Annonce
Lemvig

Se videoen: 'Ny' brandbil har kørt 20 år i København - nu skal den hjælpe brandfolk i Lemvig

Der var spænding om, hvad der blev leveret, da brandstationen i Lemvig tirsdag fik leveret en ny stigevogn

Lemvig: Der var fuld alarm og udrykning, da brandfolkene ved Nordvestjyllands Brandvæsen i Lemvig tirsdag eftermiddag fik leveret deres nyeste arbejdsredskab.

Det har stået på ønskesedlen gennem længere tid, men helt ind til det sidste var det kun ganske få af brandfolkene, der vidste, hvad der egentlig blev leveret. Derfor blev øjnene også spærret op, da de så en stigevogn med en 32 meter høj stige kom kørende ind på pladsen foran brandstationen i Lemvig.

Selve bilen er ikke helt ny. Den er indkøbt brugt hos Hovedstadens Beredskab, hvor den har gjort tjeneste i omkring 20 år. Selve stigen er dog af noget nyere dato, da den blev monteret for omkring fem år siden.

Annonce
Flere brandfolk fik en tur med den nye stigevogn, der skal gøre det lettere at bekæmpe især bygningsbrande. Foto: Jesper Lundsgaard

Brandfolkene kiggede begejstret på deres nye arbejdsredskab, der skal være med til at gøre slukningsarbejdet ved blandt andet bygningsbrande lettere. Der blev sparket dæk, kigget ind i førerhuset, åbnet luger og døre og talt med begejstring om den nye stigevogn.

Kolleger havde gættet rigtigt

Steen Istrup var en af de få brandfolk, der på forhånd vidste, hvad der var på vej til ham og kollegerne. Og han var begejstret for den nye stigevogn.

- Det er et fantastisk arbejdsredskab, og den vil lette vores arbejde ved mange indsatser. Samtidig vil vores arbejdsmiljø blive bedre, og der vil være flere opgaver, som vi nu selv kan løse, siger han.

Han fornemmede også, at kollegerne var glade for den nye stigevogn.

- De har været meget positive over for. På forhånd havde flere gættet på, hvad det ville være, og der var også nogle der havde gættet rigtigt, siger han.

Både Steen Istrup og kollegerne fik mulighed for en første smagsprøve på, hvad den nye stigevogn kan. Flere tog plads i kurven, der løftede brandfolkene de 32 meter op over jorden, hvorfra der var en formidabel udsigt over Lemvig.

Indsatsleder Michael Christensen (til venstre) kiggede sammen med kollegerne nysgerrigt og interesseret på den nye stigevogn, som blev leveret til stationen i Lemvig. Foto: Jesper Lundsgaard

Den nye stigevogn har kostet omkring en halv million kroner, men skulle den være købt som ny havde prisen ligget på omkring fem millioner kroner.

I de kommende uger skal brandfolkene uddannes i at bruge den, lige som der skal laves de sidste justeringer, så den kan bruges i Lemvig. Stigevognen er formentlig endeligt klar til brug inden sommerferien.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Handicappris til Evald Skov Jensen: Hjælper Henrik med at svømme 30 baner

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig For abonnenter

Flyttede fra København til Ferring og i fuld vigør: - Jeg egner mig ikke til at sætte mig hen og være pensionist

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Skal vi bringe billedet af en butikstyv for at hjælpe politiet?

Sport

Islandsk EM-målmand til Lemvig-Thyborøn

Lemvig

Soldater og beredskabsfolk skal coronateste i det midtjyske

For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Lemvig For abonnenter

Dejligt med stigende oksekødspriser, men jeg har dem også, fordi jeg kan lide at se på græssende kreaturer

Debat

Mit møde med den smilende københavner

Kultur

Corona-chok i Lemvig: Julemanden kommer ikke i år...

Vestjylland

Spurgt på gaden: Oplever du, at der stadigvæk er problemer med sexchikane på arbejdsmarkedet?

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Lemvig

Pandemien gjorde bus-forsøg til en fiasko

Vestjylland For abonnenter

Du vender dig og ser efter dem på gaden, og du spørger ind til lige præcis, hvor høje de er: Kom med på den anden side, og hør historierne fra dem med lidt længere lemmer end andre

Lemvig

Der mangler personale: Kommunen beder de pårørende om hjælp til at give de ældre en god jul

Annonce