x
Annonce
Erhverv

Langt mellem gæsterne: Sommerhusudlejer håbede på flere danskere

Kun få turister vil i den kommende tid nyde udsigten fra vinduet i et sommerhus. Udlejere vil nu vende markedsføringen mod det danske marked. Arkivfoto: Morten Stricker
Der bliver meget langt mellem gæsterne i sommerhuse i den kommende uge. Udlejere vil ændre markedsføringen

Vejlby-Vrist: Der bliver langt mellem gæsterne i sommerhusene i Vejlby og Vrist i de kommende uge.

Det mærker sommerhusudlejerne i området. Efter regeringens lukning af de danske grænser i forsøget på at hindre spredningen af coronavirusen, måtte sommerhusbureauerne i al hast annullere de bookinger fra hovedsageligt tyske gæster på sommerhuse, der ellers var kommet til de kommende uger.

Der er stort set ikke nogen i sommerhus i den kommende uge, og der er heller ikke kommet det antal bookinger fra danske gæster, som Jesper Nielsen fra Feriepartner Vejlby Klit havde håbet på, der ville dukke op.

- I begyndelsen af ugen troede jeg, der ville være flere danskere, der ville booke hos os. Men det har ikke været tilfældet, og det kan muligvis hænge sammen med frygten for, at der kommer yderligere stramninger på muligheden for at samles eller bevæge sig rundt i landet, siger Jesper Nielsen.

Annonce

Derfor har vi også vendt vores markedsføring i de kommende uger, så vi i stedet har mere fokus på det danske marked end vi ellers vil have.

Jesper Nielsen, feriehusudlejer

Tyskerne mangler

Også Steen Jørgensen, der er indehaver af SJ Feriehusudlejning i Vrist, mærker at der stort set ikke er nogle sommerhusgæster i den kommende uge.

- End ikke i den mørkeste uge i januar har vi haft en lavere belægning end vi vil have i den kommende uge, siger han.

- Der kommer enkelte danske gæster, men det kan slet ikke opveje de tyske gæster, der skulle have været her. Så der er ikke tale om et boom af danske gæster. Det er glædeligt, at de er her, men det kan ikke opveje nedgangen af de tyske gæster, tilføjer Steen Jørgensen.

Fokus på Danmark

Han har brugt de seneste dage oven på grænselukningen på at lave tilgodebeviser til de gæster, der ikke har haft mulighed for at komme i det sommerhus, som de ellers havde bestilt. Desuden har der været flere praktiske spørgsmål, der skulle tages stilling til.

Jesper Nielsen tror, at Vejlby-området lider under, at det ikke er så kendt et sommerhusområde blandt danskere.

- Jeg fornemmer, at vi som destination er hårdere ramt end eksempelvis Blåvand, Blokhus og Søndervig, som danskerne kender i forvejen. Derfor har vi også vendt vores markedsføring i de kommende uger, så vi i stedet har mere fokus på det danske marked end vi ellers vil have, siger Jesper Nielsen.

Også Steen Jørgensen har rettet sin markedsføring mod det danske marked, og begge vil med gode tilbud på sommerhusene i de kommende uger forsøge at lokke flere gæster til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Damer

20 års ægteskab ødelagt af coronakrisen: TTHs damer og herrer går hver til sit

Annonce