Annonce
Lemvig

Udeservering i Thyborøn - Lemvig-restauranter siger nej

Fiskehallen i Thyborøn åbner for udeservering til frokost fra st. bededag, fredag den 30. april. Arkivfoto: Henrik Vinther Krogh
Fiskehallen og Mallemukken i Thyborøn åbner for udeservering sidst i april. Hos Lemvig-restauranterne Isværket og Luna venter man til den indendørs åbning 6. maj.

Lemvig/Thyborøn: Der er forskel på spisestederne i Lemvig og Thyborøn, når det drejer sig om den udeservering, der bliver tilladt fra 21. april.

Vi har talt med to i Thyborøn og to i Lemvig, og både Fiskehallen og Mallemukken i Thyborøn åbner i slutningen af april, mens Isværket og Luna i Lemvig venter med at åbne til 6. maj, hvor det er tilladt med indendørs servering.

Mallemukken i Thyborøn er klar til at åbne igen efter brand og genopbygning, og indehaver Sophie Byskov udtalte forleden til avisen, at hvis vejret ellers arter sig nogenlunde, så forestiller hun sig, at Mallemukken åbner for udeservering fra fredag 23. april.

Annonce

Hos Fiskehallen i Thyborøn er indehaver Anders Olesen også snart klar til at åbne. Dog lidt senere end Mallemukken.

- Der er ikke så mange turister endnu i Thyborøn, men jeg tænker, at St. Bededagsferien - altså fra fredag 30. april - vil være et godt tidspunkt at åbne for udeservering til frokost. Vores gæster foretrækker mange gange at sidde uden for, men det er jo endnu tidligt på året og kan være koldt, siger Anders Olesen.

Vil ikke give mening

Han glæder sig samtidig til at se de restriktioner, som spisestederne skal være underlagt, når de må åbne for indendørs servering.

- Der har været talt om, at der skal være 7½ kvadratmeter pr. gæst. Men det vil ikke give nogen mening. Så kan vi kun have 6-7 gæster oppe på første sal, når vi normalt kan have 50. Det vil ikke hænge sammen, siger Anders Olesen.

Hos Restaurant Luna i Lemvig er der ingen planer om at åbne for udeservering fra 21. april.

- Nej, det vil ikke være rentabelt for os at sætte det hele i gang for at kunne tilbyde  udeservering. Dels kender vi ikke de forhold, det skal ske under, og dels er det meget tvivlsomt rent vejrmæssigt, om folk har lyst til at spise udenfor. Vinden står lige ind på vores terrasse, siger Helle Buch, der ejer Restaurant Luna sammen med sin mand, Michael Buch.

Hun tilføjer, at hvis det bliver rigtig flot vejr i perioden fra 21. april og frem til 6. maj, så kan det måske tænkes, at Luna vil servere drikkevarer udendørs.

Sammen med sine kolleger i branchen går hun og tripper for at kende de regler, som restauranterne skal indordne sig under, når der må åbnes helt 6. maj.

- Der har været rygter om, at der må være én gæst pr. 7½ kvadratmeter. Men det håber jeg ikke, der bliver tilfældet. Så vil det være begrænset, hvor mange vi kan have, siger Helle Buch.

Annonce

Kender ikke svaret

Hun får mange spørgsmål fra kommende gæster.

- De spørger f.eks. til, om de kan holde fødselsdagsfest i maj og konfirmation i juni. Men vi må desværre svare dem, at vi endnu ikke kender svaret, siger Helle Buch, der kan mærke, at folk glæder sig til at komme ud at spise igen.


De spørger f.eks. til, om de kan holde fødselsdagsfest i maj og konfirmation i juni. Men vi må desværre svare dem, at vi endnu ikke kender svaret.

Helle Buch, Restaurant Luna


- Og vi glæder os også rigtig meget til at komme i gang igen, siger Helle Buch.

Samme følelse har Jesper Klitgaard, der sammen med Sofie Mollerup ejer Restaurant Isværket, der ligeledes ligger på havnen i Lemvig.

- Vi glæder os virkelig til at se gæsterne igen, siger Jesper Klitgaard.

Det unge par overtog det fulde ejerskab af Restaurant Isværket kort tid før, at landet lukkede ned i marts sidste år. Så det har været et turbulent første år med nedlukninger, begrænsninger og en hektisk sommer med fuldt blus under gryderne og rigtig mange gæster.

- Vi får mange forespørgsler i øjeblikket om den fremtidige situation. Kan der f.eks. holdes et bryllup hos os til august. Men vi kan desværre ikke give noget svar endnu, siger Jesper Klitgaard.

Isværket er på linje med Luna, når det gælder udeservering fra 21. april. Det bliver der heller ikke noget af på Isværket.

- Vi har en vestvendt terrasse, og den egner sig ikke til udeservering på denne tid af året. Og hvad skal vi gøre, hvis der lige pludselig kommer et skybrud? Vi må ikke tage gæsterne inden for, siger Jesper Klitgaard.

Annonce

Færre spontane gæster

Så åbningsdagen hedder den 6. maj. Isværket, der også tæller et bowlingcenter, har masser af plads til indendørs gæster. Jesper Klitgaard kan godt forestille sig, at corona-restriktionerne bliver de samme som sidste år med krav om afstand, sprit og mundbind.

- I år er der så den forskel, at gæsterne skal vise coronapas, og så burde der efter min mening ikke samtidig være afstandskrav, siger Jesper Klitgaard.

Han kan godt frygte, at coronapasset vil betyde, at restauranterne får færre spontane gæster.

- Hvis et par er i byen lørdag formiddag for at handle, så får de måske lige lyst til en frokost på en restaurant. Men det kan kun lade sig gøre, hvis de enten er vaccineret eller har en negativ test, der højest er 72 timer gammel. Det kan godt afholde nogen fra at tage ud at spise spontant, forudser Jesper Klitgaard.

Isværket har i øvrigt lige ansat to nye medarbejdere i køkkenet - en kok og en kokkeelev .

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Stak af med båd og trailer

Lemvig For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Lemvig

Taske med dyrt indhold blev stjålet

Annonce