Annonce
Lemvig

Sladrehanke fortæller om du bruger en p-plads

Sensorerne er ikke lette at se, for når først de er sat i asfalten, ligner det ikke meget andet end en gummiklat på asfalten. På billedet er der således både en nedfældet sensor og en endnu ikke monteret sensor. Foto: Benny Gade
Sensorer fortæller, hvor meget parkeringspladser bliver brugt og om der er behov for at ændre på parkeringsreglerne

Lemvig: Fire dage.

Længere tid tager det ikke inden samtlige parkeringspladser i Lemvig midtby er forsynet med parkeringssensorer.

Det aalborgensiske firma Sensade ApS har udviklet de små sensorer, som netop nu bliver boret ned i samtlige parkeringspladser i Lemvig som det første sted i landet. Det vil fremover give kommunen en mængde data om de enkelte parkeringspladser.

Den såkaldte "Smart City" løsning skal hjælpe kommunen med at udnytte dets parkeringspladser mere optimalt og få byen til at blive smartere med data. Dataene kan give et komplet billede af parkeringssituationen i byen, og på sigt hjælpe bilisterne til at finde en ledig p-plads.

- Vi vil bruge dataene til at forbedre parkeringssituationen og byplanlægningen i Lemvig. Vi kan følge trængslen på de forskellige parkeringsområder i byen og vurdere, om der er behov for flere parkeringspladser eller ændringer i parkeringsreglerne, siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Steffen Damsgaard (V).

Sensorerne giver ikke blot et overblik over antal ledige parkeringspladser, men kan også registrere brugen af de enkelte pladser. Derfor kan man for eksempel se, hvor meget handicap-pladser eller p-pladser med ladestandere bliver anvendt. Det giver et billede af, om behovet for de særlige pladser er større.

Annonce

Kan sladre om temperatur

Faktisk kan sensorerne også sladre om vejtemperaturen og dermed give vejfolkene en indikation af, om de skal ud med saltvognen. Dataene kan også gøres tilgængelige for udbydere af parkerings-apps, så bilister kan henvises til ledige p-pladser.

I følge medstifteren af Sensade, Kenny Lafon, skal man ikke nødvendigvis afsætte flere parkeringspladser.

- Vi kan med vores data se, at mangel på parkering typisk sker i nogle bestemte tidsrammer eller områder i byen. I de tilfælde kan det være nok at ændre parkeringsreglerne for at have et bedre flow, siger Kenny Lafon.


Vi kan følge trængslen på de forskellige parkeringsområder i byen og vurdere, om der er behov for flere parkeringspladser eller ændringer i parkeringsreglerne.

Steffen Damsgaard (V), formand for teknik- og miljøudvalget


De enkelte sensorer bliver boret ned i vejbelægningen og registrerer her via magnetisme, om der holder en bil parkeret over sig. Dataene sender den via IoT-netværket til Sensade, der gør dataene tilgængelig for kommunen.

De enkelte sensorer drives af batterier, der ifølge Sensade vil være i stand til at holde i op mod 10 år, inden de skal skiftes.

Dataene er klar allerede kort tid efter, at sensorerne er på plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Læserbrev

Husk rastepladserne forhandlingerne

Lemvig

Grill antændte læskur

Annonce