Vattenfall er klar til at grave egne kabler ned

De kystnære møller kommer til at stå ud for strækningen Thyborøn-Bovbjerg. Arkivfoto

Vattenfall er klar til at grave egne kabler ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Har indgået frivillige aftaler med en række lodsejere for at få det nye kabel fra Vesterhav Nord ført i land og frem til elforbrugerne

Vejlby: Det bliver den danske entreprenørvirksomhed Per Aarslef, der skal lave kabler og transformerstation til de kystnære møller i de to parker Vesterhav Syd og Vesterhav Nord. Det oplyser energiselskabet Vattenfall på deres hjemmeside.

Vattenfall skal opføre de to vindmølleparker, men skal også selv betale omkostningerne ved at få kablerne ført i land og frem til transformerstationen ved Klinkby. Derfor har selskabet haft opgaven i et udbud, som Per Aarsleff vandt med et bud på "et trecifret millionbeløb", som det fremgår af siden.

For Vesterhav Nord vil kabelruten under jorden være ca. 4,9 km lang og 6,5 km til Vesterhav Syd. Kablerne, som alle kommer til at ligge under jorden, skal føre strømmen fra stranden til Energinet's opsamlingspunkt, hvorfra den sendes videre til elforbrugerne. Energinet begynder allerede i denne måned at opføre den ny transformerstation ved Klinkby, der skal modtage strømmen fra Vesterhav Nord. Desuden forbereder Energinet et 35 kilometer nyt kabel til Idomlund for at få strømmen videre ud på det danske elnet.

Vattenfall/Aarsleff begynder byggeriet af deres del af projektet i første kvartal af 2019 og venter at afslutte det i 2020. Den eneste del af arbejdet, der bliver synligt, er transformatorstationen ved Klinkby, der når en maksimal højde på syv meter og vil være omgivet af buske og træer.

Kablerne vil krydse en række landejendomme under jorden. Derfor er der indgået frivillige aftaler med alle ejere her i området. For Vesterhav Nord er der indgået frivillige aftaler med otte lodsejere. For Vesterhav Syd med 26 landejere, men der ud over er der indledt en ekspropriationssag mod en enkelt.

Vattenfall er klar til at grave egne kabler ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce