Annonce
Lemvig

Veteranbil-entusiaster i Lemvig fejrer 10 års jubilæum

Knud Larsen fra Nørlem dukker op med sin Skoda Octavia fra 1968, når Lidenlund Veteranbilklub på lørdag fejrer sit 10 års jubilæum. Foto: Allan Damgaard
Lidenlund Veteranbilklub fejrer lørdag den 19. september sit 10 års jubilæum. Knud Larsens Skoda Octavia fra 1968 vil være blandt de udstillede biler.
Annonce

Lemvig: Interessen for veteranbiler er stor på Lemvigegnen.

I hvert fald tæller Lidenlund Veteranbilklub 95 medlemmer, og lørdag den 19. september fejrer de lokale veteranbil-entusiaster deres 10 års jubilæum.

Det sker med et træf på parkeringspladsen ved Hotel Nr. Vinkel.

- Vi forventer, at der vil være 30-40 veteranbiler, som alle interesserede kan kigge nærmere på i tidsrummet kl. 11-12.30, siger Knud Larsen fra Nørlem.

Han er blandt dem, der er med til at lave aktiviteter i den jubilerende bilklub.

- Vi har ikke en decideret bestyrelse. Vi aftaler nogle aktiviteter og arrangementet i løbet af året, og så møder medlemmerne bare op i den udstrækning, de har tid og lyst til det, siger Knud Larsen.

I sommerhalvåret bliver der sparket dæk to gange om måneden på havnen i Lemvig. Så får medlemmerne sig en hyggelig sludder om løst og fast.

Lidenlund Veteranbilklub har en årlig udflugt -  i hvert fald når der ikke er coronavirus til at lægge hindringer i vejen - og så har klubben også et godt samarbejde med handelslivet i Lemvig og Thyborøn, hvor de dukker op ved forskellige lejligheder med deres firhjulede nostalgi.

Annonce

Stor tiltrækningskraft

- I turistsæsonen kommer der virkelig mange forbi, når vi er ude i bybilledet - de vil gerne høre nærmere om vores interesse. Gamle biler har en stor tiltrækningskraft på mange. Sikkert fordi de vækker gode minder til live. Måske har de kørt i netop sådan en bil som barn, eller måske var det deres første bil. På den måde møder man en masse glade mennesker, siger Knud Larsen.

Lidenlund Veteranbilklub

Lidenlund Veteranbilklub blev stiftet i 2010 og tæller i dag 95 medlemmer. Det er typisk et ægtepar, der er medlem, og det tæller kun som ét medlemsskab.

Klubben blev stiftet af Ejnar Kragelund, Stephen Sommer og Svend Rahbek.

En bil overgår til veteranbilernes rækker, når den er 25 år gammel.

Klubben fejrer sit 10 års jubilæum lørdag den 19. september på parkeringspladsen ved Hotel Nr. Vinkel i Lemvig, hvor der ventes 30-40 veteranbiler, som alle interesserede kan kigge nærmere på. Det sker i tidsrummet kl. 11-12.30.

Han stiller selv op med sin Skoda Octavia på lørdag. En årgang 1968. I øvrigt en sjælden en af slagsen - efter sigende kører der kun to af dem rundt på de danske veje.

Det var lidt af en tilfældighed, at han for 11-12 år siden erhvervede sig den hvide Skoda. Han kørte den af sin bror, der har været Skoda-entusiast i mange år.


I turistsæsonen kommer der virkelig mange forbi, når vi er ude i bybilledet.

Knud Larsen, Lidenlund Veteranbilklub


- Min første bil var en Morris 1000, og jeg havde egentlig tænkt mig, at jeg skulle have sådan én på et tidspunkt. Jeg har blandt andet kørt veteranknallert i mange år, men det er jo også fint, at  jeg kan sidde og snakke med min kone, når vi er på tur, så derfor var jeg på udkig efter en veteranbil. Det endte så med, at jeg kørte én af min bror, og nu er jeg også blevet meget glad for Skoda-mærket, siger Knud Larsen.

I garagen står en anden Skoda - en sportsvogn fra 1959. Den er han i gang med at sætte i stand.

- Jeg kan lave en hel del ting selv, og så er vi ellers gode til at hjælpe hinanden. I øvrigt kan man stadig få reservedele til modellen, siger Knud Larsen, der er gået på pension fra sit lærerjob i Struer.

Annonce

Spændende Skoda-historie

Ifølge Knud Larsen er der ikke så mange, der tænker på, at det tjekkiske bilmærke Skoda - der i dag er et datterselskab til Volkswagen - har en lang historie bag sig.

- Skoda har produceret biler siden 1904, og i perioden mellem de to verdenskrige var det et af de helt store bilmærker i Europa, siger Knud Larsen.

Han har selv besøgt Skodas bilfabrik i Tjekkiet - og blandt andet også set det museum, der er tilknyttet fabrikken.

- Skoda havde jo nærmest deres egen stat i staten på et tidspunkt - medarbejderne havde deres eget minisamfund med f.eks. egen skole. Så det er et bilmærke med en spændende historie, siger Knud Larsen.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Minkfarm på Thyholm ramt af corona: Avler savner klare svar fra Fødevarestyrelsen

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen: TTH genfandt den defensive formel og satte Lemvig på plads

Annonce