Annonce
Lemvig

Naturlige tips til at tage børnene med ud

Line Wagener lover, hun ikke foreløbigt løber tør for tips til, hvad børnefamilier kan lave udendøre. Privatfoto: Line Wagener
Line Wagener driver en blog, der skal trække alle ud - og hvorfor så ikke give gode tip til de forældre og børn, der i disse corona-tider alligevel skal tilbringe tiden hjemme

Lemvig: Der er masser af udendørs aktiviteter som familier kan lave, mens skole og institutioner er lukket ned på grund af corona-smitte. Det mener Line Wagener, der til daglig blogger om det udendørs liv og som nu tilbyder daglige tip til nemme og sjove udendørs aktiviteter.

- Jeg ved, det kan trække tænder ud, hvis man som forælder skal finde på noget nyt og sjovt at lave hver eneste dag, siger Line Wagener, der gennem de sidste 4½ år har drevet outdoorbloggen Alleud.dk, som hun betegner som Danmarks største outdoorblog.

Line Wagener stammer selv fra Houe, hvor hendes forældre, Ole og Lisbeth Wagener, stadig bor. Her gik hun i skole, dyrkede fritiden som blå spejder og fortsatte senere på gymnasiet i Lemvig.

- Som barn har jeg altid interesset mig for livet udenfor, siger hun.

Derfor har hun både været på kanotur i Sverige, på cykeltur gennem Danmark og på en masse vandreture flere steder i verden - også med børn.

- Vi holder altid aktiv ferie med børnene, hvad enten det er på cykelture, vandreferie i bjergene eller andet, siger Line Wagener.

I dag driver hun en selvstændig konsulentvirksomhed, hvor i gennem hun rådgiver kommuner, institutioner og andre om natur- og fritidstilbud. For tiden samarbejder hun blandt andet med Herning og Ringkøbing-Skjern Kommuner om udviklingen af en ny nationalpark ved Skjern Å.

Jeg ved, det kan trække tænder ud, hvis man som forælder skal finde på noget nyt og sjovt at lave hver eneste dag.

Line Wagener, outdoorblogger

Bloggen

Og så driver hun bloggen alleud.dk som en sidebeskæftigelse.

- Ideen fik jeg i 2015, hvor jeg holdt tre måneders orlov sammen med min kæreste, fortæller hun.

Det skete blandt andet på en cykelferie for hele familien, der på det tidspunkt også omfattede to børn på seks og otte år. Turen gik fra Basel i Schweiz gennem en række europæiske lande, der afsluttede i Budapest i Ungarn.

- Men den var svær for os at planlægge, for hvad gør man med to børn og bagage? Hvor langt kan et barn cykle om dagen? Jeg søgte rundt på hjemmesider, men fandt ikke rigtig nogen, der kunne forklare, hvordan man skal gøre, når man har børn med på sådan en tur. Så det ville jeg lave, siger Line Wagener.

Derfor har hun de senere år drevet hjemmesiden alleud.dk, der efterhånden rummer over 100 artikler om familier, der har lavet noget udendøre med børnene. Sejlet, vandret eller andet. I dag udsender hun også nyhedsbreve med tips og tricks.

- Og så laver jeg denne kampagne lige nu med lavpraktiske tips til, hvad man kan lave, når børnene ikke kan komme i skole eller til fritidsaktiviteter, siger Line Wagener.

Annonce

Tage ud med dit barn

Derfor tilbyder hun lige nu daglige tips til, hvad forældrene kan lave med børn ude i naturen. For eksempel rummede tirsdagens nyhedsbrev tre tip til at finde spiselige ting i naturen i form af ramsløg, tappe birkesaft eller finde blæsetang. Desuden er der også beskrivelser til, hvordan de kan anvendes.

Ideen til den daglige nyhedsbrev fik hun i fredags, hvor skolerne officielt lukkede. Hun lagde tilbuddet ud på facebook og linked-in med det resultatet, at det lynhurtigt blev delt. I dag har hun allerede over 1000 abonnenter på de daglige tips.

- Alene det sidste døgn har over 200 nye forældre meldt sig til, siger hun.

Hun forsøger at variere ideerne, for der skal både være noget for børnehavebørn og for den 13-årige.

- Og så skal der være tips til familier med have, men også til dem, der bor i lejlighed, siger Line Wagener.

Line Wagener bruger sine egne erfaringer fra et mangeårigt friluftsliv, når hun skal give tips fra sig. Privatfoto: Line Wagener
Annonce

Masser af ideer

Og ideer har hun nok af, lover hun. Også hvis lukkeperioden bliver forlænget i et par uger mere.

- Men foreløbigt har jeg lovet at give tips i de 14 dage, hvor vi er hjemsendte. Varer det længere end 14 dage, må jeg lige vurdere, hvad jeg skal gøre. Det er trods alt mine bedste ideer, der ryger ud nu, siger hun og understreger, at hun med sine ideer agter at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

- De siger, at alt er lukket, men at vi gerne må være udenfor, hvis vi holder afstand til andre og i øvrigt er sunde og raske. Vi må altså gerne gå en tur i for eksempel skoven – jeg tror, at folk bliver helt bims i hovedet, hvis de ikke kommer ud og får noget frisk luft, siger Line Wagener..

- Al forskning viser, at børn, der opholder sig i naturen, er gladere, lærer bedre, har færre konflikter og er mindre syge. Naturen har også beroligende virkning for både børn og voksne. Og så er det jo bare udenfor, at vi kan lave flest sjove ting, siger Line begejstret og tilføjer:

- Naturen holder åbent, mens alt andet er lukket. Det er en mulighed vi selvfølgelig skal udnytte.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Susanne og Kurt går på efterløn og pension: Idrætscenter skal have ny ledelse

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Direktør rykker tilbage i håndboldmålet efter et halvt år med regneark

Leder For abonnenter

Det er vanvittigt, at Lotte skal forsvare, hvorfor hun bor i Thy - men det er desværre også logisk

Lemvig

Se her hvem det er: To nye kandidater til Lemvig Prisen og opbakning til Høfde 42-kandidat

Debat

Farvel og tak - det har I fortjent, ikke mindst Jørgen Nørby

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Lemvig For abonnenter

Hul i budgettet: Starter indsamling til klokkespil

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Erhverv For abonnenter

Søger løbende nye folk: Euro Industries har vokseværk

Navne For abonnenter

På denne måde burde alle forlade denne jord: ALS-ramte Knud-Erik Dam sagde tre ord, og tog så afsked med livet

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Lemvig

Kvinde hentet med ambulance: Pludselig røg det fra pillefyret

Sport For abonnenter

Et kig ind i superligaklubbernes akademier: 14 vestjyske talenter står på spring til superligaen

Lemvig

Vi synes, der er mange smittede, men vi er blandt de lavest belastede i landet

Annonce