Annonce
Kultur

Sanger debuterer som 37-årig

Christina Cichosz, der stammer fra Bøvlingbjerg, er på vej med sin debut-lp "Morgenfruen". Foto: Theis Mortensen
Christina Cichosz har medvirket i både Popstars og Toppen af Poppen, men først nu udgiver sine egne sange

Bøvlingbjerg: Sangerinden Christina Cichosz har været på scenen i mange år, men det er først nu, hun som 37-årig debuterer med LP'en "Morgenfruen".

- Man kan uden tvivl kalde mig en halvvoksen debutant, erkender hun.

Christina Cichosz stammer fra Bøvlingbjerg. Hun blev for år tilbage kendt, da hun deltog i tv-programmet Popstars, men i de efterfølgende år har hun sunget kor for blandt andet Kærså-brødrene, Burhan G, Søs Fenger og Rasmus Walther. For to år siden var hun tilbage i Bøvlingbjerg, hvor hun arrangerede Spil Dansk ugen med flere arrangementer på egnen. Dengang kunne man også opleve hende selv på scenen i det lokale forsamlingshus.

Annonce

Færdig

De seneste halvandet år har hun brugt på at færdiggøre den nye plade, der fysisk er på gaden på torsdag og digitalt fra på fredag.


Man kan uden tvivl kalde mig en halvvoksen debutant

Christina Cichosz, sangerinde


Pladen har været længe undervejs, for Christina Cichosz har haft flere jern i ilden. De senere år har hun arbejdet i tv-branchen, hvor hun blandt andet har været indspilningsleder på programmet som "Toppen af Poppen", "Masterchef" og "X-Factor". Hun bevarede dog ønsket om egen karriere, og i slutningen af 2020 besluttede hun sig til at tage drømmen alvorlig og satse på den musik, der i flere år har boblet inde i hende. Hun solgte sin kolonihave og indrettet i stedet et hjemmestudie i lejligheden på Nørrebro og begyndte at indspille sangene.

Annonce

Indiepop

Resultatet er blevet en række sange, som hun selv betegner som viseinspireret indiepop - alt sammen sunget på dansk.

- De handler om at søge den eneste ene på daten, på dansegulvet og i værtshusets trygge tåger. Om at cykle nyforelsket gennem byen, om at cykle nyforelsket gennem byen. Om skuffelser og ensomme søndage. Om at drikke lidt for meget og elske lidt for mange. Om at fucke op igen og igen langt ind i voksenlivet - og stadig bevare håbet, siger hun.

Pladen er produceret hos Nordsø Records, men udkommer på hendes eget pladeselskab Marigold Records.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

24-årig havde hash og peberspray

Annonce