Annonce
Lemvig

Socialdemokrater kårede ny spidskandidat

Den 54-årige Lone Pilgaard Sørensen blev enstemmigt valgt som ny spidskandidat. Foto: Morten Stricker.
Lone Pilgaard Sørensen tager officielt over på posten ved kommunalvalget i 2021, og det var uden modkandidater
Annonce

Lemvig: En ekstraordinær generalforsamling hos Socialdemokratiet valgte medlemmerne tirsdag aften Lone Pilgaard Sørensen til ny spidskandidat forud for det kommende kommunalvalg.

Valget skete uden modkandidat, så derfor var det en énstemmig generalforsamling, der valgte den nye spidskandidat. Lone Pilgaard Sørensen meddelte allerede på generalforsamlingen i februar at hun havde politiske ambitioner, der rakte videre end de nuværende udvalgsposter i byrådet, og derfor agtede hun at stille op som spidskandidat. Det fik umiddelbart efter den nuværende spidskandidat, Kenneth Bro, til at meddele, at han ville trække sig som spidskandidat, men han fortsætter som gruppeformand perioden ud.

Dermed er det Lone Pilgaard Sørensen, der er oppositionens spidskandidat, der skal udfordre Venstre-manden Erik Flyvholm ved det kommende kommunalvalg i november 2021 og fravriste ham det absolutte flertal, Venstre sikrede sig ved det seneste valg.

- Nu skal jeg i gang med at finde ud af, hvordan strategien skal være for, hvordan vi går til valg næste gang og får rekrutteret kandidater. Mit udgangspunkt vil dog være at sikre kernevelfærden, og det vil næppe nogen være uenig med mig i. Og så skal økonomien selvfølgelig være i orden. Det handler om, hvordan vi prioriterer de midler, vi har, siger Lone Pilgaard Sørensen.

Omkring 20 medlemmer var mødt frem til den ekstraordinære generalforsamling, der på grund af coronakrisen var udskudt to gange tidligere.

- Men tredje gang blev lykkens gang, konstaterer Lone Pilgaard Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

36-årig havde smidt affald i vejkant

Lemvig

Smittetallet nede på det halve

Lemvig

Fyrede kanonslag af to steder i byen

Annonce