Annonce
Lemvig

Ny generation har taget 100 procent over

Torben Jensen og Brian Slot til venstre har taget 100 procent over efter Ib G. Jensen og Lillian Jensen. Foto: Morten Stricker..
Torben Jensen og Brian Slot er nu ejerne af entreprenørfirmaet Ib G. Jensen, der nok ligger ved Lemvig, men har opgaver over hele landet

Rom: Generationsskiftet på entreprenørvirksomheden Ib G. Jensen er nu fuldendt, og dermed er stifteren Ib G. Jensen og Lillian Jensen ude af ejerskabet i virksomheden.

Dermed har sønnen Torben Jensen overtaget den i fællesskab med Brian Slot, der kom ind i virksomheden for ni år siden efter en fortid i Gråkjær i Holstebro. De ejer begge 50 procent af virksomheden.

- Jeg havde 52 procent inden denne afsluttende overtagelse, men jeg har solgt to procent af min ejerdel til Brian, så vi deler ejerskabet. Der er selvfølgelig nogle, der har spurgt, om det virkelig er klogt at afgive de afgørende procenter, så jeg ikke har fuld kontrol over virksomheden. Men hvis jeg ikke skulle have tillid til samarbejdet efter ni år, hvornår ville det så være det rette tidspunkt? Det er det nu, og vi har gennem årene fundet et godt samarbejde, som jeg er sikker på vil fortsætte, siger Torben jensen.

Brian Slot er enig i, at der er et frugtbart samarbejde mellem to forskellige personligheder, som har det samme mål.

- Vi kan være uenige, men vi finder frem til en løsning, fordi vi begge ved, at det er sådan, det fungerer. Det er så den, der argumenterer bedst, der får sin vilje. Jeg har heller ikke haft svært ved at træde ind i en familievirksomhed, selv om mange også advarer mod det. Det er klart, at den øvrige del af ejerkredsen har været i familie, og de har også kunnet snakke sammen om søndagen. Men det har ikke været noget problem, siger Brian Slot.

Lilian Jensen roser også den måde, Brian Slot er kommet ind i virksomheden på, og at han har været en god sparring for familien, så derfor er det naturligt, at han nu er en del af generationsskiftet.

Opgaver

Ib G. Jensen er - og har været - hovedentreprenør ved en række projekter. Her er nogle eksempler:

Eget domicil med værksted og garager i Rom.

Nye produktionsfaciliteter til betonelementer på i alt 1200 kvadratmeter til Lemvig Beton A/S.

Ny kontorbygning til Pro Mal i Holstebro på 600 kvadratmeter i to etager.

1000 kvadratmeter lagerbygning i sandwichelementer samt 400 kvadratmeter administrationsbygning i to etager. 3000 kvadratmeter befæstede arealer på Truckvej i Køge.

Kontorbygning på samlet areal 1500 kvadratmeter i to etager til William Cook Europe i Bjæverskov.

Engbjerg Vandværk for Lemvig Vand.

Ny lagerhal og transportcenter for Flemming Krogh på FL Hansens Vej i Holstebro på 4600 kvadratmeter.

Udvidelse af eksisterende lagerhal og transportcenter for Flemming Krogh på FL Hansens Vej i Holstebro med 1239 kvadratmeter.

Ny administrationsbygning og velfærdsfaciliteter, samt renovering af eksisterende produktionsbygninger for Airlaid i Hammel. Den er i to
etager og på cirka 400 kvadratmeter.

Meget andet end jord og anlæg

Det er godt 45 år siden, Ib G. Jensen blev selvstændig erhvervsdrivende, og der er sket mangt og meget i de år, der er gået, til den moderne virksomhed, han nu afleverer til sine efterfølgere. 65 ansatte i et nybyggeri i Rom, hvor man har samlet aktiviteterne med et enkelt mindre afdelingskontor i Køge, som samtidig er det fortællingen om, at det, der tidligere var en traditionel entreprenør-virksomhed med fokus på anlægs- og jordarbejde i Vestjylland nu er en landsdækkende virkomsomhed, som tilbyder totalentreprise, og som udfører store samlede opgaver, hvor man afleverer et færdigt byggeri

- Den lokale opfattelse af os er jo det, vi har været kendt for i alle år, at vi er gode inden for traditionelt anlæg- og jordarbejde. Men vi nærmer os 50 procent af vore aktiviteter, hvor vi er hovedentreprenør på projekter, hvor vi står for det hele. Det er det, vi er kendt for omkring hovedstaden, og hvor vi også kommer i betragtning til opgaver andre steder i landet. Men vi er nok selv skyld i, at vi lokalt ikke er så kendt for det, fordi vi har fortalt for lidt om det. Det vil vi ændre på, siger Torben Jensen.

Brian Slot kan fremvise en række reference-projekter, og der er også lokale imellem, hvor Ib G. Jensen for eksempel har stået for det nye vandværk i Engbjerg, byggeri på Lemvig Beton, og så er der naturligvis også firmaets egen domicil, der ligger synligt i Rom. En placering, der er valgt for at beholde virksomheden i Lemvig Kommune, og så har man frasolgt den afdeling, der var i Holstebro. Naturligvis er man heller ikke længere i Fåre, hvor eventyret startede og lå i mange år

På Sjælland står der skoler, lagerbygninger, kontorbygninger med mere, og så er der det kæmpestore projekt i Valby, hvor der laves en hel bydel med nye boliger med mere på det tidligere Grønttorvet.

Brian Slot og Torben Jensen kan glæde sig over, at tingene spredes på den gode måde i øjeblikket som ringe i vandet.

- Det skyldes, at andre hører om os og bliver interesserede. Vi har også den fordel, at kunder bruger os igen til det næste projekt. Gensalg er godt for os, siger de.

At der er opgaver ud over landet betyder, at de to ejere bruger meget af deres tid andre steder i landet for at få projekterne til at køre. Det er også grunden til, man har et kontor i Køge, som kan bemandes efter behov.

- Det benytter jeg selv, når jeg er flere dage på Sjælland, og der er også et skiftende antal medarbejdere her alt efter de opgaver, vi er i gang med, siger Torben Jensen.

Annonce

Ingen krise - lige nu

Og hvad så med corona-krisen?

- Indtil videre er vi ikke ramt af den, fordi vi var i gang med en række opgaver, som har kunnet fortsætte, så der er faktisk fuld tryk på lige nu. Men jeg forudser, at vi får udfordringer sidst på året. De rådgivere, som skal sætte de næste opgaver i gang, er måske ikke blevet færdige, så der bliver ikke så mange projekter til os, som vi gerne ville have. Nogle vil være tilbageholdende med investeringer. Politikerne sætter ting i gang lige nu for at sikre beskæftigelsen, men lige nu risikerer man faktisk at overophede byggebranchen, da de fleste har opgaver nok - lige nu. Behovet kommer sandsynligvis senere, når vi er færdige med de opgaver, der var sat i gang før krisen, siger Torben Jensen.

Ib G. Jensen har gennem sine mange år oplevet massevis af forskellige kriser, han skulle manøvrere sin virksomhed igennem.

- Normalt er det altid byggeriet, der er stoppet som de første, når der var en krise, og hvor vi skulle have lang tid til at gå uden indtjening. Men denne gang er det så for en gangs skyld byggeriet, der har det godt under en krise, konstaterer han.

Udviklingen af nye forretningsområder har også gjort, at en entreprenørvirksomhed som denne kan holde omsætning og arbejde i gang alle årets 12 måneder.

- Tidligere har vi jo haft nogle vintermåneder, hvor alt lå stille, fordi vi ikke kunne arbejde. Nu kan vi gøre projekter klar, så der kan arbejdes indendøre om vinteren, så på den måde kan vi sprede vore aktiviteter ud over hele året, siger Torben Jensen.

Annonce

Stadig lidt med

Nu er det så Torben Jensen og Brian Slot, der kører virksomheden videre. Ib G. Jensen har stadig nogle opgaver omkring de opgaver med bane-arbejde, som han vil køre, indtil der er oplært en afløser på dette specielle område. Og Lilian Jensen fortsætter også lidt endnu på kontoret. Så den tidligere generation slipper ikke helt deres livsværk lige med det samme. Men de er stolte over det, de nu har bragt videre til efterfølgerne.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Lemvig Kommune bruger millioner på sikkerhedsvagter for at beskytte de ansatte

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Engang var lærerseminariet stærkt søgt: Tirsdag var studerende tilbage efter 51 års fravær

Struer For abonnenter

Mand varetægtsfængslet: Afviser voldtægt, men erkender samleje med sin 16-årige datter, der blev gravid

Navne

Ny direktør for UCH: Fra Harboøre til Miljøministeriet - og så hjem til Jylland igen

Kultur

Bydelen der voksede op efter krigen

Lemvig For abonnenter

Gymnasielærer fik øjnene op for vandlopper da hun kom om bord på forskningsskib

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

Corona-epidemien skuffede Anders Lund Madsen, men blev en slags social terapi

Lemvig

Nu venter man på entreprenørens ferie er overstået - så skal stien ved skrænten i Bovbjerg flyttes

Lemvig

Ganefryd i Lemvig står til at lukke - der er ikke fundet en køber

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Vestjylland

Politiets telefonnummer bruges af svindlere: Snyder sig til penge og personnumre

Livsstil For abonnenter

Birthe blev på den gamle skole efter sin mands pludselige død: - Jeg flytter aldrig, for jeg elsker at bo her

Erhverv

Advokat kunne tørre sveden af panden

Annonce