En million til renovering af fyret

Bovbjerg Fyr ligger på kanten til Vesterhavet og virker i dag som et kulturelt samlingspunkt for hele Vestjylland. Foto: Jørgen Kirk

En million til renovering af fyret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færchfonden har netop doneret en million kroner til Bovbjerg Fyr, der er i gang med at skaffe penge til en ny renovering af fyrmesterboligen.

Bovbjerg: Bovbjerg Fyr har fået en million kroner ekstra i kassen, så nu begynder fyrmoster Lene Christiansen at se lyst på mulighederne for at få gang i en ombygning.

- Vi mangler stadig nogle penge, men vi er fortrøstningsfulde. Nu tror jeg på, vi kan komme i gang med en ombygning, når næste sæson er overstået, siger Lene Christiansen.

Optimismen skyldes ikke mindst den seneste donation på en million kroner, som Færchfonden har givet til ombygningen.

Bovbjerg Fyr har de sidste to år arbejdet med planer for dels at skaffe mere plads, dels for renovering af nordhuset og tårnet. Arkitektfirmaet Vilsbøll og Poulsen har lavet skitser og budgetter, der skal bruges til at realisere planerne. De viser, at ombygningen vil koste omkring fire millioner kroner.

Lemvig Kommune har tidligere doneret en million kroner til ombygningen, og nu kommer Færchfonden med yderligere en million kroner. Dermed er halvdelen så småt ved at være i hus.

Bjørn Albinus, der er formand for Fonden Bovbjerg Fyr, er naturligvis glad og taknemmelig for støtten.

- Med Færchfondens beslutning om at støtte Bovbjerg Fyr med en million kroner er vi kommet endnu et stort skridt nærmere realiseringen af vores planer. Sammen med den generøse støtte fra Lemvig Kommune er vi nu halvvejs, og de sidste to millioner kroner skal vi nok finde, siger han.

Det er ikke første gang, at Færchfonden støtter Bovbjerg Fyr. Da fyrmesterboligen blev ombygget og renoveret i 2013/2014 skete det også med støtte fra Færchfonden.

- Det  blev sat i stand fra kælder til loft til stor glæde for fyrets mange gæster og frivillige. Ombygningen dengang viste sig at være helt afgørende for fyrets udvikling til et af de mest besøgte kulturelle fyrtårn i Vestjylland. Den planlagte ombygning og renovering af tårnet og nordhuset vil på samme måde blive en milepæl for fyrets videre udvikling, siger Bjørn Albinus.

Det er også en af grundene til, at Færchfonden er gået ind i sagen.

- Vi har valgt igen at støtte renoverings- og ombygningsprojektet ved Bovbjerg Fyr, fordi vi kan se, at projektet gør en stor forskel for området. De har meget flotte besøgstal og et imponerende antal af frivillige. De formår desuden til stadighed at have fokus på god kvalitet i deres kulturaktiviteter og udvikling, og de leverer en god og ærlig lokal service. Dermed så rammer det plet i forhold til, hvad vi ønsker at understøtte, siger Annemette Færch, der er formand for Færchfonden.

 
 
Fakta
Færchfonden blev stiftet i 1984 af Kirsten og Jørgen Færch ud fra et ønske om at gøre en forskel for Nordvestjylland.Fonden støtter projekter, der udviser initiativ, foretagsomhed, originalitet og opfindsomhed indenfor erhverv, iværksætteri, uddannelse og kultur.

Af de nyeste projekter under fondens "kultur-søjle" kan nævnes støtte til opførelsen af DTA Campus i Holstebro, ombygning og renovering af Holstebro Kulturhistoriske Museum og støtte til festivalen Klassiske Dage. Fælles for disse projekter er, at de skal medvirke til, at det er attraktivt for såvel ung som gammel at bo og bosætte sig i Nordvestjylland ligesom de skal medvirke til at gøre det interessant at besøge egnen.

Færchfonden støttede også Bovbjerg Fyr i forbindelse med renoveringen tilbage i 2013/2014

En million til renovering af fyret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce