona-beredskabsgruppen i Struer Kommune - to nye smittede er det laveste tal i flere dage
Annonce

Struer: Hos Struer Kommune vælger man at tolke tirsdagens smittetal på to nye borgere med Covid-19 fra Statens Serum Institut som et udtryk for at det går den rigtige vej.

Forstået således, at det indikerer, at det lokale udbrud af smitten er på vej under kontrol.


Vi håber naturligvis, at det er et udtryk for, at der er kommet styr på smitten.

Jesper Thyrring Møller, kommunaldirektør og leder af corona-beredskabsgruppen, Struer Kommune


Det sker i slipstrømmen på først stor vækst i tallene og siden en klart faldende tendens. Lørdag blev der således registreret 25 nye smittetilfælde i kommunen, søndag var antallet faldet til 11, og mandag var tallet 7. Tirsdag var dermed  dagen med det klart laveste antal nye smittede.

- Jeg er meget tilfreds med det lave antal og er fristet til at sige, at der "kun" er registreret to nye tilfælde det seneste døgn, siger lederen af gruppen, kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller.

- Vi håber naturligvis, at det er et udtryk for, at der er kommet styr på smitten. Smitteopsporingen fortsætter naturligvis ufortrødent, og vi opfordrder stadig til. at borgerne overholder opfordringerne om at holde afstand og hygiejne, siger Jesper Thyrring Møller.

Annonce

Ligner et vendepunkt

En af de nye smittede tirsdag var en elev på Thyholm Skole. Det tal var onsdag vokset  med yderligere en positiv test, så listen af smittede elever og lærere på skolen nu omfatter 36. Tæt på hver 10. af alle på skolen, der ekstraordinært blev lukket på grund af smittespredningen mandag 5. oktober.

De seneste par dages tilføjelse til listen over Covid-19 positive på skolen er detlaveste tal i mere end en uge. Og - håber skoleleder Knud Bjerregaard Hansen - forhåbenligt et vendepunkt.

- Det vil naturligvis være fantastisk, hvis det indikerer, at stormen er reddet af, siger han.

Annonce

Aflysninger

Som led i bestræbelserne på at få det udbrud, der i weekenden førte til at Struer Kommune havde landets højeste smittetal, under kontrol, har kommunen aflyst alle aktiviteter på Struer Bibliotek, Struer Energi Park, Struer Museum, Struer Svømmehal, der ikke kan ændres til en form, hvor det er muligt at deltage hjemmefra.

Struer Kommune opfordrer stadig foreninger og selvejende kulturinstitutioner, der alle har aktiviteter eller arrangementer i denne uge, som kan samle en større gruppe af personer, til at aflyse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Blev bestjålet ved fødselsdagsfest

Lemvig

Det kan blive meget værre endnu

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Annonce