Kom inden for i badehættemandens netbutik

Thomas Hedegaard gør klar til at pakke dagens sending af badehætter og andet godt til vandglade kunder, som i langt de fleste tilfælde belønner ham for indsatsen med fem stjerner af fem mulige på Trustpilot.dk, hvor man kan få sig et fingerpeg om, hvordan de forskellige net-butikker fungerer. Foto: Johan Gadegaard

Kom inden for i badehættemandens netbutik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

44-årige Thomas Hedegaard har fået succes med at drive netbutik samtidig med, at han hele tiden har haft fast arbejde om teknisk designer for et firma i Struer BusinessPark. Nu vil han gerne dele sine erfaringer med andre, som kunne tænke sig at gøre noget lignende.

Vejrum: 44-årige Thomas Hedegaard fik i 2010 mulighed for at realisere en teenage-drøm om at blive selvstændig importør af bare et eller andet, som han nu kunne finde på det store globale marked for forbrugsvarer af enhver art.

Og i mellemtiden var det oven i købet blevet nemmere at komme i gang.

- Tidligere havde vi jo ikke noget internet, konstaterer han

Hans oprindelige drøm var baseret på et salg til private via et postordrefirma, og kunderne skulle opsøges med glitrede kataloger, som kunne sælge drømme og vække behov, som gerne skulle blive så uimodståelige, at de mundede ud i et salg.

- Jeg har altid været fascineret af at kunne få min egen forretning til at køre, fortæller han.

Umiddelbart valgte han imidlertid den mere sikre vej, og med en uddannelse som teknisk designer, fik han i 2003 job hos Ericsson i Struer.

Med to små børn, en datter og en søn, havde han behov for en stabil indkomst.

Han afholdte sig fra at kaste sig ud i et import-eventyr uden sikkerhedsnet.

For nogle år siden kom jeg deltid, så jeg har fri fra jobbet hos Conpleks om onsdagen. Men jeg er stadigvæk glad for at komme på arbejde og være sammen med kollegerne.
Thomas Hedegaard, badehaette.dk

Find en niche

Men muligheden opstod, da Ericsson lukkede afdelingen i Struer.

- Vi fik en god aftrædelsesordning med ni måneders løn, fortæller han.

Samtidig fik han tid til at etablere sin net-butik med et salg af udstyr til både fitness og svømning.

- Jeg havde dyrket triathlon, ikke på et særlig højt niveau. Mine knæ kunne ikke holde til det, men jeg havde været kasserer for klubben i Holstebro nogle år, så jeg var blevet interesseret i sporten, fortæller han.

- Men det professionelle udstyr var der rigelig af, mente han.

På den front var konkurrencen for hård.

- Jeg ville hellere forsøge at få et salg i gang til hr. og fru Danmark, fortæller han.

Her mente han at kunne finde en niche, hvor det var muligt at slå igennem og få succes med netbutikken "sportsstuff.dk".

- Jeg forsøgte mig også med sportstøj, men har fundet ud af, at det er svært. Jeg fik nok næsten halvdelen retur, fordi det enten var for småt eller for stort, fortæller han.

Så i stedet koncentrerer han sig nu om et salg af badehætter, snorkler og diverse udstyr til vandglade danskere, som enten boltrer sig i landets svømmehaller eller i den fri natur.

Navnet på net-butikken er også ændret, så han i dag kalder den for badehætte.dk.

Varer fra EU

Leverandørerne finder han udelukkende inden for EU.

- Det er det mest betryggende, mener han og bygger sit lager op med varer fra virksomheder i Holland og Italien og fra Tyskland, Polen og Spanien.

Indtil videre er det stadigvæk et fritidsprojekt.

Da Ericsson lukkede den svenske tele-gigants afdeling i Struer, besluttede et par af de centrale medarbejdere, at starte for sig selv.

Tom Simonsen og Hans Knutsson oprettede firmaet Conpleks Innovation i BusinessPark Struer.

Thomas Hedegaard blev tilbudt et job og var glad for at kunne etablere sin net-butik med en fast indkomst som sikkerhed.

- For nogle år siden kom jeg deltid, så jeg har fri fra jobbet hos Conpleks om onsdagen. Men jeg er stadigvæk glad for at komme på arbejde og være sammen med kollegerne, fortæller han.

På en brændende platform

I løbet af de seneste par år er han så også blevet meget klogere på, hvordan det kan lade sig gøre at drive en net-butik, samtidig med, at han har fast arbejde og to børn, som boede hos deres far hver anden uge, mens han løb sin net-butik i gang.

- Det er da nogle erfaringer, jeg gerne vil dele med andre, som kunne tænke sig at gøre noget lignende og blive iværksættere, samtidig med at de i første omgang beholder deres normale lønarbejde, fortæller han.

For et par år siden fik han for eksempel telefonservice på sin net-butik, så der altid var nogen til besvare, hvad der kom af opkald fra både kunder og leverandører.

- Det har været alle pengene værd, forsikrer han.

Hjemmesiden blev også lagt om, da han for et års tid befandt sig på en brændende platform.

- Den gamle var ved at være forældet, så der ikke længere ville komme sikkerheds-opdateringer, fortæller han.

Thomas Hedegaard skulle bygge sin net-butik op på en ny platform eller lukke og opgive sin drøm.

- Jeg valgte at betale mig fra det og få andre til at stå for teknikken. Det kan helt sikkert godt betale sig, selv om det betød, at jeg fik underskud på butikken i 2018, mener han og føler sig sikker på, at det var en god investering.

Han kan koncentrere sig om at få varerne leveret og sendt afsted til tiden i stedet for at skulle fumle med teknikken.

- Det er det, der er det vigtigste: At få varerne ud. Når folk bestiller noget, skal det pakkes den samme dag og sendes afsted, så de i bedste fald har det dagen efter. Jeg kan som regel nå det med PostNord. De har haft et dårligt ry, og de fleste har brugt GLS. Men det er blevet meget bedre og mere stabilt med PostNord, mener han og viser rundt på sit lager.

Ingen ferie

Indtil videre har han det stadigvæk hjemme hos sig selv.

- Jeg startede med at have det inde i soveværelset, fortæller han, og inden længe måtte han flytte sengen ind i stuen.

Da det for alvor begyndte at tage fart, fik han indrettet hele loftsetagen til lager.

Nu overvejer han at rykke butkken ud i byen og få ansat en medarbejder eller to, der kan hjælpe ham med at løfte net-butikken ind i den næste fase og gøre den endnu større.

Som en tiltrængt sidegevinst ville det måske også give ham mulighed for at holde ferie.

- Det er jo ikke nemt, som det kører i dag. Det er efterhånden ved at være mange år siden, at jeg kunne holde helt fri, konstaterer han.

- Men det er jo en betingelse, som man må være indstillet på, hvis man gerne vil starte for sig selv. Man skal bare overveje, om man virkelig vil noget med det, når man går i gang, mener han.

Kom inden for i badehættemandens netbutik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce