Annonce
Lemvig

Spændingen udløst: Får Lemvig Prisen for at redde 100 job

Jens Christian og Kaj Eghom modtager Lemvig Prisen 2019. Arkivfoto
Prisudvalget belønnede brødrene Egholm for at vende tilbage fra pensionisttilværelsen og redde 100 arbejdspladser

Lemvig: Så er spændingen udløst. Prisudvalget har holdt møde og fundet frem til, hvem der skal have Lemvig Prisen 2019.

Blandt en perlerække af indstillede kandidater fra borgerne i Lemvig Kommune valgte et enigt prisudvalg brødrene Jens Christian og Kaj Egholm - indehavere af virksomheden Egholm.

Prisudvalget består af borgmester Erik Flyvholm, der er formand. Desuden af formanden for familie- og kulturudvalget Henrik Thygesen, redaktør Lars Kamstrup fra Folkebladet Lemvig samt to repræsentanter fra Vestjysk Bank, som dette år har overtaget Lemvig Prisen efter Nordea. Det er afdelingsdirektør Henrik Klejnstrup Sørensen og privatkundechef Palle Haahr Kragh, der repræsenterer Vestjysk Bank.

Lemvig Prisen stammer fra byjubilæet i 1984, og selv om prisen har skiftet ejer, så er det en fortsat historie. Der er dog sket den ændring, at man er vendt tilbage til de oprindelige vedtægter, som blev ændret, da Nordea Fonden ændrede prisens navn til Gode Liv Prisen. Her var det ikke muligt at pege på en erhvervsvirksomhed som prismodtager. Det er det nu igen, og denne mulighed tog prisudvalget altså, da man valgte to virksomhedsejere i år.

Der var stor tilfredshed i prisudvalget med de mange flotte begrundede forslag, der var sendt ind, og det gjorde på ingen måde opgaven let for udvalget. Men der skulle findes én prismodtager, og man kunne så glæde sig over, at så mange har fået et fortjent skulderklap for indsatsen med en offentlig ros.

- Og vi kan heldigvis forvente, at adskillige af dem vil vende tilbage som kandidater de kommende år. Det her var ingenlunde nogen let opgave, siger prisudvalgets formand, Erik Flyvholm.

Kandidaterne

Kandidaterne til Lemvig Prisen 2019:
Jørgen Kielsholm, formand, Lemvig Roklub.
Familien Kejser, Lemvig-Thyborøn Håndbold.
Nils-Jørn Krejberg, formand, Teaterkredsen Limfjorden.
Anne Lund, Kræftens Bekæmpelse.
Anna Kirstine Præstholm, frivillig for kommunens handicappede.
Jens Chr. og Kaj Egholm, Egholm Maskiner.
Niels Kristian Madsen, LOFI.
Ansatte i kommunens Park & Vej-afdeling
Familien Lange, Ramme.
Lise Faurschou Hastrup, Kunst- og Kulturcenter Tuskær.
Paw Skou Ruby, Alt-i-et Huset.
Helle Langer, Nørregade 18b.
Søren Riis og Mads Pedersen, LGF Revyen.
Henning Nielsen, Humørklubben, Thyborøn.
Kurt Jeppesen, Jesper Kobberholm, Tommy Kristensen og Brian Mølgaard, Lemvig Surfklub

Brødrene

Men udvalget samlede sig altså om brødrene Egholm.

- Først og fremmest er det ud fra, at de reddede en virksomhed og dermed omkring 100 arbejdspladser fra at lukke, da de købte den tilbage, efter de faktisk var gået på pension. Forhistorien er jo den, at de solgte deres livsværk, Egholm Maskiner, til Nilfisk ud fra, at det var en køber, der ville bevare og udvikle virksomheden i Lemvig. Det gjorde Nilfisk også, men så skete der et ledelsesskifte i Nilfisk, hvorefter man ikke længere ville satse på den produktion, der er her i Lemvig. Man kunne ikke sælge afdelingen, og den stod til at lukke, og omkring 100 medarbejdere ville blive ledige. Men så trådte brødrene Egholm frem og købte virksomheden tilbage, så den kunne fortsætte. De var begge gået på pension, og de kunne snildt have valgt at blive der og nyde tilværelsen og de penge, de havde tjent ved salget. Men i stedet vendte de tilbage til arbejdsmarkedet som ledere og ejere af virksomheden, så den kunne fortsætte, og Lemvig Kommune kunne bevare de mange arbejdspladser. Det kan vi kun sige tak for, siger Erik Flyvholm.

Borgmesteren mener, at der tilmed knytter sig en positiv historie til Jens Christian Egholm og Kaj Egholm som virksomhedsledere. De har taget sig godt af deres medarbejdere og har også gennem årene løftet et socialt ansvar og taget medarbejdere ind, som havde det svært, og som dermed har fået et godt arbejdsliv. Og så er det jo også en bemærkelsesværdig historie, at deres loyalitet over for medarbejderne gjorde, at da de i sin tid solgte virksomheden, så belønnede de medarbejderne med at få del i fortjenesten, da hver medarbejder fik en sum alt efter hvor mange måneder, medarbejderen havde været ansat. Det betød, at de mest rutinerede medarbejdere opnåede en gave på et seks-cifret beløb.

- De kunne jo bare have beholdt pengene selv, men de ville belønne de medarbejdere, der havde stået dem bi i virksomheden. Det er meget prisværdigt, og det viser, at vi her har nogle helt unikke virksomhedsejere, som vi gerne vil belønne med Lemvig Prisen, siger Erik Flyvholm.

Annonce

Overrækkelse

Lemvig Prisen vil blive fysisk overrakt ved en festlighed på virksomheden sidst på måneden. Jens Christian og Kaj Egholm får tildelt de 10.000 kroner fra Vestjysk Bank, som de så skal donere videre til et godt formål efter eget valg.

- Vi er meget glade for, at vi har kunnet overtage Lemvig Prisen og føre den videre i samme ånd, da vi mener, det er en vigtig del af lokalsamfundet at hylde de ildsjæle, der gør en anerkendelsesværdig indsats for borgerne i Lemvig Kommune. Og rigtig mange har fået et fortjent skulderklap, så vi glæder os til at videreføre prisen næste år, siger Henrik Klejnstrup Sørensen fra Vestjysk Bank.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Susanne og Kurt går på efterløn og pension: Idrætscenter skal have ny ledelse

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Direktør rykker tilbage i håndboldmålet efter et halvt år med regneark

Leder For abonnenter

Det er vanvittigt, at Lotte skal forsvare, hvorfor hun bor i Thy - men det er desværre også logisk

Lemvig

Se her hvem det er: To nye kandidater til Lemvig Prisen og opbakning til Høfde 42-kandidat

Debat

Farvel og tak - det har I fortjent, ikke mindst Jørgen Nørby

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Lemvig For abonnenter

Hul i budgettet: Starter indsamling til klokkespil

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Erhverv For abonnenter

Søger løbende nye folk: Euro Industries har vokseværk

Navne For abonnenter

På denne måde burde alle forlade denne jord: ALS-ramte Knud-Erik Dam sagde tre ord, og tog så afsked med livet

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Lemvig

Kvinde hentet med ambulance: Pludselig røg det fra pillefyret

Sport For abonnenter

Et kig ind i superligaklubbernes akademier: 14 vestjyske talenter står på spring til superligaen

Lemvig

Vi synes, der er mange smittede, men vi er blandt de lavest belastede i landet

Annonce