Annonce
Lemvig

Stefan Agger i comeback - og han har en elev fra gymnasiet med på listen til kommunalvalget

Stefan Agger og Daniel Oskarsson er de to kandidater på den foreløbige liste hos Liberal Alliance. Stefan Agger er Daniel Oskarssons klasselærer på gymnasiet.
Liberal Alliance stiller med klasselærer og elev som de to første kandidater på listen til kommunalvalget - ingen af kandidaterne fra sidst genopstiller

Lemvig: Liberal Alliance har meldt sig klar til kommunalvalget i Lemvig Kommune, og foreløbig er det en klasselærer fra gymnasiet, som har fået følgeskab af en af sine elever.

Det er tidligere byrådsmedlem for de konservative, Stefan Agger, som underviser på Lemvig Gymnasium, og eleven er 20-årige Daniel Oskarsson,som  går i 3.g på stx-linjen i en klasse, hvor han har Stefan Agger som klasselærer.

Vælgerforeningen for Liberal Alliance Holstebro, Lemvig og Struer opstiller Stefan Agger som spidskandidat.

Annonce

Det kan måske være overraskende for de, der følger med i lokal politik, da Stefan Agger senest gav den udmelding på Facebook, at han var færdig som profileret politiker i forreste række, hvor han stillede op til forskellige valg. Han ville fremover søge indflydelse med sin politik som en del af baglandet.

Denne udmelding kom, efter Stefan Agger i sin tid trak sig som konservativt byrådsmedlem på grund af stress. Han valgte alligevel at genopstille ved det efterfølgende valg uden at blive valgt igen. Siden trak han sig fra de konservative og gik over til Liberal Alliance. Her var han kørt i stilling som folketingskandidat, og her var det så, han igen trak sig, fordi han ikke ønskede rollen i forreste linje.

Det var dumt

- Det er rigtigt, jeg så skrev, at jeg ikke længere ville være opstillet kandidat, og det var dumt. Det har jeg så lært. Man skal ikke skrive på Facebook om de personlige tanker, man går og tumler med. Det var det, jeg lige tænkte i det øjeblik, og som jeg så delte offentligt. Men det blev hurtigt til en anden snak, siger Stefan Agger i dag.

Han havde en snak med sit parti om fremtiden.

- Her fik jeg det mere afklaret, da vi fik delt tingene op, så jeg ikke skulle tænke på flere forskellige valg på samme tid. Nu tager vi i første omgang kommunalvalget, hvorefter vi evaluerer. Går det godt, kan vi tale om, hvad vi så kan gøre mere, men det venter til den tid. Nu koncentrerer jeg mig om kommunalvalget, og det giver mig den ro, jeg behøver, når jeg nu optræder som spidskandidat, siger Stefan Agger.

Annonce

To på listen

Indtil videre er der to navne på listen, men måske kommer der flere.

- Det er ikke sådan, jeg sidder med en lang liste af muligheder, men der er nogle, som jeg taler med, så det er ikke usandsynligt, vi kan melde flere navne ud senere, siger Stefan Agger.


Jeg tror helt sikkert, jeg kan gøre en positiv forskel for kommunen igen, hvis jeg skulle blive valgt. Jeg synes, jeg bringer noget andet til bordet end mange af dem, der sidder i byrådet nu.

Stefan Agger, spidskandidat, Liberal Alliance.


Der er dog ikke lagt op til, de to kandidater for Liberal Alliance ved valget for små fire år siden genopstiller. Det var Kaj Anker Jensen og Peder Buch, som fik henholdsvis 112 og 137 personlige stemmer, hvilket ikke rakte til en plads i byrådet.

Annonce

Genopstiller ikke

Men nu prøver man igen.

- Vi er rigtig glade for at stille op til kommunalvalget, og være med til at farve valget med vore temaer og holdninger. Vi er indstillede på, at det bliver en meget svær kamp at vinde et mandat til byrådet, men vi vil gøre vores bedste, og forhåbentligt være et både seriøst og frisk pust i valgkampen, siger Stefan Agger, som oplevede at gøre en forskel, sidst han sad i byrådet for de konservative.

-  Jeg tror helt sikkert, jeg kan gøre en positiv forskel for kommunen igen, hvis jeg skulle blive valgt. Jeg synes, jeg bringer noget andet til bordet end mange af dem, der sidder i byrådet nu.

Annonce

20-årig debutant

Daniel Oskarsson  er et hidtil ubeskrevet blad i politik, hvor han meldte sig ind i Liberal Alliances Ungdom i efteråret 2020.

- Jeg interesserer mig meget for politik og økonomi, lige som jeg godt kan lide at debattere. Jeg ser frem til at prøve kræfter med partipolitik, og forhåbentlig få nogle erfaringer og gode oplevelser med fra en valgkamp, siger Daniel Oskarsson.

Liberal Alliance har endnu ikke fastlagt alle de kommunale mærkesager, men har indtil videre fire vigtige pejlemærker: Et fokus på at kommunen kun bruger penge på offentlige kerneopgaver, en stor grad af frihed til de kommunale institutioner, et ønske om at styrke strukturdebatten, og til sidst opbakning til en ambitiøs indsats for mere natur og biodiversitet.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Det er en floskel, men den tæller også efter Eriksen i Parken: Der er ikke noget, der er så skidt, det ikke er godt for noget

Annonce